Ubuntu Netbook Remix 10.10 - par pitanja

poruka: 19
|
čitano: 3.289
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Instalirao sam ovaj Netbook Remix na stari laptop i ide odlično. Još me zanima par stvari:

1. Kako da promjenim temu, da mi uvijek nije s lijeve strane onaj izbornik, kad bi se barem mogao sakriti ako nisam prešao mišem preko njega. Uzak mi je ekran, a ono mi uze još prostora.

2. Gdje otvaram terminal? Jel to moguće uopće? Instalirao bih par stvari, ali ne vidim ga nigdje ili sam ga baš fulao?

3. U repozitoriju nemam skype-a. A piše da stranici da ima za Ubuntu. Jel to samo za desktop postoji,ili?

Ako su malo n00bovska pitanja, sorry, prvi put da sam butao Netbook Remix.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. neznam na šta misliš :S :S imam ubuntu i dalje ne kužim :S

2.terminal otvaraš na programi---pomagala terminal

3.odi na program----ubuntu centar softwera i tamo nađi skype

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako će ti biti jasnije... Ah, nema ga u repositoryu.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne kužim..no ajde da ne mudrujem bezveze..uzmi ovu moju sliku i na njoj označi..ili pošali ps cijele pozadine

jghkfhjf jghkfhjf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma druže, vidi naslov teme. UBUNTU NETBOOK REMIX! A ne Ubuntu Desktop.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imao sam i njega na starom netbooku al više nemam(samo staru verziju) ne ovaj novi..tak da sam sve već zaboravio ..makni preko terminala ak se služiš njime

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu Netbook Remix 10.10 - par pitanja
Hrvojestr kaže...

imao sam i njega na starom netbooku al više nemam(samo staru verziju) ne ovaj novi..tak da sam sve već zaboravio ..makni preko terminala ak se služiš njime

A di mi je terminal? Kad ni njega nema? Ali sjajan OS za stare kante koji bi samo surfali!

16 godina
neaktivan

huhuh..moram se prisjetiti kako je na netbooku :S :S   idem potražiti netbook pa ti javim :D :D  idealan za surfanje i office ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad mi se počeo javljati problem prilikom starta: Unity drivers are not loaded i nemogu se ulogirati u sučelje. Bojim se da je ovaj 10.10 Netbook Remix pun bugova.

Već su mi počeli kvocati što ne radi, šta mu je sad, bolje je onako bilo, bla-bla...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 12:37 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nikad nisam koristio remix, ali terminal bi trebao biti pod accessories. Skype nije u repozitorijima nego se skida sa njihove službene stranice u .deb formatu. Radi bez problema.

Panel nema opcije na desni klik? Properties?

° | °
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Buffer, sorry za tlaku, ali bi li skinuo ovaj remix i probao? Uoće ne uspjevam naći terminala niti promjeniti panel s lijeva, tj, malo ga suziti.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jel može pričekati koji sat, upravo idem na put?

Napišem popodne moguća rješenja.

° | °
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Naravno. Nije žurba.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja sam to instalirao i izgleda mi kao svaki drugi ubuntu sa gornjim i donjim panelom (?).

° | °
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moraš odabrati ediciju prilikom logina

Sir Lord Baron Von Vaderham
16 godina
neaktivan

Da, znam za to odabrati ediciju, ali kad odaberem desktop, računalo postaje ko da je XP, čini mi se da je bloatano do jaja. Dok na netbook verziji to ide, klizi bez frke. Kako smanjiti lijevi panel, odnosno kad nije u upotrebi da je smanjen ili nešto slično? Ili je on fixiran ovako?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 7:46 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nažalost, ne mogu to isprobati na VMwareu jer Ubuntu Unity ne želi raditi zbog drivera, a nemam volje raditi triple-boot Osmijeh

P.S. ono gore je odgovor za Buffera Namigiva

Sir Lord Baron Von Vaderham
15 godina
protjeran

Nažalost ne radi ni meni u virtualboxu. Sorry.

° | °
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Msm da ce ta opcija autohide biti dostupna tek od 11.04 verzije netbook editiona...evo i link

He who dares, wins
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice