Problem zvuka na Ubuntu 10.04
- poruka: 11
- |
- čitano: 5.691
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pokušavo sam da instaliram drivere za zvuk ali mi to ne polazi za rukom. Na Win 7 Ultimate sam instaliro Realtek R237 za vistu i nisam imo problema. Neznam koji audio driveri se koriste za Ubuntu.
ako su ti pjesme u mp3 formatu onda moras skinuti odgovarajuci codec. To ti je najlakse napraviti tako da otvoris rhythmbox i pokusas otvorit neku pjesmu s njim, on ce ti automatski ponuditi instalaciju mp3 plugina
ako su ti pjesme u mp3 formatu onda moras skinuti odgovarajuci codec. To ti je najlakse napraviti tako da otvoris rhythmbox i pokusas otvorit neku pjesmu s njim, on ce ti automatski ponuditi instalaciju mp3 plugina
tebi je to uspjelo?
inače.. instaliraj kroze terminal, čas posla...
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extrasMeni je uspjelo. Bas sam htio kolegi preporuciti restricted extras al eto, preteko si me
Pjesme su u mp3. Uradio sam ono što mi rečeno preko terminala ali opet nema zvuka. Čini mi se da su u pitanju audio driveri. Ja sam instaliro : Alsa Mixer, Alsamixergui,AlsaModular Synth, Ardou GTK2 i neke playere. Međutim, nema opet zvuka. Probaću još nešto, samo da ne natrpam previše stvari pa da dođe do neke kolizije.
Rešen problem. Podesio sam kao prema slici: podesio sam na Analog Stereo Duplex
pretekao si me.
Ja sam imao isti problem na 9.10, ali s mikrofonom. Na tom mjestu mi bio podešen analog stereo output ili slično. Zbog ove postavke sam mislio da su driveri u k...
Na kraju sam sasvim slučajno naletio na stereo duplex postavku.
Bilo mo je začudo da nemogu da podesim zvuk. Primjetio sam da mi pisač, skener i web camera rade. Onda sam pokušo kroz instalacije plaera i kixera za audio. Instaliram jedan i probam da li radi ili ne. Nikako da pronađem pravi. I onda slučajno,da pokušam, kao kod Win XP ( da li je stereo ili je podešeno bez zvuka, podešeno za monitor..). Slučajno sam to pronašao. Također, primjetio sam da mi web camera pravi problem. Kad aktiviram Win 7, pa, potom pređem na Ubuntu ( izvršim restart ili prekinem da mi odbroji onih desetak sekundi) upali se web camera i ekran mi skroz bijel na Ubuntu. Ako procedura od desetak sekundi prođe regularno, onda je sve OK.
Bilo mo je začudo da nemogu da podesim zvuk. Primjetio sam da mi pisač, skener i web camera rade. Onda sam pokušo kroz instalacije plaera i kixera za audio. Instaliram jedan i probam da li radi ili ne. Nikako da pronađem pravi. I onda slučajno,da pokušam, kao kod Win XP ( da li je stereo ili je podešeno bez zvuka, podešeno za monitor..). Slučajno sam to pronašao. Također, primjetio sam da mi web camera pravi problem. Kad aktiviram Win 7, pa, potom pređem na Ubuntu ( izvršim restart ili prekinem da mi odbroji onih desetak sekundi) upali se web camera i ekran mi skroz bijel na Ubuntu. Ako procedura od desetak sekundi prođe regularno, onda je sve OK.
Ovo mi nije jasno. Na koju točno proceduru misliš? Je li možda misliš na ono vrijeme koje predefinirano u GRUB pri ulazu. Ovo mi na prvu loptu izgleda kao da ti Win 7 upali kameru, a pri gašenju je ne izgasi.
Jesi što tražio po google? Puno dobrih rješenja sam nalazio i na Ubuntu forumu. Tako da ti se isplati malo potražiti i tamo.
Ali ako ti ne smeta to čekanje do 10 sec, ja na tvom mjestu ne bi gubio puno vremena.
Pozdrav
Što se tiče Win 7 nema problema. Samo kada treba sa Win 7 da se prebacim na Ubuntu onda mi pravi problem ili kad dva zastopna puta koristim Ubuntu. Ako je procedura od desetak sekundi ispoštovana ( to se odnosi samo na Ubuntu) onda nema nikakvih problema sa web camerom. Kad god sam pokušo da recimo restartujem i da pređem na drugi OS, onda mi se pojavi problem sa kamerom ( ekran pobijeli a kamera se ne isključuje) ili kad isključim PC a pri podizanju sistema pokušam skratiti proces od desetak sekundi deešava se pomenuti problem. Sada nastojim da ispoštujem proces i nemam pomenuti problem. Dokle će biti OK, ne zanm.