Ubuntu Home Edition

poruka: 10
|
čitano: 1.251
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ubuntu Home Edition

Par prijatelja i ja trentuno radimo na Ubuntu baziranoj distribuciji pod nazivom Ubuntu Home Edition.Kao sto i sam naziv govori namjenjena je kucnim korisnicima,a evo i detaljniji opis ideje iz projekta.Smatramo da je linux mnogo prikladniji ne tako informaticki osvjestenim ljudima od windowsa.Mnogo njih koristi samo par programa kao sto su Internet,email i sl.Druge stavri kao sto su antivirusi,updateovi i sl. im stavraju nepotrebne probleme i zbrku.Zelimo da Ubuntu Home Edition bude sto jednostavniji,stabilniji ali ne na ustap mogucnosti.Tako UHE dolazi sa predinstaliranim setom aplikacija koje bi im ikad mogle zatrebati,od Firefoxa i Thunderbirda sve do Gimpa i OpenShota,kojih vjerojatno nece nikad koristiti, ali eto bolje da ima nego da nema.Takoder zelim napomenuti da smo postovali pravilo "one app per job" tj. jedan program po svrsi.Ipak najvaznija odlika UHE je ta da nema updatova.To omogucuje da instalirate UHE svojim roditeljima,djeci itd. te da se nemorate  brinuti da ces vas zvati s pitanjima:Sto je ovaj update itd.Znaci instalirate i zaboravite na njega.Sama distribucija bi trebala izaci za 2-3 tjedna.A vec sada mozete pogledati kratki video na Youtubeu(

),ne zaboravite pogledati i nasu web stranicu (http://butterflycommunity.co.cc/).

Zelio bih cuti vase misljenje i savjete,a bilo bi mi drago cuti ima li i potencijalnih korisnika?

RazorNapster
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Re: Ubuntu Home Edition
Moglo bi to biti zanimljivo. I ovako koristim Linux, jedva čekam to isprobat. Hoće li sve biti prevedeno na HR? Mogli bi i Google Chrome stavit, pa neke theme a da nisu standardne.
inox
14 godina
protjeran
Barnie kaže...

Ipak najvaznija odlika UHE je ta da nema updatova.

Odlika?? Najveća mana! Ne postoje sigurnosni update-i bezveze.

Biti ili mniti svemiropolisno
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...
Barnie kaže...

Ipak najvaznija odlika UHE je ta da nema updatova.

Odlika?? Najveća mana! Ne postoje sigurnosni update-i bezveze.

Definitivno se slazem s Bypass-om. Pogotovo ako je neki kriticni sigurnosni update.

A niti update programa nisu na odmet. Uvijek nesto novo nadodaju ili ubrzaju program.

Zvuci zanimljivo, ali svakako stavite update-ove. Ili napraviti neki "Control panel" za update-ove tako da korisnik sam moze odabrati od kojih programa zeli update, a od kojih ne zeli.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
Ubuntu Home Edition

Ubuntu Home Edition

A šta misliš kome je vanilla Ubuntu namijenjen? Kućnim ljubimcima?

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Ubuntu Home Edition

A šta misliš kome je vanilla Ubuntu namijenjen? Kućnim ljubimcima?

Ubuntu Pet Edition. {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
neaktivan
Ubuntu Home Edition

I mi smo medusobno dugo raspravljali da li bi trebalo ostaviti "update menager"  ili ne,odlucili smo ga ukloniti zato jer vecina korisnika na koje mi "ciljamo" tj. kojima je UHE namjenjen nemari o updatovima,nego ih samo zatvori i nastavi sa radom.Kao sto znate pri instaliranju updatova na na linuxu morate unjet sifru,smatramo da je to na neki nacin odbojno nasem tipu korisnika.Na kraju Linux sam po sebi,najvise zbog zastupljenosti,nije toliko ugrozen raznovrsnim sigurnosnim prijetnjama,kao Windowsi.Razgovarat cu s ostalima da napravimo automatsko instaliranje sigurnosnih updateova,na taj nacin korisnika nebi opterecivali,a sigurnost bi bila sacuvana.

RazorNapster
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 18:29 (Barnie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu Home Edition

Ne trebate forsirati update-ove, ali neki "update manager" morate ponuditi. U njega smjestite sve aplikacije (programe) koji su instalirani, tj predinstalirani s vasom verzijom Ubuntu-a i stavite YES/NO opciju za svaki program da li zelis update i stvar rijesena.

Po default-u sve ugasite i nikome nece smetati. Onaj ko treba update ukljucit ce ih i svi sretni {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu Home Edition

Sviđa mi se kako ste napravili (video). Stvarno,svaka čast. I da,ko što su već rekli neki,stavite update menager,bilo kakvi,ali on mora biti tu.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu Home Edition

Razgovarat cu s deckima,pa cemo vidjeti,meni osobno se najvise svida ideja nekakvog "manualnog" updata,tako da se moze izabrati koje programe updateat.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice