Evo ovako stavio sam na mp3 player navedeni linux da mogu instalirati na HP 2133,u tog hp-a sam stavio hdd od 320gb iz prenosnog diska i nastaje problem kada trebam instalirati na hdd,izaberem hdd no on mi baca grešku neka putanja fali(sliku stavim oko 3h) a kada idem samo dalje onda ga on meni ide na taj mp3 player i može sve proći kako treba no nema dovoljno prostora,pa me zanima što da napravim? dali mogu instalirati linux preko mog desktop pc-a i onda taj hdd prebaciti u HPa?
Ubuntu 12.04 preko usb
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.710
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Itko?
Baca mi
Nema korijenskog datotechnog sustava.
Nije odreden korijenski datotecni sustav.
Molim ispravite to u iyborniku particioniranja.
Bump!
Uspjelo mi je pomoću ovoga:
No pošto si ti već prošao taj korak, tada najvjerojatnije nije dobro particioniran hard disk, ili si kao putanju za instalaciju odabrao taj USB disk s kojeg instaliraš.
Ako ne paziš i ne čitaš baš sve na ekranu, tada će ti /boot particija sigurno završiti na sticku, a tom slučaju instalacija prođe OK, ali više ne radi kada izvučeš stick.
Dakle, za ispravno particioniranje i instaliranje moraš znati koju /dev/sd* oznaku ti ima hard disk, a koju USB stick.
Uspjelo mi je pomoću ovoga:
No pošto si ti već prošao taj korak, tada najvjerojatnije nije dobro particioniran hard disk, ili si kao putanju za instalaciju odabrao taj USB disk s kojeg instaliraš.
Ako ne paziš i ne čitaš baš sve na ekranu, tada će ti /boot particija sigurno završiti na sticku, a tom slučaju instalacija prođe OK, ali više ne radi kada izvučeš stick.
Dakle, za ispravno particioniranje i instaliranje moraš znati koju /dev/sd* oznaku ti ima hard disk, a koju USB stick.
Disk mi ima dev 1 i dev 5 i ništa drugo i stisnem na njega i idem dalje(formatiro i particioniro preko tog linuxa u instalaciji) i izbaci mi tu grešku.
Evo ovako jučer sam uspio instalirati,kupio sam tdk stick 8gb i na njega preko linux live usb stavio ubuntu 12.04 i uspio sam instalirati na HP 2133 radi sve perfektno.
Može lock teme.