Linux Wirless problem -.-

poruka: 11
|
čitano: 1.881
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Instalirao sam na svom laptopu Aspire 5552 zadnju inacicu Ubuntu-a. Ali internet mi jako jako jako steka. Kad se povezem radi donekle normalno i onda nakon 2 minute jednostavno nece nikako pa se povezem ponovno i opet radi. Ne znam u cemu je problem jer cimer ima na svom laptopu isti kao i moj windows instaliran i radu mu internet bezprijekorno. A driver koji sam dobio na cd-u uz lap ne mogu instalirat na linux-u -.- Ako netko mozda zna u cemu je problem ili ima nekakvi program da mi to popravi slobodno nek predlozi. I samo da kazem da sam novi u linux svijetu pa ako moze malo detaljnije objasnjenje ;D

Hvala svima!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bilo tko zna rijesenje?!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Koja wireless kartica je u laptopu?

Fanboyizam je teški psihološki poremećaj.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Linux Wirless problem -.-
Bypass kaže...

Koja wireless kartica je u laptopu?

Acer Nplifty 802.11b/g/n tako mi pise s desne strane. Ili nije to, ako nije ne znam gdje moram pogledati -.-

14 godina
protjeran

Broadcom je barem po google-u. Dakle u software centru bi trebao imati b43 drivere za wireless. Traži broadcom u searchu.

Fanboyizam je teški psihološki poremećaj.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Broadcom je barem po google-u. Dakle u software centru bi trebao imati b43 drivere za wireless. Traži broadcom u searchu.

Instaliro sam sve one i opet ne radi kako treba -.-

joooooooooooooooooooj jbti linux

15 godina
neaktivan

Jel ima mozda neko jos neko rijesenje? 

o.O

0 0 hvala 0
16 godina

u software centru imas windows wireless drivers. instaliraj to i nakon toga ubaci drivere za windows. tako sam osposobio wireless stick nakon updatea na 11.04.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bass kaže...

u software centru imas windows wireless drivers. instaliraj to i nakon toga ubaci drivere za windows. tako sam osposobio wireless stick nakon updatea na 11.04.

Ali kako cu pokrenit kad nema na cd-u driveri za linux?!

16 godina

ne trebaju ti driveri za linux. trebas samo nac *.inf za windows file koji ce linux ucitat. ne zove se windows wireless drivers dzabe {#}

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko si daleko od AP-a? Postaj ispis naredbe iwconfig kada veza radi normalno i kada ne radi; u ispisu je navedena kvaliteta veze. Obično je slučaj da ako je Link Quality ispod 50, nije moguće uspostaviti vezu između AP-a i računala.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 14:50 (hrx).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice