Linux je smece zaključana tema

poruka: 57
|
čitano: 5.256
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Linux je smece

Dobro kako?Sa dvd koji mi je dosao sa maticnom gdje su mi driveri ocito ne mogu, a drivere za Linux nisam nasao.

13 godina
Linux je smece

Gle,ajd probaj ovo prije nego instaliras novi Linux!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ocekivao sam barem pola onoga sto ljudi pricaju po forumima.I nisam vidio nista od toga.

13 godina
neaktivan

DA iskljucim ipv6?Vidio sam taj prijedlog na vise tema po forumima,nekima je radilo,nekima nije,ja sam medu onima kojima nije nazalost.

15 godina
neaktivan
Comodo/Emsisoft plaćenik
16 godina
neaktivan

ovo vjerovatno trebaš

http://code.google.com/p/r8168/downloads/list

ovdje možeš pročitat na kakve sve probleme možeš naić

http://code.google.com/p/r8168/updates/list

Ukratko imam sličnu konfiguraciju kao i ti i kod mene mint radi savršeno (jasno kad sam instalirano drajvere za lan).

Što se tiče grafičkog adaptera to sam operativac ponudi da nadogradi nemam 570 već imam 560ti koja se updejta nakon instalacije.

Za ovo imam pivo :)

15 godina
neaktivan
Somebody66 kaže...

ali jeli moguce da je mozda jer imam dual boot sa Win7 ili je to nevazno?

Potpuno nevazno. Linux nista ne cita iz windows 7 instalacije pa mu je posve svejedno imas li ti i windowse na disku ili ne.

I pogledaj dobro post iznad ovoga, sto je kolega o driverima napisao.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 15:46 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Linux je smece

Autor ove teme bi trebao prestati trollati i trebo bi odma čim je pokrenio temu reći zašto nevalja,oliti zašto mu je "smeće" a ne bezveze napadati Linux. Ovi su ti gore fino objasnili sve,al imaš sreće što ima dobrih ljudi na forumu pa će ti pomoć iako si "omalovažavao" Linux,njihov OS.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Linux je smece

I meni se ne svida linux...do sad sam ga instaliro 5 puta i ni jednom nisam uspjeo namjestit wirless...a vi pricajte sta hocete nema sta nisam pokusavo i ovdje na bug-u i ljudi koji se razumiju u tome...jednostavno ima tu jos puno posla -.-

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...

ovo vjerovatno trebaš

Ukratko imam sličnu konfiguraciju kao i ti i kod mene mint radi savršeno (jasno kad sam instalirano drajvere za lan).

Što se tiče grafičkog adaptera to sam operativac ponudi da nadogradi nemam 570 već imam 560ti koja se updejta nakon instalacije.

Hvala puno,napokon nesto konkretno probat cu.

filipvk1000 kaže...

Autor ove teme bi trebao prestati trollati i trebo bi odma čim je pokrenio temu reći zašto nevalja,oliti zašto mu je "smeće" a ne bezveze napadati Linux. Ovi su ti gore fino objasnili sve,al imaš sreće što ima dobrih ljudi na forumu pa će ti pomoć iako si "omalovažavao" Linux,njihov 

Jucer sam postavio temu bez ikakvih provokacija i nisam dobio nista.Sad napisem da je Linux smece i dobijem hrpu prijedloga.

13 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...

ovo vjerovatno trebaš

U redu sad sam na Minti i instalirao sam tako da sam kliknuo na autorun.sh i na Run in terminal.To je pretpostavljam instalirano?

16 godina
Linux je smece

Imam ja jedan prijedlog - ostavi se računala i idi vježbati na kalkulatoru, za kojih 5 godina možda budeš dovoljno zreo za pc.

Sa stavom s kojim si došao i pokrenuo temu nisi zaslužio ni da je itko pogleda, a kamoli da ti se još trudi pomoći.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Imam ja jedan prijedlog - ostavi se računala i idi vježbati na kalkulatoru, za kojih 5 godina možda budeš dovoljno zreo za pc.

Sa stavom s kojim si došao i pokrenuo temu nisi zaslužio ni da je itko pogleda, a kamoli da ti se još trudi pomoći.

Ma da?Jucer kad sam lijepo pitao nitko nije nista odgovorio,danas kad sam bio agresivniji hrpa prijedloga.Izgleda da je stav proradio.Imam i ja prijedlog za tebe;nemoj da te tako banalne stvari lako vrijedaju nije zdravo.

15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Kalkulator? Nee,ja mislim da je to prekomplicirano za njega. Točno tako,samo je došao i počeo pljuvati,i počeo optuživati Linux. Nije kriv Linux,nego korisnik koji nezna koristiti Linux. {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
Linux je smece

Dakle u arhivi imaš README pročitaj obavezno, a potom se prihvati posla.

