Kingston HyperX PnP

poruka: 13
|
čitano: 2.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Kingston HyperX PnP

pozdrav,

naime,posjedujem hp probook 4530s s i5-2430m procesorom (sandy bridge),hm65 matična itd...

želio bih ga nadograditi tom hyperx pnp memorijom radnog takta 1866 ili 2133 mhz (2 modula od po 4 gb)... http://www.kingston.com/us/memory/hyperx/pnp

koliko sam uspio naći na netu,moja matična ne podržava mjenjanje xmp profila u biosu (overclocking memorije),ali može raditi s tom pnp memorijom na višim radnim taktovima (pronađeno na više izvora)...

evo jedan test laptopa identične konfiguracije (ista matična,sličan procesor) s tom pnp memorijom radnog takta 1866mhz:

http://www.legitreviews.com/kingston-hyperx-8gb-1866mhz-pnp-memory-kit-for-notebooks_1599

znači,kažu da su razlike u perfomansama značajne...

tu memoriju bi naravno podkrijepio još samsungovim ssd-om serije 840... (investicija od cca 200 eura)

zanima me da li je netko imao tu memoriju? iskustva,savjeti,sve je dobrodošlo...

ispravite me ako sam nešto krivo napisao,unaprijed hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kingston HyperX PnP

nitko ništa? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kingston HyperX PnP

Ako imaš novca na bacanje za memoriju bolje stavi maksimalan kapacitet koji ploča podržava na 1600MHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Kingston HyperX PnP

ploča podržava 1333mhz,ali s ovim pnp modulima može koristiti i 2133 mhz u punoj snazi...

sumnjam da je velika razlika između 1600 i 1333,ali između 1333 i 2133 bi trebala bit osjetna ili?

15 godina
Kingston HyperX PnP

Upravo obratno! Osjetna je razlika između 1333 i 1600 a mala između 1600 i 2133!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

možeš malo pojasnit to?

15 godina
Kingston HyperX PnP

Stvar je u latencijama i brzini prenosa podataka (više u latencijama). Latencije se računaju tako što CAS podijeliš sa brzinom memorije a brzinu prenosa podataka brzinu memorije (izraženu u MHz množiš sa 8).

Praktično to izgleda ovako:

9/1333000000 = 6,75ns (u slučaju da je CAS9)

1333*8 = 10664 MB/s

9/1600000000 = 5,62ns (u slučaju da je CAS9)

1600*8 = 12800 MB/s

11/1866000000 = 5,89ns (u slučaju da je CAS11)

1866*8 = 14928MB/s

Obrati pažnju na razliku u latencijama 1333 prema 1600 i 1600 prema 1866. Ja bih ipak išao na veći kapacitet na 1600 MHz.

Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

da,shvaćam sad {#}

a ništa,moram provjerit razlike u cijenama kod nas i vani pa će konačna odluka past {#}

14 godina
Kingston HyperX PnP

runner766

- Zašto se zamaraš memorijom?{#}

- Bolje uloži u SSD (120GB+), onda budeš vidio iskorak u brzini, ovaj disk koji je u laptopu staviš u vanjsko kućište i pretvoriš u externi disk, njega imaš za skladište.

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ssd ću definitvno uzet za sustav i programe... (zbog bržeg i fluidnijeg rada) {#}

a za ovaj hdd ću nabavit onaj adapter koji ide umjesto optičkog pogona (kojeg skoro nikad ne koristim) da na njemu imam ostale podatke...

a memorijom ću nadam se još bolje iskoristit snagu procesora jer mi je bitna za CAD sustave i poneko renderiranje (tu ssd ne igra ulogu)...

14 godina
Kingston HyperX PnP

- Za CAD i obradu videa je onda bolje uložit u stolni PC i radit to kako se spada.{#}

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

i ovo mi za sada bude dovoljno {#}

13 godina
neaktivan
runner766 kaže...

i ovo mi za sada bude dovoljno {#}

Neznam oce ti pomoc(niti jel vezano uz temu)al ja imam Kingston HyperX Genesis Blu 1600Mhz i sve ok

It's not about the money...It's about sending a message
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice