Problem tripl boot

poruka: 3
|
čitano: 1.095
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem tripl boot

Instaliro sam Win 7 na 35 GB,particioniso Local Disk D na 35 GB, lLocal Disk G na 35 GB i ostavio slobodan prostor od 35 GB. Na slobodan prostor sam instaliro Fedoru 13 i386 od 3.1 GB. Sve je bilo OK i dobio sam dual boot ova dva OS. Nakon toga sam obriso particiju G i na to mjesto instaliro Mandrivu 2010 Spring i586 od 4.4 GB. Sve je proteklo OK. Mandriva mi je instalirala boot syste:

Boot Mandriva Linux 2010 Spring

Boot Mandriva Linux 2010 Spring (safe mode)

Boot Microsoft Windows

Fedora (Goddard) .

Mandrivu i Windows 7 mogu koristiti bez problema. Problem nastaje kada pokušam da koristim Fedoru, izbacuje mi sledeće:

Booting 'Fedora (2.6.33.3-85.fc13.i686.PAE)'

root (hd0,5)

Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83

Kernel (vmlinuz-2.6.33.3-85 fc13.i686.PAE ro root=/dev/mapper/vg/_ismet_lv_root

rd_LVM_LV=vg_ismet/lv_root rd_LVM_LV=vg_ismet/lv_swap rd_NO_LUKS rd_NO_MD rd_NO_DM LANG=hr_HR.UTF-8 SYSFONT=latarcyherb-sun16 KEYTABLE=croat nomodeset rhgb guiet

Error 15: File not found

Izgled particija

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem tripl boot

Instaliran je GNU GRUB version 0.97 . Našo sam da je problem moguće rešiti GNU GRUB diskom. Preuzeo sam Iso datoteku i istu narezo. Pokušo sam da rešim problem sa pomenutim GNU GRUB diskom ali ne ide. Inače GNU GRUB na disku je verzija 1.98. Zamolio bih za pomoć. Zahvaljujem UNAPRIJED.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem tripl boot

Resen problem. Pored Win7 ponovo sam instaliro OpenSuse pa Mandrivu i sistem mi nije prepoznavao OpenSuse i ako je obuhvatio u loaderu. Kada sam obriso OpenSuse (pri prvoj instalaciji sam snimio gdje je instalirana ova distra) i ponovo je instaliro na isto mjesto sve je proteklo OK. Dakle, sada mogu da podizem sva tri OS bey ikakvih problema i podesavanja. Najvjerovatnije se radi o tome sto je kod Mandrive stari GRUB 0,96 a kod OpenSuse novi koji je i resio pomenuti problem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice