Dominatori i bsod

poruka: 33
|
čitano: 9.212
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Dominatori i bsod

pozz

kako uvijek u zivotu imam peh pri kupovini bilo kakvog komada hardwera ili opreme, tako imam i sad:

dugo sam trazio identican kit svome da bih sto vise izbjegao inkompatibilnost. dakle, imam 2 kita po 4 gb DDR3 (TW3X4G1600C9D G).

u manualu od maticne sam vidio da je dobro ako se koristi 1600 mhz memorija (kit od 2) da se stavi u B slotove za memoriju. tako sam i napravio i radilo. sada, kada sam nabavio drugi kit, stavio sam u preostala 2 utora (a utor) i prilikom testiranja prime-om95 nakon par min pojavi se BSOD. probao sam i memtestom, javlja se jedna greska. da iskljucim neispravnost memorije, probao sam testirati memtestom samo danas nabavljeni kit u B slotu (gdje je radio prijasnji) i nema problema. stavio sam stari kit u A slot i opet prilikom prime95 se pojavljuje BSOD...

ima li kakva caka ovdje ili je neispravan slot na maticnoj? stvarno mi se neda vise zavlaciti iza stola i otpajati komp i milijon kablova jer cu radije sve bacit van...

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 22:55 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Dominatori i bsod
moze biti neispravan utor. a mozda da probas flashati bios...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina

vec je najnoviji...

EDIT: kitovima je deklarirana voltaza 1.8V. ja ih drzim na 1.65V (tako sam imao prvi kit od pocetka). da li bih mozda mogao povecati kompatibilnost povecavanjem voltaze ili pak smanjivanjem frekvencije?

stavio sam stari kit u prvi slot i neki error postoji...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 23:21 (Idealist).
16 godina
Idealist kaže...

vec je najnoviji...

EDIT: kitovima je deklarirana voltaza 1.8V. ja ih drzim na 1.65V (tako sam imao prvi kit od pocetka). da li bih mozda mogao povecati kompatibilnost povecavanjem voltaze ili pak smanjivanjem frekvencije?

- OC i problemi, normalno.

- za max OC se korisit što manje DIMMova (jedan), s razlogom. Više DIMMova više problema sa syncom (stabilnost).

- deklarirana max voltaža je upravo to, max. Nominalna je 1.5V (svaka ima toleranciju +-10% ova 20% ali to ne znači da je to OK za duže vrijeme i više modula, jedan dio te garancije je obična reklama-navlakuša..).

Sve radiš pogrešno, spusti clock RAMa ili ostavi automatiku (btw, na AMDu je važniji CAS), postavi nominalne voltaže. Voltaža se diže samo kad se 'mora' i za extremni OC.

- još konkretnije odustani od OCa, testiraj na defaultu, ako imaš sreće radit će stabilno. (pa tad ponovno ako stvarno želiš, polako kreni s OCom) ili pokušaj sa jednim modulom (možeš svaki tako istestirati, postoji velika šansa da pojedinačno neće biti problema koji se pojavljuju kod punih slotova).

-i testiraj RAM MemTestom, nije isključeno da je neki modul neispravan (ili DIMM-utor)... cca 10-15 minuta po DIMMu je dovoljno za test.

edit: BSOD ti kaže ja HT ne može na tim brzinama... vidi koje opcije imaš u BIOSu za spuštanje HTa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 23:59 (ihush).
13 godina
neaktivan
inace bih rekao da je memorija nestabilna zbog nizeg napona.
ali ako baca bsod na a slotovima, ali ne i b, onda je najvjerojatnije neispravan utor. probaj nositi na servis ako imas garanciju. inace, koja je uopce poruka bsod-a.
15 godina

dakle, stari kit ne radi dobro u prvom slotu (u manualu je preporuceno da se stavi kit od 1600 mhz u drugi slot, to valjda ne znaci da u prvome ne bi radio kako spada?)

inace, nakon to mi se pojavi bsod, stisnem restart na kucistu i ugasi se monitor a ventlatori postanu bucniji. moram drzati gumb za prsilno gasenje i onda tek upaliti komp...

evo errora:

dokaz br. 2 dokaz br. 2
15 godina
Dominatori i bsod

sad sam sve stavio na auto sto se memorije tice (znaci: 1066 mhz, 7-7-7-20 2T, i 1.8 V pretpostavljam). idem pokrenuti prime95, ako rukne BSOD nema me do sutra posto mi se vec neda natezati s time, a i moram ici raditi ujutro. hvala na pomoci!

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 23:59 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dominatori i bsod

opet BSOD! ne znam kaj da vise napravim. jedino preostaje flashati bios (ako znaci sto). htio bih sve isprobati prije reklamacije da mi nebi naplatili pregled...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dominatori i bsod

instaliraj ovaj program http://www.resplendence.com/whocrashed

on analizira crash dumpove u kojima mozda ima barem razlog za rusenje sustava...

ali mislim da trebas konfigurirati dumo fileove http://support.microsoft.com/kb/315263   

nakon toga moras napraviti jos jedan bsod...

EDIT: pogledaj da nemas .dmp fileove u C:\\Minidump (ako taj folder postoji). Pogledaj prije nego napravis jos jedan crash.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 9:26 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Idealist kaže...

opet BSOD! ne znam kaj da vise napravim. jedino preostaje flashati bios (ako znaci sto). htio bih sve isprobati prije reklamacije da mi nebi naplatili pregled...

Jedan modul je garantirano neispravan. Pusti Memtest86+ da vrti.

EDIT- a kakav je to DDR3 koji radi na 1.8V..

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 9:32 (mate960).
15 godina

nemoguce. stavio sam stari ram koji je 100% ispravan i sa kojim nisam 2 godine imao problema u slotove A_1 i B_1 i BSOD

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 9:38 (Idealist).
14 godina
neaktivan
Idealist kaže...

nemoguce. stavio sam stari ram koji je 100% ispravan i sa kojim nisam 2 godine imao problema u slotove A_1 i B_1 i BSOD

Imas problem sa plocom. Probaj par razlicitih verzija BIOS-a

Ofc.
14 godina
protjeran

I ja tako imam pehove sa raznim HW.

Probaj kod nekog drugog sve module i testove memorije ako radis radi celu noc da testira.

http://www.evga.com/articles/00645/
14 godina
neaktivan
Dominatori i bsod

124 BSOD ne mora znaciti RAM, iako moze imati vezu, vecinom je u pitanju QPI/IMC.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 11:16 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Leopard_st kaže...

124 BSOD ne mora znaciti RAM, iako moze imati vezu, vecinom je u pitanju QPI/IMC.

nije RAM. sve radi ok dok se koriste samo drugi slotovi na maticnoj (A_2 i B_2)...

QPI/IMC -> moze li pojašnjenje?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 12:56 (Idealist).
16 godina
Idealist kaže...
Leopard_st kaže...

nije RAM. sve radi ok dok se koriste samo drugi slotovi na maticnoj (A_2 i B_2)...

BCC-124,  -nije RAM, ali je HT. Ponekad treba prolistati odgovore.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

sve je uradno radilo dok nisam stavio dodatan kit. znaci na 1600 MHz, 1.65 V 9-9-9-24 2T. nikad problema. proc je clockan - dignut je samo mnozitelj. nakon stavljanja drugog kita javlja error.

zadnje sto sam napravio je bilo sljedece: uzeo stari kit (znaci ondaj koji je u kompu od pocetka) i stavio ga u slotove na maticnoj koje do sad nisam koristio, znaci A_1 i B_1. voltazu sam stavio na auto, tajminge sam stavio na auto i frekvenciju sam stavio na auto (mislim da je frekvencija bila 1066, a tajminzi 7-7-7-20, za voltazu ne znam). na ramima pise 1.8V. i NE RADI. znaci samo 1 kit koji je bio od pocetka unutra, samo sam zamijenio utore i dolazi do problema...

EDIT: i dalje sve radi ok ako je bilo koji od kitova SAMO u drugim slotevima na bilo kojoj frekvenciji...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 13:33 (Idealist).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Idealist kaže...
Leopard_st kaže...

BCC-124,  -nije RAM, ali je HT. Ponekad treba prolistati odgovore.

Moze biti i RAM. Ali je rijetkost.

15 godina
Dominatori i bsod

ok

uspio sam postici neku kompatibilnost. zanimljivo, prilikom vađenja, odnosno stavljanja memorije - bilo kakvog mijenjanja moram resetirati bios, inace baca errore. sve 4 plocice su unutra, sve na auto osim mhz. stavio sam na 1333, a latencije su se automatski postavile na 9-9-9-25. nisu li malo velike za 1333 mhz s obzirom da je na 1600 MHz bilo 9-9-9-24? anyway, prolazi i prime95 i memtest...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Sta mislis koliko ce biti dovoljno 8GB RAMa. Mogu da nadjem neki ali onda popunjavam isto kao i ti sve slotove. 

Ovaj je u pitanju CMP8GX3M4A1600C8.

Pokusao bi da nabavim heatsinkove crne one dugacke sto imaju da se kupe posebno. 

Kako bi to uspeo to ne znam samo.

Prodao sam HyperX 4GB i ostao mi je Grey kit i razmisljao sam prvo da da uzmem i dopunim sa Grey pa onda video Red Limited Edition HyperX sa XMP ali posle vidim ovaj Corsair mi se ucini OK.

Sada ljudi stavljaju po 16GB a ne znam zasta samo i 8GB sem sto je jeftino pa ajde i ako radi nesto ozbiljno pa treba vise RAMa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 19:54 (Vlada011).
15 godina
Dominatori i bsod

i dalje baca BSOD kod igranja gta4, tu i tamo se koja aplikacija srusi, a prime 95 je sada nasao jedan error.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dominatori i bsod

Odeš u dučan, neki najbliži, mislim da sam vidio da imaju u konzumu. Kupiš kilu ugljena. Odeš doma, najbolje bi bilo na vrt, uzmeš neku stari roštilj i zapališ vatricu. Nakon što se ugljen razgori i već polagano ima onaj žar, uzmeš matičnu, ramove i cijeli taj šrot koji te zahebava i baciš gore. Gledaš kako se sve lijepo kuha i smiješ se, možeš na glas ili samo u sebi (ako te sram) vikati : "Evo ti na shranje jedno prokleto, ti ćeš mene zahebavati". Po meni najbolje rješenje za takav problem.

On Topic : Matična ti je ošla ča. Ako ti jedni slotovi rade bez problema sa obje memorije, onda je problem na jednom od druga dva. Otkrij koji je pa ćeš moći bar zabaciti 6GB, a ako ti ne paše, ona metoda iznad te sigurno rješava svih briga i živciranja.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dominatori i bsod

skeniraj jos memtestom, ali ako opet nadje error, nosi natra u ducan pod garancijom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

najradije bih uzeo bat i razdro plocu u prah. memoriju ne jer je lijepa...

14 godina
protjeran

Jesi probao kod nekog drugog u ploci???

Nema pravila dovoljna je revizija memorije da ne bude u redu.

Negde hoce negde nece.

Ja sam imao razlicite Kingstone i razlicita voltaza i razlicite latencije malo cak, i jedna ima XMP a druga nema i sve je radilo na 1T.

Nema pravila tu nekada. 

Ako obe memorije rade odvojeno i ako rade kod drugog u ploci ne mozes bas nista.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 7:20 (Vlada011).
15 godina

ali stvar je u tome sto moje postojeca memorija NE RADI KAKO TREBA U PRVIM SLOTEVIMA!

15 godina
protjeran
Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

mislim da sam negdje procitao da prilikom popunjavanja svih slotova treba smanjiti frekvenciju na 1333 MHz. tako sam i napravio, ali i dalje baca BSOD. za koliko otprilike da dignem voltazu proca. minimalno ili malo vise? koliko je sigurno? mogu li ga odmah i clocknuti i da li to jos dodatno opterecuje sustav pa da onda treba jos vise podici voltazu? (mislim samo mnozitelj podici)

15 godina
protjeran
Idealist kaže...

mislim da sam negdje procitao da prilikom popunjavanja svih slotova treba smanjiti frekvenciju na 1333 MHz. tako sam i napravio, ali i dalje baca BSOD. za koliko otprilike da dignem voltazu proca. minimalno ili malo vise? koliko je sigurno? mogu li ga odmah i clocknuti i da li to jos dodatno opterecuje sustav pa da onda treba jos vise podici voltazu? (mislim samo mnozitelj podici)

Probaj isključiti CnQ u BIOS-u. Memoriju stavi na 1600MHz na 1.65V.

CPU vrati na stock. Ako nema BSoD-a, digni clock na ovaj koji ti je sad, pa vidi dali se ruši.

Ako se onda ruši, onda ti CPU nije 100% stabilan na tom taktu, jer 4 memorije stvarno uništavaju IMC od Phenoma II.

Thuban bolje podnosi 4 memorije, a BD pogotovo, radi divno.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran

E najbolje da kupi sada Thuban bez menjanja ploce. {#} 

Kao ja pricam sa jednim likom i kazem uzecu IB da predjem malo na Intel.

Tek ce on A zasto, nemoj uzmi X6 neki evo i ja imam. Smesno. Zasto...???

Zasto sto necu vise da se smaram sa sitnicama i CPU koji slabo prati high end gaming ako nije debelo klokovan i izmucen sistem na ROG plocama.

Necu da razmisljam da li cu bilo koju grafiku morati da se zadovoljnim sa 87% rada grafike. Hocu 97% posto i da ne mislim o tome. 

Probaj molim te kod nekog drugog na nekoj ploci AM3 od novijih ili AM3+ cisto da znas.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 1:24 (Vlada011).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice