Da li ima netko tko je rootao LG e400. I kako je to napravio?
Treba mi zato jer ima jako malo system memory, ne mogu ni 10 aplikacija instalirati. Pa bi prebacio sve na internal 1gb memoriju.
Treba mi zato jer ima jako malo system memory, ne mogu ni 10 aplikacija instalirati. Pa bi prebacio sve na internal 1gb memoriju.
http://gadgetstip.com/root-lg-spectrum-smartphone-method-by-dan-rosenberg/ evo ti link kojeg na xda forumu hvale da radi na tom mobitelu za root.
Nisam isprobao jer nemam taj mobitel tako da se ograđujem zbog mogućih problema i to radiš na svoju odgovornost.
Trebaš imati drivere instalane na pc-u za svoj mob, KDZ Updater ali ugašen tako da ti ne bloka root( služi za povrat na stock rom) i prati upute.
Malo sam listao po XDA ROM-ove za Xperiu Z i našao sam ovaj tutorial.
Da li ovaj tutorial funkionira isključivo u slučaju Xperie Z ili se opčenito može koristiti i na ostalim Androidima (točnije SE Xperia Neo V kojeg posjedujem)?
Hvala!
Malo sam listao po XDA ROM-ove za Xperiu Z i našao sam ovaj tutorial.
Da li ovaj tutorial funkionira isključivo u slučaju Xperie Z ili se opčenito može koristiti i na ostalim Androidima (točnije SE Xperia Neo V kojeg posjedujem)?
Hvala!
Trebalo bi raditi. Ali to raditi na Linux Os-u na pc-u. Probaj jer vidim da su neki probavali i na S, Miro i Tipo modelima, a vjerojatno i na drugim Sony modelima. Ako nešto krene po zlu ne odgovaram i to radiš na vlastitu odgovornost.
Tamo na xda-forumu na linku koji si postao ovdje postavio sam pitanje pa ako ti se da ćekati odgovor ukoliko ga bude stavit ću ovdje odgovor.
Edit: Evo ti odgovor kojeg je dao forumaš tutorijala na xda forumu:
This Tutorial should also work with the Neo V. Only one thing could be different.
But depending on your Android Version (when I remember well) it could be possible that you have instead of an ext4 file a yaffs2 file. In this case you can search the forum for an how to for this extension.
Jel mi može tko preporučiti koji dobar ICS rom za xperia x8 al na stock kernel?
Otkljućaj bootloader ako možeš i riješio si problem romova, a ovo što tražiš baš i nema. Traži na temi za svoj mobitel jer sam vidio da si i tamo nešto probavao. Tamo će ti sigurno pomoći ako je ikako moguće.
Otkljućaj bootloader ako možeš i riješio si problem romova, a ovo što tražiš baš i nema. Traži na temi za svoj mobitel jer sam vidio da si i tamo nešto probavao. Tamo će ti sigurno pomoći ako je ikako moguće.
problem je kaj nemogu ga otključati..al svejedno hvala
Podrav momci!!
Ovako mobitel je xperia mini pro.
bootloader sam otkljucao nakon dva sata igranja sa driverima jer mi nije htjelo naci drivere.
ali sad sam zapeo na sljedecem problemu, znaci kad udem u cmw recovery ne radi mi tipka home, tipke sastrane rade normalno i mogu sa njima kretati se po izborniku, al ne mogu uci nikamo.
u cemu je sad problem ili kak da to popravim? tipka nebi trebala biti fizicki ostecena jer je radila normalno prije.
hitno pomozite jer sam bez mobitela, a mobitel se nece pokrenuti sa stock romom jer je promijenjen kernel i sta sad?
Podrav momci!!
bootloader sam otkljucao nakon dva sata igranja sa driverima jer mi nije htjelo naci drivere.
ali sad sam zapeo na sljedecem problemu, znaci kad udem u cmw recovery ne radi mi tipka home, tipke sastrane rade normalno i mogu sa njima kretati se po izborniku, al ne mogu uci nikamo.
u cemu je sad problem ili kak da to popravim? tipka nebi trebala biti fizicki ostecena jer je radila normalno prije.
hitno pomozite jer sam bez mobitela, a mobitel se nece pokrenuti sa stock romom jer je promijenjen kernel i sta sad?
Ja imam Mini te kontrole funkcioniraju na način da sa volume up i down ideš gore dolje a sa camera shutterom potvrđuješ izbor.
Podrav momci!!
Ja imam Mini te kontrole funkcioniraju na način da sa volume up i down ideš gore dolje a sa camera shutterom potvrđuješ izbor.
pa meni nece ni sa camera button, probao sam sve zivo stiskati i nece.
Prvi put čujem da fizičke tipke ne funkcioniraju, ne znam šta da ti kažem. Kakav si recovery instalirao?
Prvi put čujem da fizičke tipke ne funkcioniraju, ne znam šta da ti kažem. Kakav si recovery instalirao?
radio sam po ovom tutorialu https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/howto-install
stao sam znaci na tocki 4.
tipke za volume up down radi, ali home tipke ne radi i ne mogu uci u izbornik.
recovery je cwm v6
Podrav momci!!
pa meni nece ni sa camera button, probao sam sve zivo stiskati i nece.
Stavi link tutorijala sa kojega si to radio da vidim, ali ne znam možda ćeš morati sa flashtoolom vratiti stock sve.
Jesi siguran da je to za tvoj mobitel. Probaj ugasiti mobitel i ponovoga paliti ali nakon što FXP logo se pojavi i blinkne odmah stišći volumen +.
Najjednostavnije bi ti bilo da vratiš sve stock, rootaš, zatim skineš x-parts i preko njega instaliraš. Nakon toga sve standardno wipe cache, data, format cache i system, zatim flash. Ili u međuvremenu prvo kernel, pa onda rom.
ako bi isao rootat svoj s2 dali to znaci da ce bi svi podaci s mobitela biti izbrisani?
ako da, dali postoji neka mogucnost da mi aplikacije i sve to ostane na mobitelu bez da prebacujem sve na komp i onda da ponovno skidam aplikacije
znaci ja sam sad na jb i kad ga rootam sve mi ostaje kako je bilo, dali postoji ikakva mogucnost da se sve resetira skupa s podacima i aplikacijama?
a kad bi stavljao rom, dali bi se tada brisalo?
1.!znaci ja sam sad na jb i kad ga rootam sve mi ostaje kako je bilo, dali postoji ikakva mogucnost da se sve resetira skupa s podacima i aplikacijama?
2.!a kad bi stavljao rom, dali bi se tada brisalo?
1. Ne brise ne nista
2. Da, morao bi napraviti full wipe.
btw, S2 tema tu: http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-s2-i9100-rasprava/102262.aspx
Pozdrav,
imam desirea. Napravia sam unlock, promjenia recovery te flasha novi rom. Kako je prošlo neko vrijeme od toga lagano sam zaboravio neke stvari. Imam želju promjeniti rom pa me zanima osim wipea i install from usb da li ja moram ponovno instalirati driver za htc s obzirom da sam u međuvremenu reinstalira windowse?
I drugo pitanje pošto nisam neko vrijeme u toku, koji rom na xda se trenutno najviše traži?
Isto tako volio bi da OS ima SD-EXT opciju koju sam također napravio na MildWild romu
pozz imam htc one x i htio bi staviti non sense rom pa jel mi moze netko objasniti kako flashati custom boot.img cuo sam da iam neki program koji to u jednom kliku obavi,hvala
Pozdrav,
imam desirea. Napravia sam unlock, promjenia recovery te flasha novi rom. Kako je prošlo neko vrijeme od toga lagano sam zaboravio neke stvari. Imam želju promjeniti rom pa me zanima osim wipea i install from usb da li ja moram ponovno instalirati driver za htc s obzirom da sam u međuvremenu reinstalira windowse?
I drugo pitanje pošto nisam neko vrijeme u toku, koji rom na xda se trenutno najviše traži?
Isto tako volio bi da OS ima SD-EXT opciju koju sam također napravio na MildWild romu
Koji Desire. Zašto ne instaliraš iz Recoverya u zip.datoteci Rom koji hoćeš. Drivere moraš instalirati ponovo na PC. Za SD-ext particiju možda Partition Wizard Mini tako nešto ili iz Cwm Recoverya napraviš particiju, a skripta za korištenje ext particije ovisi o Romu koji staviš te je možda i ugrađena u sami rom tako da nećeš možda stavljati nikakvu drugu skriptu ili apk.
XDA developer forum je mjesto gdje tražiš sve za svoj model mobitela. Romove, apk, skripte itd. sve tamo stoji.
pozz imam htc one x i htio bi staviti non sense rom pa jel mi moze netko objasniti kako flashati custom boot.img cuo sam da iam neki program koji to u jednom kliku obavi,hvala
Prijatelju ima tema za taj model mobitela pa najbolje da tamo postaviš pitanje jer dečki znaju i u toku su što se svega tiće za taj model mobitela.
http://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/htc-one-x/145750.aspx.
Pozdrav,
Koji Desire. Zašto ne instaliraš iz Recoverya u zip.datoteci Rom koji hoćeš. Drivere moraš instalirati ponovo na PC. Za SD-ext particiju možda Partition Wizard Mini tako nešto ili iz Cwm Recoverya napraviš particiju, a skripta za korištenje ext particije ovisi o Romu koji staviš te je možda i ugrađena u sami rom tako da nećeš možda stavljati nikakvu drugu skriptu ili apk.
XDA developer forum je mjesto gdje tražiš sve za svoj model mobitela. Romove, apk, skripte itd. sve tamo stoji.
Imam obicni desire. Znam da se iz recoverya instalira rom nego sam pitao koji je trenutno ovako tražen rom na xda-u. Da li ja opet moram radit sd-ext particiju ako sam to već napravio?
Kolega mi je uvalio svoj galaxy i9000 da mu ga probam osposobit. Imao je nekakav custom rom na njemu, pa ga je sam preko odina pokušao vratiti na stock rom, ali mobitel zapne čim se upali, non stop vrti natpis Galaxy S i neće da uđe u sistem. Do sada sam se igrao samo sa HTC-om, pa trebam malu pomoć kako da ovo riješim
Vol.down/home/power i uđes u download mod. Vol.up za potvrdu.
Skini Odin i pod PDA nađes firmware koji si prethodno skinul sa Sammobila. U Odinu nemoj nist cekirati, nego samo pod PDA potrazi firmware.
Prije flesanja napravi factory reset u CWMR-u u koju uđes sa vol.up/home/power. U CWMR-u navigavas sa tipkama za glanocu, sa "home" potvrđujes, a sa "power" izlazis van.
Vol.down/home/power i uđes u download mod. Vol.up za potvrdu.
Skini Odin i pod PDA nađes firmware koji si prethodno skinul sa Sammobila. U Odinu nemoj nist cekirati, nego samo pod PDA potrazi firmware.
Prije flesanja napravi factory reset u CWMR-u u koju uđes sa vol.up/home/power. U CWMR-u navigavas sa tipkama za glanocu, sa "home" potvrđujes, a sa "power" izlazis van.
možeš li mi pronaći link za stock rom za i9000, ne snalazim se baš na sammobile-u
http://hotfile.com/dl/145842633/d47f7a1/I9000XFJV7_I9000OXFJV1_TRA.zip.html
Evo ti ga, jedan jedini i to froyo. Ak hoces ICS preostaju ti jedino romovi.
http://hotfile.com/dl/145842633/d47f7a1/I9000XFJV7_I9000OXFJV1_TRA.zip.html
Evo ti ga, jedan jedini i to froyo. Ak hoces ICS preostaju ti jedino romovi.
i još jedno pitanje...kažeš da ne čekiram ništa u odinu. Jel treba uključiti auto reboot i F. reset time ili i to ostavim isključeno?