Imam ubuntu 11.10 i pokusavam deinstalirati linux i staviti xp...sada stavim cd i idem ga bootati (kliknem f12) i odaberem cd/dvd i samo mi pokaziva neki memtest i neki odabir za ubuntu (recovery nesto tako) kako da deinstaliram linux i stavim xp?
Ubuntu 11.10 i win xp
- poruka: 11
- |
- čitano: 2.559
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dajte netko....
Staviš CD od XP-a ili Ubuntua??
Xp naravno!
Imao sam "datoteku" xp .iso burnao na cd i nece!
pretpostavljam da imas dual boot. odi start>search programs and files(pretrazivac na dnu)>msconfig
pod boot odznaci Ubuntu ili Linux, kako vec pise. nakon toga odi u disk managment i odbrisi particije koje su od Ubuntua(moras znati koje su), mozda za probas s nekim specijaliziranim orobram kao sto je EASEUS partition manager.
pretpostavljam da imas dual boot. odi start>search programs and files(pretrazivac na dnu)>msconfig
pod boot odznaci Ubuntu ili Linux, kako vec pise. nakon toga odi u disk managment i odbrisi particije koje su od Ubuntua(moras znati koje su), mozda za probas s nekim specijaliziranim orobram kao sto je EASEUS partition manager.
Nemam dual boot...
pa stavi cd od xp-a, kad dodjed do dijela partiocioniranja formatiraj drive i odredi koliko zelis za sta i gotovo. nemoras deinstalirat ubuntu ni nista..
Ja stavim cd kliknem f12 kliknem cd/dvd uđe mi u neki grub 1.99 (kako vec) i nema mi tamo win xp-a...mogu li jednostavno sve izbrisati i samo staviti cd od xp-a ?

Mozes dati link za download ako ti nije problem ja sam usao u neku stranicu milijun linkova za download....kada obrisem partiticiju-je (znaci sve pobrisem) samo stavim cd,f12,boot sa cd-a?
Mozes dati link za download ako ti nije problem ja sam usao u neku stranicu milijun linkova za download....kada obrisem partiticiju-je (znaci sve pobrisem) samo stavim cd,f12,boot sa cd-a?
-instalirao si Ubuntu? Po logici, imaš ubuntu medij, bootaj s njega, obriši particije (gparted).
- ako ti na tipki F12 nije ponuđen izbor boot medija može biti (razlog):
a) nije prava tipka
b) nije bootabilan medij (XP), morat ćeš ga ponovo snimiti jer .. ukratko provjeri.