Virtualbox

poruka: 6
|
čitano: 1.871
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Virtualbox
pitanje

Pozdrav svima... eto imam jedan problem, koji bi rađe pitao nego sam potrošio brdo vremena da sam idem istraživati...

Imam laptop hp nx6125, dual boot win xp sp3 i ubuntu 7.1... Nedavno sam instalirao virtualbox na ubuntu-u u nadi da ću moći pokrenuti autocad na njemu, i sve lijepo radi... Di je sad tu problem?

Pošto mi autocad sada radi na ubuntu-u, nemam više potrebe za tolikim dual boot-om, maknuo bi windowse, i kompletno prešao na ubuntu...

Pošto su windowsi krcati raznoraznim programima, te se skupilo oko 30 gb podataka usko vezanih uz njih, uključujući sve moguće custom-izacije, razmišljao sam napraviti ghost cijelog sistema, te onda taj ghost loadati unutar windowsa koji se vrte na virtualbox-u.

Pošto bi morao prvo obrisati cijelu particiju windowsa, pa je onda dodijeliti virtualbox-u da stane sve na ovaj skromni hard od 60gb, može li mi netko reći dali je imao iskustva sa sličnom situcijom?

0 0 hvala 0
17 godina
Virtualbox

Niti jedno dobro iskustvo sa particioniranjem  vec postojecih particija sa podatcima na zalost. Doduse mozda je samo do mene :)

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virtualbox

previše kompliciraš, odaberi se za jedno, to kompliciranje i puste kompilacije ti moogu u potpunosti poremetit sustav

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virtualbox

Prije nego se odlučiš baciti na posao BACKUP!!!!!!! Olakšaj si život i odluči se za jedno. Nisam bio u takvoj situaciji ali sam se jednom opekao pri particioniranju i sada pušem i na hladno.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2008 3:15 (PROTECTOR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Virtualbox

Imam jedno pitanje vezano uz Virtualbox...

Dakle, stavio bi VirtualBox na XP i na VB bi stavio Ubuntu (8.10). Zanima me da li će mi na tom Ubuntuu server raditi bez problema (tu se dakle radi o MySQL, PHP, Apache)... komp nije moj pa bi htio da to dok moj ne dođe sa servisa funkcionira tako.

17 godina
RE: Virtualbox
The Acacia Strain kaže...

Imam jedno pitanje vezano uz Virtualbox...

Dakle, stavio bi VirtualBox na XP i na VB bi stavio Ubuntu (8.10). Zanima me da li će mi na tom Ubuntuu server raditi bez problema (tu se dakle radi o MySQL, PHP, Apache)... komp nije moj pa bi htio da to dok moj ne dođe sa servisa funkcionira tako.

Pa ako dobro podesiš postavke za mrežu na VirtualBox-u trebalo bi sve raditi bez problema

Pozdrav
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice