gledo ja malo po CPU-z taktove i naletio na cudan takt. kupio sam memoriju od 1066 mhz,a u CPU-z mi pokazuje dram frequenci 400 MHZ. jel ja mozda krivo gledam takt ili je meni RAM stvarno radi na 400 mhz!??!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ram ti radi na 800MHz. Treba ti pisati 533 sta bi znacilo da radi na 1066 Mhz
a jel mi mozes molim te reci gdje da to napravim?
u bios-u (kad tek pališ komp)
U BISOU odi na opciju -Motherboard intelligent tweaker- (M.I.T.) i pod opcijom System Memory Multiplier (SPD) dizi frekvenciju dok ti pod Memory Frequency (MHz) ne pise 1066
evo nakon 10 restartova i ulazenja u BIOS rjesio sam problem. prvo sam stavljo na 1066 mhz i onda ga je automatski vratio na 800. razlog tomu je RAM koji podrzava 1000 MHZ a ne 1066 (naravno ovi uz hg spota rekli da podrzava 1066). pogledam ja na kutiju od RAM-a i vidim stvarno pise 1000 mhz. sad me zanima jel mi sve u redu s kompom. CPU-z prikazuje sada 500 MHZ umjesto 400 i zanima me oce li mi barem malo podignut perfomanse ovo?
Sada ti radi na 1000 MHz, a performanse se bas i nece osjetit, ali po konfiguraciji iz potpisa neznam zasto te sekira porast performansi od 1%.
I ja sam probao sa OCZ ramima na 1000MHz i nije mi uspjelo clockat sa 800 na 1000? Prvo, multiplier nije bio podešen da daje 1000MHz, najbliži je 1066, a to je 4.00A. Nakon podešavanja u M.I.T u BIOSu nije se upalio više komp, stalno se iznova restartao više od 20 minuta pa sam ga ugasio, iskopčao par puta iz struje i ponovo palio dok nisam opet mogao u BIOS. Sad opet rade RAMi na 800!
I ja sam probao sa OCZ ramima na 1000MHz i nije mi uspjelo clockat sa 800 na 1000? Prvo, multiplier nije bio podešen da daje 1000MHz, najbliži je 1066, a to je 4.00A. Nakon podešavanja u M.I.T u BIOSu nije se upalio više komp, stalno se iznova restartao više od 20 minuta pa sam ga ugasio, iskopčao par puta iz struje i ponovo palio dok nisam opet mogao u BIOS. Sad opet rade RAMi na 800!