Evo pošto nema teme u vezi buduće verzije Ubuntu-a koja bi trebala izaći za godinu i pol, za početak da vas pitam kako vam se sviđa kodno ime i što očekujete od buduće verzije????
Ubuntu 10.10 Maverick Meercat!
- poruka: 14
- |
- čitano: 1.908
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo pošto nema teme u vezi buduće verzije Ubuntu-a koja bi trebala izaći za godinu i pol
Izlazi za pola godine.
ime i što očekujete od buduće verzije????
Da smisle nešto korisno za gornji desni ugao prozora kad su već kontorle prozora prebacili na lijevo ;)
pa mozes si prebaciti kontrole prozora na desnu stranu...
Znam, al objašnjenje zašto su prebacili kontrole je bilo da misle da je ovo efikasnije te da se onda desna strana može upotrijebiti za "nešto".
Znam, al objašnjenje zašto su prebacili kontrole je bilo da misle da je ovo efikasnije te da se onda desna strana može upotrijebiti za "nešto".
Ja sam čuo da će na desnoj strani staviti opcije u vezi okretanja prozora, nisam siguran što točno. Vidjet čemo kada službeno objave novosti.
Ja sam ih pljuvao nemilice zbog prebacivanja kontrola na lijevu stranu, smatrao da izmisljaju toplu vodu......a onda sam shvatio da mi je stvarno lakse manipulirati prozorima ako su kontrole na lijevo. Sto se mene tice odlican potez, makar sam siguran da ima ljudi koji se nikako nece moci priviknuti na takav raspored.
I da, i ja sam jako znatizeljan sto imaju na umu kada kazu "nesto".
Nešto ovako?
wow
Vec mi se svidja ideja sa kontrolom glasnoce na svakom prozoru. To ce konacno uciniti pulseaudio upravljivim na jednostavan nacin (Pulseaudio Volume Control je stvarno nezgrapan)
Za Mavericka se nadam da ne dolazi sa Gnome Shell te da će nastaviti razvijati svoj sadašnji stil - npr. poboljšanje system traya, Me menua (npr. podržavanje još više društvenih mreža)...
U budućnosti Ubuntua očekujem odcjepljenje od Gnome projekta, tj. fork Gnomea koji će se nastaviti razvijati neovisno od originalnog Gnomea - to bi omogućilo puno veću fleksibilnost Ubuntu developerima...
Dalje, nadam se redizajnu Nautilus preglednika, novom defaultnom fontu i većoj interakciji među ugrađenim aplikacijama...
To je put putem kojeg bi Ubuntu mogao još više uspjeti... :)
Objavljene su slike i manji opis onoga što nas čeka u instalacijskoj proceduri u novom Ubuntu. Novost je da se uvodi paralelizam, tj. korisnik će odabrati prostor na disku za instalaciju, zatim će setup početi instalaciju dok će korisnik podesiti vreme, lokaciju, raspored tastature...a to je sve dorađeno tako da bude više prilagođeno početnicima. Takođe tokom instalacije biće dana opcija dali korisnik želi da se automatski skinu i instaliraju ne-open-source driveri i kodeci kao i da se napravi update. Alfa 2 je već tu, pa ako nekoga zanima unapred, neka proba.
nova verzija mora biti super
nova verzija mora biti super
Tako su govorili i za ovu jubilarnu verziju, pa je opet bilo vise problema nego u prethodnim verzijama(barem za mene).
Tako su govorili i za ovu jubilarnu verziju, pa je opet bilo vise problema nego u prethodnim verzijama(barem za mene).
Istina. Meni je njihov prelazak na python 2.6 uništio sve. Skoro ni jedna python skripta/program nije htjela raditi. Uz to još dosta sitnih problema.
Ali s druge strane, opet je dobar korak naprijed jer puno toga je i poboljšano.