Ubuntu startup

poruka: 12
|
čitano: 1.521
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ubuntu startup

poz

htio bi u ubuntu maknuti onaj memory test i recovery što piše kad biram hoču li win ili ubuntu, dakle da je samo wi i ubuntu bez tih ...

nadalje kad se ubuntu diže tamo očitava neke gluposti što dugo traje npr..

virtual box....     ( OK )

....                        ( Fail )

...                         ( OK )

i onda se tek pokrene.

kako da rijesima ta dva problema

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu startup

za ovo prvo:

http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_trebate_znati_o_GRUB_bootloaderu

za ovo drugo:

trebaš napisati što točno fail-a i ako vbox fail-a, onda probaj sa reinstalacijom istog..

17 godina
neaktivan
Ubuntu startup

Otvori samo grub.cfg i izbriši tamo te entrye. grub.cfg ćeš naći u /boot/grub. Samo pazi da slučajno si ne izbrišeš Ubuntu ili Win***

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu startup

a jel mozes objasniti mi (nam) zasto bi maknuo Recovery opciju, odnosno Memtest86+? recovery je vrlo vrlo koristan ako nemres, recimo, bootat u X-e (da li zbog faulty drivera, da li zbog bilo cega drugog) jer po defaultu dizu sistem u konzoli. s druge strane, Memtest86+ je najbolji program za testiranje RAMa, ako RAM ima gresku, ovaj ce je program pronaci.

dakle, jos jednom, zasto bi ti maknuo ove dvije opcije?

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Ubuntu startup

Ne miči te opcije ni slučajno.

Ja sam jednom takvu glupost napravio i kada mi je trebalo nisam mogao ući u to.

Samo ostavi ubuntu i windows gore a te opcije pomakni ispod...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu startup

Upravo kako xxxxx (zvat ću ga arch jer ne znam koliko x-eva ima :D ) kaže. Nedavno sam nedavno nešto experimentirao u ubuntu i naravno izbrisale se neke stvari. Zato ti treba recovery mode da možeš ući shell i popraviti stanje.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Ubuntu startup

offtopic: buffer i ako promašiš koji neću se uvrijedit :)

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu startup

da, nasao sam vec taj menu.lst kako se mijenja na netu i obrisao memtest i recovery, ostalo je ubuntu i win ali kad bi isao u ubuntu stalmo bi pokrenuo mem test i nisam vise mogao ga pokrenuti pas reinstal

sumnjam da ču nesta prckati po shellu tasko da mi recovre ni ne treba, a htio bi si malo reda tamo napraviti

hvala na odgovorima, korisni su, probati cu prvi link pa javim rezultate

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
teodor kaže...

da, nasao sam vec taj menu.lst kako se mijenja na netu i obrisao memtest i recovery, ostalo je ubuntu i win ali kad bi isao u ubuntu stalmo bi pokrenuo mem test i nisam vise mogao ga pokrenuti pas reinstal

sumnjam da ču nesta prckati po shellu tasko da mi recovre ni ne treba, a htio bi si malo reda tamo napraviti

hvala na odgovorima, korisni su, probati cu prvi link pa javim rezultate

ako imas ATi u racunalu, strogo ti preporucam da ostavis barem Recovery opciju. ATi-evi driveri, makar su se poboljsali u zadnjih godinu dana, su jos uvijek daleko od savrsenstva, imaju tonu bugova i znaju se zblesirat bez ikakvog razloga, pogotovo ako se radi update. u slucaju da neces moci pokrenuti X-e radi toga, shell ce ti itekako dobro doci.

ako je kod Ubuntua bio problem pokretanja memtesta, onda smo ti to mogli rijesiti i drugacije, a ne brisanjem opcija: jednostavnim editiranjem grub.lst datoteke i izmjene jedne jedine opcije. takodjer u toj datoteci mozes namjestiti defaultni OS koji ce ti se dizati, sakriti meni, napraviti countdown koliko sekundi treba da bi se OS pokrenuo (u tom vremenu mozes izabrati drugi OS) i jos neke druge opcije.

16 godina
neaktivan

Ja ti ne preorucujem brisanje recovery ti dobro dođe kao i Memtest, ako želiš možes to razmestiti na kraju liste i smanjiti vrijeme (prikazivanja GRUB menija) 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan
Ubuntu startup

Zašto, o zašto to svima smeta?!

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Zašto, o zašto to svima smeta?!

mislim da nije stvar da nekome nesto smeta, vec zasto da se nesto ne radi, da bi se sprijecila daljnja pitanja kada nesto stvarno ode po zlu.

i nije grub.lst vec menu.lst :-) isprike na krivom navodu u proslom postu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice