Vlastita Linux distra

poruka: 7
|
čitano: 1.995
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Vlastita Linux distra

Dakle, vec duze vrijeme imam u planu napravit vlastitu linux distribuciju baziranu na ubuntu-u, XFCE (xubuntu) desktop environmentom.

Distra bi trebala sadrzavati toolove za pentest (ispitivanje sigurnosti), nesto kao backtrack, ali zelim ispravit sve ono sto nedostaje backtracku tj. kali linux je najnoviji od offensive security-a.

Problem je to sto ne znam odakle da krenem. :/

LACERATUS

0 3 hvala 0
15 godina
Re: Vlastita Linux distra
Hm, krenuo bi praviti svoju vlastitu distru a ne znaš kako krenuti??
I onda još kažeš kako želiš ispraviti nedostatke backtracku???

Ti se šališ?
14 godina
neaktivan

Kreni odavde. Jesi li siguran da si spreman za to?

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
neaktivan
Vlastita Linux distra

Naravno da sam spreman, nedavno sam napravio linux distru preko remastersys-a napravio backup i sve je radilo, ali ne znam bas da je to najbolji nacin.

LACERATUS

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Rođen spreman, a?

A što je tu problem? Uzmeš grub, uzmeš kernel, dodaš par demona (počevši sa init demonom) i oko tog kernela onda nabacaš dodatni softver po volji. Problem je što trebaš znati što sve ti razni podsustavi rade i zašto su tu da bi znao bez čega možeš a što ti ipak treba. Ako znaš instalirati par aplikacija i promijeniti wallpaper onda te čeka dug posao...

What Andy giveth, Bill taketh away.
16 godina
sisko93 kaže...
..Ti se šališ?

- na, vidi se po faci, smrtno ozbiljan...

rustweaver kaže...

Rođen spreman, a?

A što je tu problem? Uzmeš grub, uzmeš kernel, dodaš par demona (počevši sa init demonom) i oko tog kernela onda nabacaš dodatni softver po volji. Problem je što trebaš znati što sve ti razni podsustavi rade i zašto su tu da bi znao bez čega možeš a što ti ipak treba. Ako znaš instalirati par aplikacija i promijeniti wallpaper onda te čeka dug posao...

- light verzija. Da 'spremnik' ne odustane. (pripravnik, osoba poripravna za nešto, spremnik=? možda: osoba spremna, dal' za dom ili LOL...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Vlastita Linux distra

Možeš za sebe napravit,ali pustit ju na internet i napravit "pristojnu" distribuciju zahtijeva truda.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice