Isplativost nadogranje DDR

poruka: 9
|
čitano: 3.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

ovako..  Imam amd sempron 2500+ 1.4 ghz, ati radeon 9550 256 mb i 512 mb ddr - 400 (pc-3200) ram-a.. Pa me zanima isplati li se dodati jos gigabajt rama (300 kn je nova, ista frekvencija i proizvodjac tako da bi trebalo raditi sa starom)? da li bi razlika bila osjetna?  ako nista drugo mogao bi sedmicu instalirati...?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 14:22 (kratos091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Razlika osjetna i opravdana  je investicija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RE: Isplativost nadogranje DDR

hmm.. da, to i ja mislim.. ak niš drugo moci cu fallout igrati na njemu... ai cod4 ce ici gladje.... xD

16 godina

Ne isplatise.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo da ne pokrećem novu temu mogu i ovdje...

komp mi je stvarno sranje, ali kada mislim stvarno onda stvarno!! imam 512 mb rama i to 2 po 256mb, frekvencija 266.

evo pogledajte sliku rama i moje matične:

ram ram

matična matična
e sad, pošto mi komp podržava samo ddr htio bih kupit jednu gigu rama od 400 mhz za nekih 350 kn i maknut ova dva keksa od po 256.

sad mene zanima da li mi se to uopće isplati ili bolje da kupim cijelu novu matičnu i točka? ne igram uopće igrice tako da mi toliko malo rama do sada nije stvarao problem.

ali sada su tu i novi photoshop i svašta još, i izgleda da je neophodno da barem kupim jednu gigu i stavim na ovu matičnu.

e da, da li će mi uopće raditi sedmica kada bih imao 1 gigu od 400 mhz ili ne?

puno hvala na prijedlozima jer se stvarno ne kužim baš u ovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 20:00 (Smata123).

0 0 hvala 0
17 godina
Smata123 kaže...

evo da ne pokrećem novu temu mogu i ovdje...

komp mi je stvarno sranje, ali kada mislim stvarno onda stvarno!! imam 512 mb rama i to 2 po 256mb, frekvencija 266.

evo pogledajte sliku rama i moje matične:  e sad, pošto mi komp podržava samo ddr htio bih kupit jednu gigu rama od 400 mhz za nekih 350 kn i maknut ova dva keksa od po 256.

sad mene zanima da li mi se to uopće isplati ili bolje da kupim cijelu novu matičnu i točka? ne igram uopće igrice tako da mi toliko malo rama do sada nije stvarao problem.

ali sada su tu i novi photoshop i svašta još, i izgleda da je neophodno da barem kupim jednu gigu i stavim na ovu matičnu.

e da, da li će mi uopće raditi sedmica kada bih imao 1 gigu od 400 mhz ili ne?

puno hvala na prijedlozima jer se stvarno ne kužim baš u ovo.

Kaj se tiče win 7, moralo bi raditi, imal sam ja 32-bitni win7 s gigom i radilo je (doduše, multitasking je bil trom, al je funkcioniralo). E sad, po meni se ne isplati jer ako pogledaš da 1 GB ddr2 košta oko 200 kn nova, a 100 kn na oglasniku, onda je 300 kn puno love za staru memoriju. Ja bi recimo na tvojem mjestu prodal sve to. Novu matičnu s g41 chipsetom kupiš za oko 300 kn, a proc neki Celeron e1400/1600 za isto tolko. To bude ti skroz dosta s obzirom da ne igraš igre (grafa je integrirana), a RAM uzmeš na njuškalu za 100 kn (ako možeš uzmeš dva keksa, dosta ugodniji je rad u win7 s dvije gige). Sad je na tebi dal hoćeš tak napraviti ili ne, ali u svakom slučaju to preporučam. Napajanje bi ti trebalo biti ok to koje imaš, ova konfa troši jako malo.

15 godina
neaktivan

e puno ti hvala!

malo sam gledao po netu i naišao na otprilike ovakvu kombinaciju, pa ak mi može netko reći jel će to uopće sve skupa raditi (ovo je sve iz vemila, ali samo zato što imaju dobru stranicu na kojoj sam ovo našao, kada bih se odlučio za kupiti ovo onda bih pogledao i u druge dućane jer sigurno ima i jeftinijih stvari): recimo da bih kupio ovakvu matičnu, uz to bih uzeo ovakav procesor jer mi na onoj matičnoj ne bi radio pošta je ovo socket 478, i uz to gigu rama. da li bi sve to skupa radilo? naravno još ću razmisliti ali ovako nešto bih otprilike kupio.

i da li bi se to isplatilo, znači to bi bilo nekih 1000 kn, možda kada bi bilo na nekoj akciji ili prek oglasnika onda oko 900kn?

EDIT: evo upravo sam našao sličan ali još bolji procesor za 150 kn! ako je socket 775,znači da bi radilo na ovu matičnu gore ili sličnu?

unaprijed hvala na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 21:40 (Smata123).

0 0 hvala 0
17 godina
Smata123 kaže...

e puno ti hvala!

malo sam gledao po netu i naišao na otprilike ovakvu kombinaciju, pa ak mi može netko reći jel će to uopće sve skupa raditi (ovo je sve iz vemila, ali samo zato što imaju dobru stranicu na kojoj sam ovo našao, kada bih se odlučio za kupiti ovo onda bih pogledao i u druge dućane jer sigurno ima i jeftinijih stvari): recimo da bih kupio ovakvu matičnu, uz to bih uzeo ovakav procesor jer mi na onoj matičnoj ne bi radio pošta je ovo socket 478, i uz to gigu rama. da li bi sve to skupa radilo? naravno još ću razmisliti ali ovako nešto bih otprilike kupio.

i da li bi se to isplatilo, znači to bi bilo nekih 1000 kn, možda kada bi bilo na nekoj akciji ili prek oglasnika onda oko 900kn?

EDIT: evo upravo sam našao sličan ali još bolji procesor za 150 kn! ako je socket 775,znači da bi radilo na ovu matičnu gore ili sličnu?

unaprijed hvala na odgovorima

Da, radilo bi. Najbolji način za provjeru kompatibilnosti je da odeš na stranicu proizvođača te matične i pogledaš cpu support list. Ako je tvoj željeni procesor naveden, onda bude radilo, evo za navedenu matičnu:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3117&ver=#anchor_os

Memoriju uzmeš bilo koju ddr2 800 MHz, Kingmax je uglavnom najjeftiniji.

U vezi kupovine komponenti, najbolje da kupuješ u ADM-u ili Diskont 24, oni su susretljivi i najjeftiniji.

Kaj nije Ve-mil propal? Znam da je neka firma preuzela rješavanje njihovih jamstava, tak da sam mislil da je to gotovo.

EDIT: Ako kupuješ preko oglasnika onda uzimaj matičnu samo ako ima garanciju, a procesor i memoriju možeš i bez. Naravno da niko ne garantira da te nebude neko smuljal, ali uglavnom je kupovina procesora sigurnija jer nisu podložni iznenadnim kvarovima. Memorija je dosta jeftina pa i ak te neko zezne nije tak velika šteta. Evo za referencu, procesor prek oglasnika imaš e5200 obično za manje od 350 kn, to je dosta dobra kupnja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 22:01 (Zvona).
14 godina
neaktivan

PUSTE PRIČe prijatelju... Ne slusaj savjete jer su očito loši ili dovoljno ne opisani...ta toj konfi bi ti radilio i win 8 ako ikada izađe..ali pitanje je kako...KOMP TI JE ZVJER AKO GA ZNADEŠ DOBRO ISKORISTITI..ZA IGRANJE KUPI PS 2(NE PS3 JER JOŠ NEMA ČIPA I MORA DA KUPUJEŠ ORGINALE)

ja sam do nedugo imao athlon 3500+ 64bitni i 4*256 rama asusovu ploči a8v deluxe i 120 gb disk

kako sedmica radi.... ma super ...jedini problem je što ti disk šrota ko lud jer je giga rama premalo... da isključiš pola nepotrebnih servisa i aero i sve one gluposti od sučelja radilo bi ti solidno aliii......i tu nije priči kraj...pravo pitanje je da li tvoja matična ploča ima drivere za win 7 a sigurno je da nema (I DA IMA NE ISPLATI SE INSTALIRATI)pa isplativost dizanja win 7 0 bodova jes da mora da kazem da je puno stabilniji os i bolji od winxp ali je u tvojem i u mojem slučaju neisplativo prelaziti s win xp..JA SAM SE VRATIO NA XP I MOGU DA KAZEM DA MI JE ZAO STO SAM WIN 7 INSTALIRAO UOPĆE_za win 7 slazem si malo noviju konfu s775

sta se rama tiče čemu mjenjati magare koje radi...ostavi si memoriju koju imaš i još si eventualno dokupi 512 mb ddr 400 modul.mozes ga na jakusevcu naci za cca 50-80 kn ako si iz zg ostavi xp i uzivaj kao i ja

sta se tice kompatibilnosti kupi si jedan modul bilo kakav samo da je brand name kingmax samsung samo ne( high density ram noname),,,,i neces imati nikakvih problema S KOMPATIBILNOSTI

da das 300kn za nista cemu ako gledas samo filmove surfaš i igraš starije igre

totalno nepotrebna investicija(rađe tu razliku u  lovi stavi na stranu za novu mbo ddr i poc )

komp ti je zvjerka....za ono cime se bavis i sta radis na njemu

i ja imam takve krame od racunala i nepada mi napamet da nešta mjenjam osim sys hdd jer mi je totalno nepotrebno kada gledam filmove surfam i igram ige iz 98godine.??!'39021

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice