Par prijatelja i ja trentuno radimo na Ubuntu baziranoj distribuciji pod nazivom Ubuntu Home Edition.Kao sto i sam naziv govori namjenjena je kucnim korisnicima,a evo i detaljniji opis ideje iz projekta.Smatramo da je linux mnogo prikladniji ne tako informaticki osvjestenim ljudima od windowsa.Mnogo njih koristi samo par programa kao sto su Internet,email i sl.Druge stavri kao sto su antivirusi,updateovi i sl. im stavraju nepotrebne probleme i zbrku.Zelimo da Ubuntu Home Edition bude sto jednostavniji,stabilniji ali ne na ustap mogucnosti.Tako UHE dolazi sa predinstaliranim setom aplikacija koje bi im ikad mogle zatrebati,od Firefoxa i Thunderbirda sve do Gimpa i OpenShota,kojih vjerojatno nece nikad koristiti, ali eto bolje da ima nego da nema.Takoder zelim napomenuti da smo postovali pravilo "one app per job" tj. jedan program po svrsi.Ipak najvaznija odlika UHE je ta da nema updatova.To omogucuje da instalirate UHE svojim roditeljima,djeci itd. te da se nemorate brinuti da ces vas zvati s pitanjima:Sto je ovaj update itd.Znaci instalirate i zaboravite na njega.Sama distribucija bi trebala izaci za 2-3 tjedna.A vec sada mozete pogledati kratki video na Youtubeu(
),ne zaboravite pogledati i nasu web stranicu (http://butterflycommunity.co.cc/).Zelio bih cuti vase misljenje i savjete,a bilo bi mi drago cuti ima li i potencijalnih korisnika?