Različite DDR3 memorije (6 GB)

poruka: 8
|
čitano: 3.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Trenutno u kompjuteru imam 4 GB ( 2GBx2) DDR3 memorije G.Skill F3 1333 MHz, napona 1.5 V i latencija 9-9-9-24.
Imam i memoriju Kingston KVR (ValueRAM) DDR3 1333 MHz, napona 1.5 V i latencija 9-9-9-24, jedan modul od 2 GB.

Kao što vidite, imaju sve iste karakteristike, samo što su drugi proizvođači.

Mene zanima dali bi ja mogao uparit te memorije na mojem kompjuteru (pogledajte pod Moj PC) ?
Bojim se da nebi bilo bijelog dimića :)

Kada bi ih i mogao uparit i da sve radi bez problema, dali ima nekih posljedica na performanse ako su ugrađena tri modula i dali bi bilo nekakvih rušenja i slično ili bi sve radilo bez problema?
I zanima me dali se uopće isplati stavljati ta 2 dodatna gigabajta memorije u smislu performansi u igrama i slično, jer onda bi imao 6 GB memorije?
Dali bi dobio više FPS-ova u igrama?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nema veze što su proizvođači različiti ako su memorije potpuno iste, nece se ništa dogoditi ako se one upare

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Različite DDR3 memorije (6 GB)
Danas sam probao staviti onu Kingstonovu memoriju u kompjuter i stvarno sve radi u kombinaciji sa G.Skillovom memorijom koju sam već imao u kompu...

Sada imam 6 GB memorije i gle čuda, piše u BIOS-u da memorija radi u dual channel modu, a u uputstvima od matične piše da dual channel radi samo kada su popunjena 2 ili 4 utora za memoriju, a meni su popunjena 3!!!!!!!
Kako je to moguće, možda neki bug?

Pogledao sam i u CPU-Z i isto piše da memorija radi u dual channelu, a nisu popunjena dva ili četiri utora, nego tri...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PCGamerX kaže...
Danas sam probao staviti onu Kingstonovu memoriju u kompjuter i stvarno sve radi u kombinaciji sa G.Skillovom memorijom koju sam već imao u kompu...

Sada imam 6 GB memorije i gle čuda, piše u BIOS-u da memorija radi u dual channel modu, a u uputstvima od matične piše da dual channel radi samo kada su popunjena 2 ili 4 utora za memoriju, a meni su popunjena 3!!!!!!!

Pogledao sam i u CPU-Z i isto piše da memorija radi u dual channelu, a nisu popunjena dva ili četiri utora, nego tri...

pogrešno očitavanje ili imaš intelov flex memory mode...

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
Hmm, čudno zato jer nemam ništa intelovo u kompu.
Proc je AMD, a matična ima nforce čipset...

Ne vjerujem da je krivo očitavanje zato jer u svim programima (Aida, cpu-z, itd.) i BIOS-u kaže da radi u dual channelu...

Možda neki fenomen :)
15 godina
moderator
PCGamerX kaže...

isto tako je meni bila sa 2x1GB + 2GB modul...isto je pisalo svugdje da radi u dual channel modu...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
13 godina
Misliš da onda stvarno radi u dual channelu ili je to možda neki false positive? :)
15 godina
moderator
PCGamerX kaže...
Misliš da onda stvarno radi u dual channelu ili je to možda neki false positive? :)

pojma nemam u čemu je stvar, ali nema logike nikako...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice