Ubuntu 10.04

poruka: 39
|
čitano: 6.677
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

Skino sam ubuntu 10.04 sa njihove stranice narezo na cd i pokrenuo instalaciju u toku instalacije opet pocinje download istog tog sto sam ja vec skino,zasto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 10.04

I sam sam duže vrijeme pokušavao saznati zašto, odgovor je da je to kopija koju on koristi u slučaju problema. Ako nešto pođe po zlu onda možeš reinstalirati OS bez traženja cd-a. 

15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

Znaci moram pustiti da to skine da bi ga mogao instalirati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da naravno

16 godina
Ubuntu 10.04

Vjerojatno si namjestio jezikm hrvatski pa ti skida jezični paket.

Pusti samo nek se skine.

Ako hoćeš možeš stavit engleski, neće ništa skidat ali će os biti na engleskom.

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

jezik je na engleskom zasto opet skida

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ubuntu 10.04

Onda neznam.

Meni se ništa nije skidalo.

Da nisi možda skinuo nekakvu "net-install" verziju?

Ne znam ima li takva verzija za ubuntu ali moguće je.

Ako ti promet nije problem ostavi nek se skida pa vidi šta će dalje biti.

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

evo ovako nisam pustio da skida zato sto sam napravio iso file sa programom ultraiso i to prebacio na usb ali kad ga  botuje nece da pokrene proces instalacije pise da fali neki fajl casper/vmlinuz al taj fajl ima na usb-u neznam u cemu je problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu 10.04

Sa Ubuntu-ove stranice skini .iso datoteku Ubuntua, zatim skini ovaj program LINK, umetni usb u racunalo, pokreni program te slijedi upute.

Vidi Veni Vici
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 20:49 (dado993).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

pa skino sam ga sa te stranice a sta ti je ovaj drugi program

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sliva22 kaže...

pa skino sam ga sa te stranice a sta ti je ovaj drugi program

za montiranje linuxa na usb stick, tamo odaberes distru koju zelis montirati . 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

a sa tim programom on to skida sa neta ili samo prebacuje sa neta

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu 10.04

Kada pokrenes program odaberes diskimage te odaberes gdje se nalazi .iso datoteka ubuntu-a. Zatim kliknes OK te zapocinje proces stavljanja ubuntu-a na usb.

Vidi Veni Vici
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

To su vjerovatno nadogranje.

Isto ti je da instalira pa onda napravis update. Ovako je mozda i bolje da odmah skine. Sjecam se da je bilo nekog govora o ovome.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

pokusavo sam i sa ultraiso ali tu mi dodje do instalacije i kad kliknem na install ubuntu onda mi kaze da fali neki fajl casper/vmlinuz sta je to

pokusacu sa i sa poweriso

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

ja koristim win 7 ali samo da pitam kakav je linux? nikad ga nisam imao....zanima me samo jer se može igrat sve igra ili ima neke posebne igra za linux?.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Igre za windowse možeš igrati preko wine-a ukoliko je taj naslov podržan.imaš također igre za linux.probaj nemaš što izgubiti...
16 godina
neaktivan
Igre za windowse možeš igrati preko wine-a ukoliko je taj naslov podržan.imaš također igre za linux.probaj nemaš što izgubiti...
15 godina
neaktivan
Sliva22 kaže...

pokusavo sam i sa ultraiso ali tu mi dodje do instalacije i kad kliknem na install ubuntu onda mi kaze da fali neki fajl casper/vmlinuz sta je to

pokusacu sa i sa poweriso

zaboravi sve sto si radio i napravi onako kako sam ti napisao u svom predhodnom postu  (evo dodao sam neke slike da se lakse snades)!

Vidi Veni Vici
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04

sve je ok napravio sam dual boot sve radi hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04
jel moram imat drajvere za linux........ja sam našao za grafu driver ali za matičnu ne.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04
daj recite nešto...................
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
renoboXX kaže...
jel moram imat drajvere za linux........ja sam našao za grafu driver ali za matičnu ne.......

Za većinu matičnih ploča nisu potrebni posebni driveri.

Ubuntu "out of box" podržava jako puno hardvera tako da će se driveri za integrirane komponente na matičnoj ploči u najvećem broju slučajeva instalirati zajedno s operacijskim sustavom.

Za sve ostalo (grafičku karticu ili neke druge "neuobičajene" komponente) potrebno je preuzeti driver te ga instalirati kako bi komponente radile na očekivanoj razini.

EDIT: Ubuduće budi strpljiv te koristi tipku "UREDI" i ne ponavljaj post za postom.   Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 10:57 (cro_blue).
15 godina
protjeran
Ubuntu 10.04
ok....hvala.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

što god da su napravili s ovom novom verzijom napravili su to odlično,kad sam imao stariju verziju nisam bio zadovoljan od problema s driverima za monitor do ostalog,al nešto je najbolje od svega stari komjutor mi se više ne ruši dok mi je pod piratiziranim windows xp stalno smrzavao sistem i rušio se,znači ipak nije bilo do komjutera,evo malo sam bio na win xp i komjuter se srušio nakon 5 minuta pa sam jednostavno formatirao particiju zbogom xp

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 23:17 (blackalbum).
15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

što god da su napravili s ovom novom verzijom napravili su to odlično,kad sam imao stariju verziju nisam bio zadovoljan od problema s driverima za monitor do ostalog,al nešto je najbolje od svega stari komjutor mi se više ne ruši dok mi je pod piratiziranim windows xp stalno smrzavao sistem i rušio se,znači ipak nije bilo do komjutera,evo malo sam bio na win xp i komjuter se srušio nakon 5 minuta pa sam jednostavno formatirao particiju zbogom xp

Ja imam Windows 7 skinut i instaliran sa the pirate bay i sve radi ok.......

16 godina
Ubuntu 10.04

zainteresiran sam instalirati najnoviji ubuntu na svoj lenovo edge ,zanima me dali bi vrtio 1080p filmove preko hdmia odnosno dali graficka obradjuje video ili ce procesor ( a on je preslab ,athlon 1.5 x2 )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Huurux kaže...

zainteresiran sam instalirati najnoviji ubuntu na svoj lenovo edge ,zanima me dali bi vrtio 1080p filmove preko hdmia odnosno dali graficka obradjuje video ili ce procesor ( a on je preslab ,athlon 1.5 x2 )

Ja sam ga imo ubuntu 10.04 bolje nemoj .....Preporucujem ti da instaliras win 7 sve ce ti bolje radit....To ti je moj savjet.......

17 godina

argumentirano, nema što..

evo, čak si i mene nagovorio

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 16:48 (nixass).
15 godina
protjeran
nixass kaže...

argumentirano, nema što..

evo, čak si i mene nagovorio

Ko te je nagovorio i za sta....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice