Mandriva vs Mint

poruka: 5
|
čitano: 2.049
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mandriva vs Mint

Ola, dakle za debile poput mene i meni sličnih, koji od Linuxa znaju jedino da je povezan s pingvinom, koja distribucija je bolja ?

Na ovom http://www.zegeniestudios.net su mi preporučili nekoliko distribucija, od kojih su mi najzanimljivije bile Ubuntu, Mint i Mandriva (još je bilo i KUbuntu i OpenSUSE)

Kako sam skužio da je Ubuntu iako jako lijep ipak namjenjen iskusnijim korisnicima (nema GUI za administraciju) dok je Mint ista stvar što i Ubuntu samo je više user friendly. Međutim i Mandriva je user friendly.

E sad ... što odabrati od ova dva ? Koji je lijepši ?

Imam laptop kojeg ću formatirati (relativno novi laptop, ima 3 godine), radi se o

Acer Aspire 8920G

NVidia 9500M

4 Gb Rama

250 Gb HDD

Hvala vam na savjetima, pozdrav od budućeg pingvinoljupca !

:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Mandriva vs Mint
zoran123456 kaže...

Ola, dakle za debile poput mene i meni sličnih, koji od Linuxa znaju jedino da je povezan s pingvinom, koja distribucija je bolja ?

Na ovom http://www.zegeniestudios.net su mi preporučili nekoliko distribucija, od kojih su mi najzanimljivije bile Ubuntu, Mint i Mandriva (još je bilo i KUbuntu i OpenSUSE)

Kako sam skužio da je Ubuntu iako jako lijep ipak namjenjen iskusnijim korisnicima (nema GUI za administraciju) dok je Mint ista stvar što i Ubuntu samo je više user friendly. Međutim i Mandriva je user friendly.

E sad ... što odabrati od ova dva ? Koji je lijepši ?

Imam laptop kojeg ću formatirati (relativno novi laptop, ima 3 godine), radi se o

Acer Aspire 8920G

NVidia 9500M

4 Gb Rama

250 Gb HDD

Hvala vam na savjetima, pozdrav od budućeg pingvinoljupca !

Mint ti je najprilagodljiviji,i sve sam automatski podesi od hardweraja.Ako imaš nVidiju,tek je onda najbolji izbor...isto tako je nekako najsličniji po svemu Winsima pa će prelaz biti najmanje bolan

15 godina
neaktivan

hvala ti, nego još me zanima da li je Mint 10 baziran na Ubuntu 11 ?

:)
15 godina

Nije.

14 godina
neaktivan
Mandriva vs Mint

Linux Mint 9 Isadora = Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

Linux Mint 10 Julia   = Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

Linux Mint 11 Katya = Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (njega još nema pošto Mint izlazi malo kasnije od Ubuntu-a)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice