Ubuntu 12.04 preko usb zaključana tema

poruka: 7
|
čitano: 3.710
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Ubuntu 12.04 preko usb

Evo ovako stavio sam na mp3 player navedeni linux da mogu instalirati na HP 2133,u tog hp-a sam stavio hdd od 320gb iz prenosnog diska i nastaje problem kada trebam instalirati na hdd,izaberem hdd no on mi baca grešku neka putanja fali(sliku stavim oko 3h) a kada idem samo dalje onda ga on meni ide na taj mp3 player i može sve proći kako treba no nema dovoljno prostora,pa me zanima što da napravim? dali mogu instalirati linux preko mog desktop pc-a i onda taj hdd prebaciti u HPa?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ubuntu 12.04 preko usb

Itko?

Baca mi

Nema korijenskog datotechnog sustava.

Nije odreden korijenski datotecni sustav.

Molim ispravite to u iyborniku particioniranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ubuntu 12.04 preko usb

Bump!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ubuntu 12.04 preko usb

Uspjelo mi je pomoću ovoga:

http://www.linuxliveusb.com/

No pošto si ti već prošao taj korak, tada najvjerojatnije nije dobro particioniran hard disk, ili si kao putanju za instalaciju odabrao taj USB disk s kojeg instaliraš.

Ako ne paziš i ne čitaš baš sve na ekranu, tada će ti /boot particija sigurno završiti na sticku, a tom slučaju instalacija prođe OK, ali više ne radi kada izvučeš stick.

Dakle, za ispravno particioniranje i instaliranje moraš znati koju /dev/sd* oznaku ti ima hard disk, a koju USB stick.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ubuntu 12.04 preko usb
Ispravak, nije /boot particija nego direktorij.
14 godina
Re: Ubuntu 12.04 preko usb
Djuro von Prekoplotovich kaže...

Uspjelo mi je pomoću ovoga:

http://www.linuxliveusb.com/

No pošto si ti već prošao taj korak, tada najvjerojatnije nije dobro particioniran hard disk, ili si kao putanju za instalaciju odabrao taj USB disk s kojeg instaliraš.

Ako ne paziš i ne čitaš baš sve na ekranu, tada će ti /boot particija sigurno završiti na sticku, a tom slučaju instalacija prođe OK, ali više ne radi kada izvučeš stick.

Dakle, za ispravno particioniranje i instaliranje moraš znati koju /dev/sd* oznaku ti ima hard disk, a koju USB stick.

Disk mi ima dev 1 i dev 5 i ništa drugo i stisnem na njega i idem dalje(formatiro i particioniro preko tog linuxa u instalaciji) i izbaci mi tu grešku.

14 godina
Ubuntu 12.04 preko usb

Evo ovako jučer sam uspio instalirati,kupio sam tdk stick 8gb i na njega preko linux live usb stavio ubuntu 12.04 i uspio sam instalirati na HP 2133 radi sve perfektno.

Može lock teme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice