Ubuntu formatiranje hard diska

poruka: 6
|
čitano: 6.764
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam instaliran ubuntu na laptopu i hoću preko njega da instaliram win7 kad ubacim cd od win7 i pokrenem instalaciju sve lepo ide do onog momenta kad moram da izaberem particiju gde da instaliram e tu nastaje problem kad hoću da izaberem neku particiju piše mi da ne mogu instalirati win7 jer nije u NTFS...

A ne daje mi opciju da odmah formatiram, zanima me dal postoji način i kako da instaliram win7 ili jel postoji neki program pa da formatiram u NTFS hard pa tek onda da instaliram win7

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ubuntu formatiranje hard diska

-ponovi instalaciju.. i pogledaj malo desno, dolje.. 'ADVANCED'? To je čarobni button. klikni ga. Njime možeš obrisati-kreirati particije ili formatirait ih.

Sam razlog nemogućnosti instalacije (ako te zanima) je u različitom FSu jer je linux na nekom ext ili raiseru.. dok MS voli NTFS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, al kao što sam napisao ne daje mi opciju u advance da formatiram, vidim da piše format al ne mogu da kliknem na to...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imas osim advanced i izbor "Delete Windows 7"
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
boris023 kaže...

Hvala na odgovoru, al kao što sam napisao ne daje mi opciju u advance da formatiram, vidim da piše format al ne mogu da kliknem na to...

-ne možeš (pre)formatirati, ali možeš obrisati particiju, kreirati novu, pa onda formatirati. (obriši sve particije i klikni next, automatika obavi ostalo ili ručno napravi što želiš..)

-možda lakši naćin, ako imaš liveCD ubuntua, upali, geditom gpartedom obriši particije i to je to..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 21:23 (ihush).
13 godina
neaktivan

Hvala @ihush ovaj savet mi je pomogao... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 21:11 (boris023).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice