Nekoliko dana koristim ovaj posljednji build. Sve mi radi normalno i bez problema jedino što se ne uspijevam preko laptopa spojiti s mobitelom (mislim na onaj način kad idem na stranicu windows trgovine na pc-u, odaberem neku od aplikacija koju želim poslati na mobitel i dobijem poruku kako se ne uspijeva spojiti sa telefonom). Spojeno je na istu wi-fi mrežu. Pojavljuje mi se poruka kako bi trebao omogućiti neke push obavijesti, ali ne vidim gdje bi to mogao uključiti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nekoliko dana koristim ovaj posljednji build. Sve mi radi normalno i bez problema jedino što se ne uspijevam preko laptopa spojiti s mobitelom (mislim na onaj način kad idem na stranicu windows trgovine na pc-u, odaberem neku od aplikacija koju želim poslati na mobitel i dobijem poruku kako se ne uspijeva spojiti sa telefonom). Spojeno je na istu wi-fi mrežu. Pojavljuje mi se poruka kako bi trebao omogućiti neke push obavijesti, ali ne vidim gdje bi to mogao uključiti.
Koji mob imaš ?
Koji mob imaš ?
Lumia 640 LTE
mora biti uključeno u postavke - ažuriranje i sigurnost - pronađi moj telefon
ali nisam baš siguran da sa novim Microsoft store radi instalacija tako sa Web storea.. to je radilo na starom windows phone store...
Išao sam tamo na postavke, ali zaista izgleda kako ne radi taj način sa ovom verzijom trgovine.
snimanje poziva na Lumia 950
upute sa slikama
http://www.windowscentral.com/enable-native-call-recording-lumia-950
Još da ugrade Gestures u sam OS...
Uveli su i u desetku opciju da ekran radi sa rukavicama na rukama. Nadam se da će uskoro da srede trajanje baterije.
to ovisi i o uređaju jer ne podržavaju svi zasloni tu opciju
i na 640 dodir je jedna od 10 aplikacija koje mi odbija ažurirati uz grešku 0x803F8006
Jesi probao restartati mobitel i pokušati ponovo ?
Jesi probao restartati mobitel i pokušati ponovo ?
daj ne budi smiješan :D hehehe malo se zezam
računa li se barem 30 soft resetova i desetak hard resetova prilikom testiranja Sd kartica (spomenuto neki dan kad sam pisao o bugovima)
regije, jezici, nema što nisam isprobavao...
i na 8.1 je po defaultu puno u pozadini no dobra je fora što pokazuje i postotak potrošnje ekrana u usporedbi sa aplikacijama
sam W10M radi OK i nema nekih velikih kritičnih bugova ali ih ima masu sitnih... po meni ipak puno bolje radi 8.1 nego 10... a svi koji misite da ćevam baterija boje raditi na 10 nego na 8.1, zaboravite.. u najboljem slučaju radit će isto... meni na 640 uz takorekuć stalno korištenje potrošnja je 1/3 veća od 8.1.... možda se malo ustabili ipadne na razinu kao na 8.1 kad malo prestanem sa testiranjima i provjerama i vratim se u normalnu rutinu
Otprilike imam isto iskustvo sa zadnjim insider buildom, ukljucujuci i bateriju. L1520.
btw.. prema zadnjem službenom popisu na Microsoftu, update na Win10M je spreman za uređaje:
- 430
- 435
- 532
- 535
- 540
- 635 (1 GB RAM)
- 640
- 640 XL
- 735
- 830
- 930
znači ovo su uređaji u prvom službenom valu nadogradnji za 2-3 tjedna...
A gdje je 630 ? 👎😔
i ja sam se to pitao :) nadam se da će i ona ići u prvom valu...
Nadam se ,bila je prije...
Danas sam malo testirao kameru (Lumia kamera) na L640 i win10, nisam zadovoljan sa slikama.
Na svijetlu su još i dobre, a u mračnoj i polumračnoj prostoriji su slike užas, jako tamne i prisutna je piksalizacija na njima, kao da je slikano sa kamerom od 1 mpx a ne 8.
Jel ima nekakvo riješenje za to?
- HTC 8S -
Danas sam malo testirao kameru (Lumia kamera) na L640 i win10, nisam zadovoljan sa slikama.
Na svijetlu su još i dobre, a u mračnoj i polumračnoj prostoriji su slike užas, jako tamne i prisutna je piksalizacija na njima, kao da je slikano sa kamerom od 1 mpx a ne 8.
Ne znam sta ocekujes od te kamere, nije to kamera sa 1520 ili 930, mada ni one ne slikaju sjajne slike u mracnim prostorijama.
ne pomaže... imao sam problem sa sd karticama pa sam ih onda testirao i radio sam hard resete i naravno poslije svakog povlači update aplikacija i stalno isti problem bez riješenja bez obzira da li probavao drugu regiju ili slično... možda je problem upravo u 8.1 verziji firmvera (kod mene je 02166.00000.15103.05001)
Ne znam sta ocekujes od te kamere, nije to kamera sa 1520 ili 930, mada ni one ne slikaju sjajne slike u mracnim prostorijama.
L920 je bila ta koja je imala odlične slike u mraku mada su kasnijim ažuriranjima malo zeznuli neke stvari...
a L640 ima kameru takvu kakvu ima... ništa posebno. nisam nešto posebno isprobavao na W10 ali umjesto Luia camere probaj defaultnu Kamera aplikaciju...
Imam Lumia Kamera i Kamera od aplikacija, bilo koju da otvorim isto mi otvori, ne vidm nikakve razlike u opcijama podesavanja, kao da je to jedna app-kamera.
MS očigledno želi složiti i podržavati samo jednu aplikaciju za kamera pa napušta Lumia kameru... a i koliko sam primjetio više forsira ažuriranja za kamera aplikaciju
probaj uslikati istu stvar i sa jednom i sa drugom aplikacijom pa usporedi slike na kompjuteru
Ali mi se javlja ta greška.
što se kamera tiče, na WP8.1 tj ranije na insider verziji W10 sam imao Lumia Camera i Kamera u samom sustavu i Lumia Camera mi je radila bolje slike. Sad je više nema za 10tku, što je loše.
- HTC 8S -
Onda se može obrisati aplikacija Lumia Kamera na win10, jer više ne radi, otvara se deufaltna kamera i otvaranjem Lumia kamere
trenutno besplatno
Ariel's World (8 kn)
http://www.windowsphone.com/s?appid=e2d3b503-0b26-4602-9c4d-358cac49f5b3
www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Mogu da kazem da su malo, ali malo poboljsali kvalitet slika sto se tice lumie 925, na 8.1 je bila blagi uzas kao da slikam digitronom. Sad je vec malo bolje, i dalje nije to to kao sto je bilo ranije ali idu u dobrom smeru. Primetio sam da su smanjili onaj agresivni post procesing koji je bio prisutan ranije, amin +. Ali zato baterija katastrofa. U proslom build-u 10581 baterija je bila znatno bolja, sada u 10586 blagi uzas. Jedno poprave drugo uniste, trudim se da ih razumem ali slabo mi to ide. I da ne daje mi da instaliram asphalt 8 igricu, kaze hardver mi nije dovoljno jak hahahahah, a na 10581 sam igrao na High postavkama...pa ko je ovde lud o.O
Cika majkrosofte daj se urazumi malo