Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.744
|
čitano: 1.822.596
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava

Ubacio sam još poneku fotku Huawei Mate 10 pro i dnevne i noćene i mogu samo reći ,pogledao sam fotke koje su postavili kolege noćne slikane sa Iphone 8 i sa tim toliko hvaljenim šaomi da ih mate jede u uslovima slabog osvjetljenja...

https://flic.kr/p/236xWHE 

Moje mišljenje...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 14:55 (belami63).
14 godina
odjavljen
belami63 kaže...

Ubacio sam još poneku fotku Huawei Mate 10 pro i dnevne i noćene i mogu samo reći ,pogledao sam fotke koje su postavili kolege noćne slikane sa Iphone 8 i sa tim toliko hvaljenim šaomi da ih mate jede u uslovima slabog osvjetljenja...

Moje mišljenje...

Jede? Mi Note 3 kosta 2000kn, koliko kosta Mate 10 Pro? Dam se kladiti da se oba isprobaju u istim uvjetima da nebi isto rekao. Doduse Mate 10 Pro ima malo veci senzor od iPhona koji i nije neka low light masina.

Meni je low light na Mate 10 Pro cist okej, nista spesl, ali okej. Plus slika na iP8+ koju sam ja objavio u RAW formatu izgleda kudikamo bolje od te slike koju si ti ubacio (1:1)

9 godina
neaktivan

Za tu cijenu bi trebao dat ponajbolje fotke na trzistu :D

No eto kako bilo mate 10 pro ima isti senzor kao i note 3 samo veci otvor blende i bolju obradu slike

8 godina
neaktivan

Zanimljivo uvijek se vraća na ono koliko košta.

Valjda je tema kamere u smartfonima ,a ne cijena smartfona. Nije čak ni tema uloženo dobiveno nego je tema " kamere u smartfonima "

8 godina
neaktivan
Deutsch kaže...

Za tu cijenu bi trebao dat ponajbolje fotke na trzistu :D

No eto kako bilo mate 10 pro ima isti senzor kao i note 3 samo veci otvor blende i bolju obradu slike

Cijena jednog smatfona nije samo kamera i opet cijena i cijena na temi kamere u smatfonima .

To bi imalo smisla da se kupuju fotoaparati pa da se na taj način gleda cijena opet kažem nije samo kamera smartfon a tema je kamere u smartfonima a ne cijena smartfona

8 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
belami63 kaže...

Moje mišljenje...

Jede? Mi Note 3 kosta 2000kn, koliko kosta Mate 10 Pro? Dam se kladiti da se oba isprobaju u istim uvjetima da nebi isto rekao. Doduse Mate 10 Pro ima malo veci senzor od iPhona koji i nije neka low light masina.

Meni je low light na Mate 10 Pro cist okej, nista spesl, ali okej. Plus slika na iP8+ koju sam ja objavio u RAW formatu izgleda kudikamo bolje od te slike koju si ti ubacio (1:1)

A kako bi izgledala slika na mate 10 pro da sam slikao u raw i promodu i imao stalak kao i ti bi li tad ip8 bio bolji. Znači to je najbolje što tai iphone8+ može ,a ja slikao u automodu iz ruke po jakom snijegu nije ni rav ni pro mod porediš nešto što nije isto

9 godina
neaktivan

Eto meni je ova prva slika u lunaparku presuper, dok je ova sa miki mausom bas nekako cudna. Ova zadnja je isto odlicna, govorim samo za lowlight.

Vjerojatno u manual modu/raw bi bilo jos bolje

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 16:42 (Deutsch).
15 godina
protjeran
zvonac kaže...

https://preporucamo.com/xiaomi-7-moze-neugodno-iznenaditi-visokom-cijenom/2018/01/27/

Xiaomi mi7 bi mogao imat imx380, sad samo cekamo predstavljanje, senzor je opak, al softver je slaba tocka xiaomija..

Da, software je sve, svak moze uzet sony-ev hardware za par dolara...

14 godina
odjavljen
belami63 kaže...

A kako bi izgledala slika na mate 10 pro da sam slikao u raw i promodu i imao stalak kao i ti bi li tad ip8 bio bolji. Znači to je najbolje što tai iphone8+ može ,a ja slikao u automodu iz ruke po jakom snijegu nije ni rav ni pro mod porediš nešto što nije isto

Pa to ti i zelim reci, da se potrude malo oko procesiranja fotke na Mate10, to bi izgledalo puno puno bolje 

8 godina
protjeran
Kamere u smartfonima- Rasprava

zbog "istant" fotki i videa sam kupio meni povoljan a kvalitetan LG G5 SE.

fotke, naročito u Raw formatu, manual mode su meni super. (za smartphone)

Da, JA ! A+ Rvat Akoholičar
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 18:05 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
belami63 kaže...

Cijena jednog smatfona nije samo kamera i opet cijena i cijena na temi kamere u smatfonima .

To bi imalo smisla da se kupuju fotoaparati pa da se na taj način gleda cijena opet kažem nije samo kamera smartfon a tema je kamere u smartfonima a ne cijena smartfona

Pa normalno da se cijena gleda. Za 2000kn dobiješ u Note 3 "slabiji procesor, lošiji ekran, losiji memoriju,lošiji kameru" na papiru.

Ako pogledaš da je ta "lošija kamera" na DxO mark dobila 90 bodova dovoljno ti govori koliko je mala razlika u kvaliteti slike a velika u cijeni mobitela.

Normalno da nije samo kamera mobitel., ali ovdje uspoređujemo kameru tako da za 2000kn dobijes vrhunsku kameru.

Ne znači da su slike na Mate 10 Pro loše, naprotiv odlične su, ali je glupo ga uspoređivati s Note 3.Sta ga nisi uspoređivao s Note 8 ili Pixelom 2.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 18:51 (R36).
8 godina
neaktivan
R36 kaže...
belami63 kaže...

Pa normalno da se cijena gleda. Za 2000kn dobiješ u Note 3 "slabiji procesor, lošiji ekran, losiji memoriju,lošiji kameru" na papiru.

Ako pogledaš da je ta "lošija kamera" na DxO mark dobila 90 bodova dovoljno ti govori koliko je mala razlika u kvaliteti slike a velika u cijeni mobitela.

Normalno da nije samo kamera mobitel., ali ovdje uspoređujemo kameru tako da za 2000kn dobijes vrhunsku kameru.

Ne znači da su slike na Mate 10 Pro loše, naprotiv odlične su, ali je glupo ga uspoređivati s Note 3.Sta ga nisi uspoređivao s Note 8 ili Pixelom 2.

Nisam vidio da je neko postavio slike slikane sa note 8 ili pixel2 ili se varam,

a usporedio sam sa iphone8 koji koji je skuplji od mate 10 pro i kamera mu lošija nego na mate 10 Nisam pročitao da nesšto kritikujete iphone8 i poređenje sa note3 i cijene.

Imao sam i S8+ a imam i iphone7+ i mogu reći da je kamera na mate 10 daleko prepucao iphone7+ koji je maltene u istom cjenovnom rangu i nosi se sa S8+ bez problema čak je i bolja u portret modu tako da ti to ne stoji....

DxO mark je totalno irelevantan...

Po DxO mate 10 dijeli drugo mjesto sa iphoneX isti broj bodova a iphone duplo skuplji ,također pixel2 ima samo 1 bod više iako je pixel2 skuplji od mate 10 pro što je neznatno,i znatno je mate 10 bolji od note 8 po njihovom testu čak 3 boda iako je note 8 skuplji nego mate10 pro tako da neću upoređivati nego ću po tvojoj logici slušati DxO mark .Inače ova prednost koju ima pixel 2 nad mate 10 je samo u stabilizaciji videa ništa više. pixel2 ima nešto bolju stabilizaciju videa.

Tako kad kreneš ubuduće trolati pokupi sve činjenice

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 19:09 (belami63).
8 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
belami63 kaže...

Pa to ti i zelim reci, da se potrude malo oko procesiranja fotke na Mate10, to bi izgledalo puno puno bolje 

Ima mate 10 pro i manual mode i može sliku u raw spremiti nije to poenta.

Poenta je da pravi super fotke iz ruke u automatici i da faktički i ne treba manual mod zato što kako sam primjetio NPU ( umjetna inteligencija ) već polako poslije 2 mjeseca krištenja uči scene i sam nudi najbolju opciju. Sad će neko reći štaće mi to ali mogu vam reći da funkcioniše i to dobro.

14 godina
odjavljen

Meni slike nisu nesto na auto modu na Mate 10, da ti iskren budem. Odlicne su ali nisu u rangu sa ostalim flagship modelima tipa Note 8 i Pixel 2.  A iP7 nije ni blizu S8 fotografskim sposobnostima

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa vi koji imate Mate 10 Pro ste u totalnoj banani.Iskompleksirani do bola. Ode jedan i dođe drugi.

I daj ti meni sad reci šta bi mi sad trebali što si ti usporedio Mate 10 s Note 3??

Šta otići u prodavaonicu el. opreme i kupit Mate 10 Pro??

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.2.2018 20:02 (R36).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
R36 Ako ima bilo tko iskompleksiran na forumu si ti i to baš na svakoj temi.
Postavio sam fotke rađene sa mate 10 pro za usprediti.
Ti si se uhvati DxO pro kad sam ti i tu argumente stavio ti opet po svom običaju vadiš se na trolanje.
14 godina
odjavljen

Nemorate odma poceti temu vuci u krivi smjer. Uglavnom, Mate 10 ima stvarno dobru kameru, ali po meni su zeznuli malo sa tim senzorom. Najjaca konkurencija (N8, Pixel 2, U11) ima osjetno veci senzor. Ona slika sto si postavio mi osobno ne izgleda dobro u 1:1 (osjeti se visak NE filtera), ali prilicno dobar rezultat s obzirom na senzor.  Vidit cemo sto Huawei nosi u nadolazecim generacijama, bas me zanima iskorak kamere u iducoj godini sto se flagshipa tice.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
belami63 kaže...
Ti si se uhvati DxO pro kad sam ti i tu argumente stavio ti opet po svom običaju vadiš se na trolanje.

Nađi mi te teme gdje sam ja iskompleksiran...

Postavio si fotke Mate 10 pro i usporedio ih s Note 3 i slavodobitno ustvrdio kako Mate 10 pro ima bolje fotke. Drugi su ti kao i ja pokušali objasnit da ovaj mob dođe 2000kn a Mate 5000-6000kn., i onda je krenula tvoja parodija.

Sad da ti odgovorim : 

Ajmo zanemarit DxO Mark i reći da je on nevjerodostojan.

Evo ti test https://www.phonearena.com/news/Results-Big-2017-blind-phone-camera-comparison_id100830 gdje je Mate 10 Pro prošao katastrofalno. Od 6 mobitela testiranih on je 6-ti.

Ukupno je bilo oko 22000 glasova. Glasali su obični korisinici, nikakvih stručnaci (pošto tebi DxO ne odgovara).

U svim slikama je Mate 10 Pro najćešće zadnji s najmanje glasova, ima jedna iznimka čini mi se i to na prvoj slici gdje je čak 4-ti.

Znaći običnom puku se najmanje sviđaju slike na Mate 10 Pro

Tko su prva dva - Iphone X i Pixel 2.

Možemo mi sad stavit recenzije Mate 10 Pro s you tube gdje ga pojedini you tuberi testiraju i hvale kao i svaki mob ali mislim da je ipak reperezentativniji broj od 22.000 glasova.

Hvala na pažnji.

8 godina
neaktivan
R36 kaže...
belami63 kaže...

Nađi mi te teme gdje sam ja iskompleksiran...

Postavio si fotke Mate 10 pro i usporedio ih s Note 3 i slavodobitno ustvrdio kako Mate 10 pro ima bolje fotke. Drugi su ti kao i ja pokušali objasnit da ovaj mob dođe 2000kn a Mate 5000-6000kn., i onda je krenula tvoja parodija.

Sad da ti odgovorim : 

Ajmo zanemarit DxO Mark i reći da je on nevjerodostojan.

Evo ti test https://www.phonearena.com/news/Results-Big-2017-blind-phone-camera-comparison_id100830 gdje je Mate 10 Pro prošao katastrofalno. Od 6 mobitela testiranih on je 6-ti.

Ukupno je bilo oko 22000 glasova. Glasali su obični korisinici, nikakvih stručnaci (pošto tebi DxO ne odgovara).

U svim slikama je Mate 10 Pro najćešće zadnji s najmanje glasova, ima jedna iznimka čini mi se i to na prvoj slici gdje je čak 4-ti.

Znaći običnom puku se najmanje sviđaju slike na Mate 10 Pro

Tko su prva dva - Iphone X i Pixel 2.

Možemo mi sad stavit recenzije Mate 10 Pro s you tube gdje ga pojedini you tuberi testiraju i hvale kao i svaki mob ali mislim da je ipak reperezentativniji broj od 22.000 glasova.

Hvala na pažnji.

Bože_Na ovom testu koji si ti postavio ispade da google pixel 2 i mate 10 pro imaju najlošije kamere, ne budi smiješan. Po ovom testu najbolji je V30 i to je smiješno i ti si smiješan.

Naći ći sad 1000 recenzija gdje je mate 10 ili pixel2 najbolji ,pa note8 itd.....

Ti sam ne znaš šta hoćeš staviš test u kom je pobjednik V30 fon koji si na ovoj temi nekoliko stranica prije nazvao citiram te  " govno" i da je od njega bolji note 3 i da taj V30 ne treba ni porediti sa not 8 ,pixel2 ili U11

Vidi na petoj stranici si ovo napisao na četiri fotke koje sam postavio "

Redosljed za najbolje slike (osobno mišljenje) : S8+, Mate 10 PRO, G6, M10. 

Kod M10 mi je problem što izgleda slika kao da je pala magla..., kod Mate 10 i G6 se to manje vidi.

Po meni ih je S8+ pojeo..."

Daj čovječe saberi se i odluči šta hoćeš , padaš iz gluposti u glupost...

Postavio fotke uporedio sa dostupnim na temi i rekao da mate 10 ima bolje noćne fotke od note3 i iphone8 koje su postavljene također,a ti kredmaš odmah čuveni trolovski spin a kolko to košta pa manje mate 10 košta od iphone8....

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.2.2018 9:59 (belami63).
13 godina
neaktivan
belami63 kaže... 

Bože_Na ovom testu koji si ti postavio ispade da google pixel 2 i mate 10 pro imaju najlošije kamere, ne budi smiješan. Po ovom testu najbolji je V30 i to je smiješno i ti si smiješan.

Naći ći sad 1000 recenzija gdje je mate 10 ili pixel2 najbolji ,pa note8 itd.....

Ti sam ne znaš šta hoćeš staviš test u kom je pobjednik V30 fon koji si na ovoj temi nekoliko stranica prije nazvao citiram te  " govno" i da je od njega bolji note 3 i da taj V30 ne treba ni porediti sa not 8 ,pixel2 ili U11

Kod M10 mi je problem što izgleda slika kao da je pala magla..., kod Mate 10 i G6 se to manje vidi.

Postavio fotke uporedio sa dostupnim na temi i rekao da mate 10 ima bolje noćne fotke od note3 i iphone8 koje su postavljene također,a ti kredmaš odmah čuveni trolovski spin a kolko to košta pa manje mate 10 košta od iphone8....

Kolega jel ti imaš nekih problema s išćitavanjem rezultata testiranja?? Ti stvarno dobro ne vidiš? Pogledaj stranicu 2

Rezultati pojedinačno po scenama :

• iPhone X - 3 wins
  • Pixel 2 XL - 2 wins
  • LG V30 - 2 wins
  • Note 8 - 1 win
  • OnePlus 5T - 1 win
  • Mate 10 Pro - 0 wins

Ispod toga su ti postoci koji je mob dobio ukupno najviše glasova :

1. Iphone X

2. Pixel 2 XL

3. V30

4. Note8

5. 5T

6. Mate 10 Pro.

Ajde mi sad reci kako je V30 pobjednik, a Pixel 2 XL najlošij???

Jedino si od svega toga skužio da je Mate 10 Pro najlošoji.

Mate 10 Pro za Huwaei ima vrhunske fotke, a naspram svih ostalih ništa posebno ili toliko fascinatno da mi padnem na guzicu. 

Oladi kolega više.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.2.2018 11:02 (R36).
8 godina
neaktivan
R36 kaže...
belami63 kaže... 

Kolega jel ti imaš nekih problema s išćitavanjem rezultata testiranja?? Ti stvarno dobro ne vidiš? Pogledaj stranicu 2

Rezultati pojedinačno po scenama :

• iPhone X - 3 wins
  • Pixel 2 XL - 2 wins
  • LG V30 - 2 wins
  • Note 8 - 1 win
  • OnePlus 5T - 1 win
  • Mate 10 Pro - 0 wins

Ispod toga su ti postoci koji je mob dobio ukupno najviše glasova :

1. Iphone X

2. Pixel 2 XL

3. V30

4. Note8

5. 5T

6. Mate 10 Pro.

Ajde mi sad reci kako je V30 pobjednik, a Pixel 2 XL najlošij???

Jedino si od svega toga skužio da je Mate 10 Pro najlošoji.

Mate 10 Pro za Huwaei ima vrhunske fotke, a naspram svih ostalih ništa posebno ili toliko fascinatno da mi padnem na guzicu. 

Oladi kolega više.

https://www.engadget.com/2017/12/21/2017-smartphone-camera-comparison-iphone-pixel-note-mate/

Kome da ohladim tebi što jedan dan pišeš jedno drugi dan drugo....

https://www.theverge.com/tech/2017/12/21/16795056/iphone-vs-google-pixel-samsung-galaxy-camera-comparison

evo ti još pa čitaj

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.2.2018 11:38 (belami63).
13 godina
neaktivan

Kolega u ovom testu kojeg sam ja stavio navedene kamere je ocjenilo 22.000 nasumičnih korisnika tj potencijalnih kupaca.

Ovo tvoje su dva novinara koja su napisali svoju recenziju.

Opet te pitam što je reprezentativnije - 22.000 ljudi ili 2 ljudi tj 2 novinara??

Kad nađeš test gdje je više od 22.000 ljudi ocjenilo da Mate 10 Pro daje bolje slike od ostalih onda možemo diskutirat. Do tad nema smisla dalje ulazit u debatu.

ps pa u ovoj drugoj recenziji koju si stavio uopće nema Mate 10 Pro. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.2.2018 11:45 (R36).
8 godina
neaktivan
R36 kaže...

Kolega u ovom testu kojeg sam ja stavio navedene kamere je ocjenilo 22.000 nasumičnih korisnika tj potencijalnih kupaca.

Ovo tvoje su dva novinara koja su napisali svoju recenziju.

Opet te pitam što je reprezentativnije - 22.000 ljudi ili 2 ljudi tj 2 novinara??

Kad nađeš test gdje je više od 22.000 ljudi ocjenilo da Mate 10 Pro daje bolje slike od ostalih onda možemo diskutirat. Do tad nema smisla dalje ulazit u debatu.

ovo što sam ja okačio su rekli stručnjaci sa nekoliko različitih stranica

8 godina
neaktivan
LG zvanično najavio novi smartphone V30 s AI kamerom za MWC
Kompanija LG je zvanično saopćila da će na Mobile World Congressu u Barceloni ovog mjeseca predstaviti novu verziju smartphonea V30 koji će imati kameru s AI tehnologijom (vještačka inteligencija).
Ono što je ranije najavljivano u medijima dobilo je zvaničnu potvrdu. LG će na MWC-u predstaviti verziju smartphonea V30 za 2018. godinu, koja će biti fokusirana na prepoznavanje slika. LG ovu tehnologiju naziva Vision AI, koja uključuje automatsku analizu slike za preporuke načina fotografisanja, kao i mogućnost prepoznavanja objekata te preporuke za kupovinu. AI tehnologija će omogućiti pravljenje kvalitetnijih fotografija u uvjetima slabijeg svjetla.
Ovo je ono što mate 10 već ima 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
belami63 kaže...

ovo što sam ja okačio su rekli stručnjaci sa nekoliko različitih stranica

Dobro je kolega. U pravu si. 

Tko jebe 22.000 korisnika naspram "2 stručnjaka".

Sve 5.

9 godina
neaktivan

Evo redmi 5 plus  kamere, miui camera vs google camera . Za 150$ ovo je vise nego odlicno.

3 0 hvala 0
11 godina

Vezano za postove iznad...meni blind testovi nikada nisu mjerilo po kojemu bi birao kameru na mobitelu...ovo sto propagira R36.

Uvijek gledam testove i uzorke i ne marim previse sto autor kaze jer vecina (barem nasih) ima cudno poimanje IQ...recenzent sa "preporucamo" prirodni šum stavlja pod negativnosti i vise voli SW ispeglane fotke, Kreso sa "mob.hr" isto vise cijeni Samsungovu obradu dok Mislav ima ukus za IQ najblizi mojem poimanju dobrog IQ, Toni sa "smartphonehr" koristi samo auto mode na kameri pa mi je manje relevantan...uglavnom nebitno, cijenim kada stave uzorke u punoj velicini pa da sam vidim...ili odem na flickr pa nadjem uzorke sam.

Isto tako smatram da Mate 10 kosta poprilicno za ono sto nudi jednako kao i Oneplus 5T jer Xiaomi je sa nekim svojim modelima pokazao da se moze zadrzati umjerena cijena i ponuditi dobre komponente.

Mate 10 je 2X skuplji od Mi Note 3, a nudi podjednak IQ i nema tele kameru...s druge strane ima novi omjer ekrana...hocu reci da nebi dao nikada za tog kineza 2000 Kn vise.

Ako dodje do 3000 Kn kao novi na njuskalo bit ce zanimljiv za razmatranje.

0 0 hvala 0
14 godina
Monochrome senzor ima i svojih prednosti. Baš u low light, ako se snima tom kamere dobije se puno detaljnija fotka sa malo noisea nego sa RGB senzorom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Vezano za postove iznad...meni blind testovi nikada nisu mjerilo po kojemu bi birao kameru na mobitelu...ovo sto propagira R36.

Uvijek gledam testove i uzorke i ne marim previse sto autor kaze jer vecina (barem nasih) ima cudno poimanje IQ...recenzent sa "preporucamo" prirodni šum stavlja pod negativnosti i vise voli SW ispeglane fotke, Kreso sa "mob.hr" isto vise cijeni Samsungovu obradu dok Mislav ima ukus za IQ najblizi mojem poimanju dobrog IQ, Toni sa "smartphonehr" koristi samo auto mode na kameri pa mi je manje relevantan...uglavnom nebitno, cijenim kada stave uzorke u punoj velicini pa da sam vidim...ili odem na flickr pa nadjem uzorke sam.

Isto tako smatram da Mate 10 kosta poprilicno za ono sto nudi jednako kao i Oneplus 5T jer Xiaomi je sa nekim svojim modelima pokazao da se moze zadrzati umjerena cijena i ponuditi dobre komponente.

Mate 10 je 2X skuplji od Mi Note 3, a nudi podjednak IQ i nema tele kameru...s druge strane ima novi omjer ekrana...hocu reci da nebi dao nikada za tog kineza 2000 Kn vise.

Ako dodje do 3000 Kn kao novi na njuskalo bit ce zanimljiv za razmatranje.

Kolega ne propagiram ja ništa, nego sam samo kontrirao ovim novim Mate fanovima... - više iz nekog principa, jer me ovo uspoređivanje kamere dva različito cijenovna modela zasmetalo.

Ja sam tip koji voli vrhunski auto mod na kamera jer jednostavno nemam vremena niti toliko znanja da prčkam po manual modu. Zato je tu za mene Samsung, Apple a sad i Pixel moj tip proizvoda što se tiće kamere.

Recenzije kamera volim pogledat ali mi nikad nije recenzija bila jedina vodilja priliko kupnje mobitela. Pixel sam kupio tek onda kad sam kod kolege vidio kakve vrhunske slike radi.

17 godina
zuper kaže...
Monochrome senzor ima i svojih prednosti. Baš u low light, ako se snima tom kamere dobije se puno detaljnija fotka sa malo noisea nego sa RGB senzorom.

Slažem se.. Znam okinut fotku i posle prebacim u WB, mada bih volio da imam smartfon sa monochrome senzorom, čak prije nego sa tele senzorom..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice