Imam server HP proliant ML350 koji baš nema dosta rama (ima jih više a po 256Mb). Ali verovatno rami od PC-ja ne rade u serverju (dali možda radi suprotno?). U čemu je razlika ?
Razlika izmedžu rama pc-ja i serverja
- poruka: 6
- |
- čitano: 3.374
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ECC i non-ECC memorija. Nekad znaju i taktovi biti problem, pa gustoća čipova itd...
Ja se izvinjavam, može malo na amatersko nivoju, jer po logičnom shvatanju i jedno i drugo su kompjuteri, pa zašto onda pravili razlike?
http://stores.ebay.com/GeeK-NoiZe-Memory-and-More/RAM-Types-Explained.html Tu vam više manje sve piše. Pravili su razlike zbog samog načina rada, odnosno dali je nekome nešto potrebno i dali će to utjecati na brzinu i kvalitetu.
Ja se izvinjavam, može malo na amatersko nivoju, jer po logičnom shvatanju i jedno i drugo su kompjuteri, pa zašto onda pravili razlike?
Pa i dizel i benzin su gorivo pa ne možeš očekivat da će dizelaš ić na benzin...
Stvar je u tome da matična ne prepozna/ne može raditi sa određenom vrstom memorije koja ima ECC (ili nema), pa je različitog takta a kontroler se ne može prilagoditi toj minimalnoj brzini itd...
Ne ide. Točka.
Nije ecc sad više tako skup kao nekad. Posebno se da naći jeftino po oglasima jer razni
it majstori prodaju dijelove rashodovanih servera. Samo jasno moraš znati koji točno model (generaciju)
prolianta imaš da znaš koji ddr tražiti. Naime Vidim da neke generacije ML350 imaju ddr2 (g5), neke ddr3 a neke čak ddr4(g9).