POzz. Trenutno imam dvije plocice rama u kompu. Jedna ima 1gb 800mhz a druga ima 512 mb 400 mhz , pa me zanima jeli bolje imati 1gb 800 mhz ili 1.5 gb da radi na 400 mhz??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije dobro ni jedno ni drugo, tih 512 od 400 MHz gotovo ni ne služe ničemu.
Nebi htio da ispadne da ti solim pamet ( mada jesam :D ) ali nabavi još barem jedan keks od 1 Gba umjesto tih 512.
Mene zanima slična stvar,
u kompu imam 2x 1 Gb na 800 mhz i nabavio sam još 1 Gb na 533 mhz.
Dali je bolje ostavit 2 gb na 800 ili imat 3 gb ali na 533?
ovisi.. nije isto imati 1GB ili manje i dodati na 2GB, kao s 2-na-3 ili više. Višak nije neka korist (manjak je problem-sprost).
Ali ukupne razlike u brzini u većini slučajeva nisu primjetne (osim benchova). Ako je ram ispravan i ako MBO podržava FSB-533 tad ga možeš staviti (i vjerojatno nećeš primjetiti razliku..), s druge strane ako ti je RAM potreban, tad će dobro doći.
Više ZA nego PROTIV (ako radi).
Uradio sam test RAM memorije na ovaj način i dobio sam rezultat kao na slici. Naime, imao sam 4GB RAM-a, te sam si dogradio još dodatna 4GB. Nakon par dana počelo mi se dešavati slijedeće:
-da računar totalno zamrze, ne mogu ništa osim dugo držati dugme za gašenje
-pokušao sam sve najnovije drivere instalirati, ništa, opet samo zablokira i pojavi se BSOD
-podigao ponovo sistem sa najnovijim driverima, opet zablokira
-testiram HDD sa hdtune, sve uredno.
- uradim test sa ovim programčićom, i pogledajte što mi je grešaka našlo negdje oko pola testa.
Sada kad provjerim ram memoriju, pokaže mi da imam urednih 8GB. Šta mislite do čega je???
..
- uradim test sa ovim programčićom, i pogledajte što mi je grešaka našlo negdje oko pola testa.
Sada kad provjerim ram memoriju, pokaže mi da imam urednih 8GB. Šta mislite do čega je???
-jel' ozbiljno? Neispravan RAM. (može biti kontakt, BIOS, kompatibilnost MBO-RAM-novi RAM i sl..)
-naravno da pokaže 8GB jer toliko imaš, međutim nije ispravnih 8GB.
..
-jel' ozbiljno? Neispravan RAM. (može biti kontakt, BIOS, kompatibilnost MBO-RAM-novi RAM i sl..)
-naravno da pokaže 8GB jer toliko imaš, međutim nije ispravnih 8GB.
Evo na slici vidiš koliko je samo na pola provjere našlo grešaka.
Ram je prije par dana kupljen, odnijet ću ja na reklamaciju, zajedno sa laptopom i ovom slikom. Jel možda moguće da nije dobro "nasjeo" (mislim uklopio, pa da zbog toga gubi kontakt) i dolazi do prekida i zamrzavanja???
Nema veze što ti je na pola testa našlo grešku, ljudi znaju ostavit taj test da se vrti preko noći da vide jel ispravan RAM.
Provaj ostavit samo novu memoriju u PC-u pa onda odvrti test, da vidiš jeli stvarno do nje.
Nema veze što ti je na pola testa našlo grešku, ljudi znaju ostavit taj test da se vrti preko noći da vide jel ispravan RAM.
Provaj ostavit samo novu memoriju u PC-u pa onda odvrti test, da vidiš jeli stvarno do nje.
Imao sam 2x2GB (imam dva slota) pa sam to zamijenio za jedan od 4GB i uzeo u istoj radnji još isti takav nov Kingstonov od 4GB. Znači oba sam nova uzeo.
Imao sam 2x2GB (imam dva slota) pa sam to zamijenio za jedan od 4GB i uzeo u istoj radnji još isti takav nov Kingstonov od 4GB. Znači oba sam nova uzeo.
Provjeri ih jednog po jednog ako hoćeš naći krivca.
Možda update BIOS-a pomogne.

Provjeri ih jednog po jednog ako hoćeš naći krivca.
Možda update BIOS-a pomogne.
Uradio sam provjeru svakoga modula zasebno. Prvi od 4GB je prošao bez i jedne greške, a na drugome je našlo ih skoro na hiljdu. (provjeravao sam ih na istom portu oba puta). Idem sutra odmah da reklamiram.