Kad instaliraš arhivu prvo raspakiraj potom otvori terminal u kojem ćeš ukucat putanju do autorun.sh (jasno da za ovo treba koristit sudo komadu). Skripta će sve ostalo odradit za tebe.

Pozdrav i uživaj u Mintu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DJecko23 kaže...

I meni se ne svida linux...do sad sam ga instaliro 5 puta i ni jednom nisam uspjeo namjestit wirless...a vi pricajte sta hocete nema sta nisam pokusavo i ovdje na bug-u i ljudi koji se razumiju u tome...jednostavno ima tu jos puno posla -.-

Wireless (tocnije driveri za wireless kontrolere) je uvijek bio malo problematican na linuxu. Nije to problem Linuxa vec proizvodaca hardvera koji se vecinu vremena ne udostoje izdati linux drivere za svoje uredaje, a kad i izdaju onda gotovo uvijek bude binary blob koji nije updatean vec dugo vremena i vezan je za neku specificnu verziju kernela.

Linux developeri se trude podrzati sto vecu paletu uredaja, ali i njihove sposobnosti imaju granice. Vec i sada su napisali vise drivera nego sto je MS ikada napisao.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
13 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...

Kad instaliraš arhivu prvo raspakiraj potom otvori terminal u kojem ćeš ukucat putanju do autorun.sh (jasno da za ovo treba koristit sudo komadu). Skripta će sve ostalo odradit za tebe.

Ok upisem sudo make ./autorun.sh, i onda mi se pojavi [sudo] password for myusername:

I zatim ne mogu vise neista pisati,ne odgovara mi na tipkovnicu.

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
DJecko23 kaže...

Wireless (tocnije driveri za wireless kontrolere) je uvijek bio malo problematican na linuxu. Nije to problem Linuxa vec proizvodaca hardvera koji se vecinu vremena ne udostoje izdati linux drivere za svoje uredaje, a kad i izdaju onda gotovo uvijek bude binary blob koji nije updatean vec dugo vremena i vezan je za neku specificnu verziju kernela.

Linux developeri se trude podrzati sto vecu paletu uredaja, ali i njihove sposobnosti imaju granice. Vec i sada su napisali vise drivera nego sto je MS ikada napisao.

@rustweaverslažem se sa tvojom izjavom mada mi korisnici imamo tu moć da odlučimo koga da kupujemo proizvod. Istina da neki proizvođači se uopće ne udostoje izdat drajvere za linux, no ruku na srce linux zajednica nema taj potencijal da trenutno parira MS jer ipak koliko mi got šutjeli novac je taj pokretač koji u mnogome pomaže da nešto bude napravljeno.

16 godina
neaktivan
Somebody66 kaže...
lizard_ago kaže...

Ok upisem sudo make ./autorun.sh, i onda mi se pojavi [sudo] password for myusername:

ovo upiši sudo (putanja do ./autorun.sh) stisni enter

iza toga moraš upisad password pričakaj par minuta nadaj se da skripta neće imat konflikta i to je to

iza toga napiši exit i zatvori terminal.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 18:32 (lizard_ago).
13 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...
Somebody66 kaže...
lizard_ago kaže...

ovo upiši sudo (putanja do ./autorun.sh) stisni enter

iza toga moraš upisad password pričakaj par minuta nadaj se da skripta neće imat konflikta i to je to

iza toga napiši exit i zatvori terminal.

Ovo mi se pojavilo:

Check old driver and unload it.
rmmod r8169
ERROR: Removing 'r8169': Operation not permitted
Build the module and install
make: *** No rule to make target `all'.  Stop.
A ovo je bila prva naredba:

/home/myusername/Desktop/r8168-8.027.00/autorun.sh

13 godina
neaktivan
Linux je smece

Ovi su mi najbolji,

sinko da ti uopce znas instalirat linux (bilo koji) shvatio bi da je izvrstan,isprobaj ubuntu 10,10 ili 11,10 (nikako 12,04 jer je smece)

ako zelis nesto ljepo a da usput mozda nesto i naucis blackbuntu ili backtrack

tjekom instalacije se spoji na mrezu,kad je gotovo u desnom kutu gdje ti je znak za ugasit imas software up to date

pokreni Additional Drivers (valjda si sposoban nac) i instaliraj sta ti fali

usput imas str. koja se zove ask ubuntu pa tamo pitaj

dotad sinko uzivaj u svijetu prozorcica

bojcha
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
bojcha kaže...

Ovi su mi najbolji,

sinko da ti uopce znas instalirat linux (bilo koji) shvatio bi da je izvrstan,isprobaj ubuntu 10,10 ili 11,10 (nikako 12,04 jer je smece)

ako zelis nesto ljepo a da usput mozda nesto i naucis blackbuntu ili backtrack

tjekom instalacije se spoji na mrezu,kad je gotovo u desnom kutu gdje ti je znak za ugasit imas software up to date

pokreni Additional Drivers (valjda si sposoban nac) i instaliraj sta ti fali

usput imas str. koja se zove ask ubuntu pa tamo pitaj

dotad sinko uzivaj u svijetu prozorcica

Additonal drivers?Mislis tamo gdje mi nade driver za samo graficku?To ce mi pomoci sa sporim internetom?Vau jako si pametan i koristan.

14 godina
neaktivan
Somebody66 kaže...

Proceosr mi je i5-2500 i 64 je bitni jer imam 8GB rama i Win7 64 bita.Ali sam skinuo Linux Mint 32 bita ako je u tome problem onda super idem sad odamh skinuti 64 bitnu verziju.

Tesko da ce ti iko objasniti u cemu je problem i kako ga ispraviti ako je ovo tvoj nivo poznavanja informatike. Bit ce stvarno tesko, recimo ko da mom pokojnom pradjedu ides objasnit razliku izmedju decimalnog i hexadecimalnog sustava.

13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Somebody66 kaže...

Proceosr mi je i5-2500 i 64 je bitni jer imam 8GB rama i Win7 64 bita.Ali sam skinuo Linux Mint 32 bita ako je u tome problem onda super idem sad odamh skinuti 64 bitnu verziju.

Tesko da ce ti iko objasniti u cemu je problem i kako ga ispraviti ako je ovo tvoj nivo poznavanja informatike. Bit ce stvarno tesko, recimo ko da mom pokojnom pradjedu ides objasnit razliku izmedju decimalnog i hexadecimalnog sustava.

Poznavanja informatike?Krivo poznavanja OS jer je Linux daleko drugaciji os Windowsa.Osim ako ti necije znanje informatike mjeris po tome koliko dobro poznaje Linux platformu.Mislim da tebi netko treba objasnit razliku izmedu jabuke i kruske.I ako ne shvacas taj komentar je bio sarkastican,mozda da ti netko uz jabuke i kruske i objasni sarkazam.Pitaj pradjeda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 19:28 (Somebody66).
14 godina
neaktivan
Linux je smece

Ok ako je pokusaj sarkazma, zvucalo je stvarno ko da mislis da je procesor 64 bitni zato jer imas win7 64 i 8GB RAM-a. Nisam ni ja neki Linux ekspert ali od par distribucija koje sam isprobao nisam nikad imao nekih vecih problema. Zar bi ja trebao windows 7 nazvati smecem zato jer je trebalo vise od godinu dana da se pojavi funkcionalan driver za moj printer?

Zamisli ovakvu temu: Windows 7 je smece jer mi ne radi printer.

Ti imas bar kakvu-takvu mrezu a moj je printer bio mrtav do prije par mjeseci. Sto se tice bugovitosti nekih (svih) distribucija to je normalna stvar. ima i win7 svojih bugova i manjkavosti a kako ne bi imali neprofitni OS-ovi kojih je mali milijun.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Somebody66 kaže...

Poznavanja informatike?Krivo poznavanja OS jer je Linux daleko drugaciji os Windowsa.Osim ako ti necije znanje informatike mjeris po tome koliko dobro poznaje Linux platformu.Mislim da tebi netko treba objasnit razliku izmedu jabuke i kruske.I ako ne shvacas taj komentar je bio sarkastican,mozda da ti netko uz jabuke i kruske i objasni sarkazam.Pitaj pradjeda.

Nije problem u tvom ne/poznavanju linuxa, već u tvom stavu da su svi ovdje dužni odgovoriti na tvoje postove. Našao si se uvrijeđen što nisi dobio odgovor na prvi post iste sekunde, a nisi znao ni opisati problem kako treba. Ovo je forum, a ne 24/7 korisnička podrška. Tvoje ponašanje na ovoj drugoj temi koju si otvorio ne treba ni komentirati, to je nivo rasprave koji pokazuje da pomoć nisi ni zaslužio.

16 godina
neaktivan
Linux je smece

Dakle moras poznavat terminal jer ako ne poznajes terminal 'okani' se linuxa. Dakle kad si otvorio terminal nalazis se u svom home direktoriju i iz njega cemo pjesice do ./autorun.sh

mint@mint ~ $ cd Desktop/
mint@mint ~/Desktop $ cd r8168-8.027.00/
mint@mint ~/Desktop/r8168-8.027.00 $ sudo ./autorun.sh

Check old driver and unload it.
rmmod r8169
Build the module and install
Backup r8169.ko
rename r8169.ko to r8169.bak
DEPMOD 3.0.0-12-generic
load module r8168
Updating initramfs. Please wait.
update-initramfs is disabled since running on read-only media
Completed.

To tako treba da izgleda ako izgleda drugacije postaj pokusta cu ti pomoc. Pozdrav

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice