Mala pomoć u vezi linuxa

poruka: 4
|
čitano: 991
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mala pomoć u vezi linuxa

Ako netko može pomoći, instalirao sam Ubuntu 10.04 beta 2 no nije problem u njemu nego u vezi mog printera. Imam Canon Pixma IP1500 no nema drivera za ubuntu pa sam tražio malo po netu i našao jednu soluciju: https://wiki.ubuntu.com/CanonPixmaIP1500

E sad ne znam hoće li to uspjeti, nisam još probao jer ne želim nešto zeznuti jer sve ide preko terminala, ili ima neko bolje rješenje.

Još me zanima dal se može neki noviji Photoshop instalirati preko Winea ili ima neka alternativa tom programu a da radi na linuxu.

Isto tako imam prastari Mustekov scanner '1200 UB Plus' koji sam jedva mogao instalirati pod Win7 jer su original driveri kao i skener jako stari. Mislim, kad bih riješio te stvari možda bih prešao potpuno na linux jer mi se sve ostalo sviđa i bolje je nego u Windowsima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mala pomoć u vezi linuxa
davorsite kaže...

https://wiki.ubuntu.com/CanonPixmaIP1500

E sad ne znam hoće li to uspjeti, nisam još probao jer ne želim nešto zeznuti jer sve ide preko terminala, ili ima neko bolje rješenje.

Mislim da boljeg riješenja nemaš jer kolko znam svi canonovi driveri su closed source pa zato nisu defaultno uključeni, ali nemaš brige, ako pratiš uputstva ne možeš ništa zeznuti :)

davorsite kaže...

Još me zanima dal se može neki noviji Photoshop instalirati preko Winea ili ima neka alternativa tom programu a da radi na linuxu.

Sa Photoshopom pod Wineom nemam iskustva, pa pričekaj da ti netko drugi možda odgovori o tome, a u međuvremenu probaj GIMP, meni osobno je i više nego dovoljan.

17 godina
neaktivan
Mala pomoć u vezi linuxa

Ok, hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mala pomoć u vezi linuxa

Imam jedan mali problem u vezi Firefoxa pod ovim novim Linux Mintom 9 RC. Na laptopu mi sve radi savršeno, laptop je Acer Travelmate 1,8 Ghz, 2 GB Ram, integrirana grafa, ništa posebno a sve radi savršeno i imam uključeno ono 'Extra' u Visual Effects i bez problema rotiram otvorene prozore, dok na stolnom kompu koji je AMD-ov Athlon X2 4200+, isto 2 GB Rama, NVidia GeForce 9800 GT sve radi nekako usporeno i mislim da je krivac Firefox jer njegov 'Firefox-bin' u procesima skroz koristi okjo 60 % CPU snage. U čemu je problem?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice