Linux pitanje......

poruka: 21
|
čitano: 2.638
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Linux pitanje......

Može li se linux instalirat sa hard diska.....pošto mi crkla pržilica.....HITNO!!!!!!!!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 14:14 (MuQe.).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Linux pitanje......

Može. Jednostavnije sa usb sticka ili diska.

Evo tut za Ubuntu.
http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-ubuntu-linux-from-usb-stick.html

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 14:16 (Danny_HR).
16 godina
protjeran

E zapeo sam na

Step 4

Make the stick bootable: Use fdisk to set the boot flag,

Install syslinux using the following command

sudo aptitude install syslinux

Now use syslinux to install a boot sector on your USB device

sudo syslinux /dev/sdbX

where sdbX is the device name and number of your USB device, check with “sudo mount”. A file called “ldlinux.sys” will be created in the root direcotry of the USB device......

Može li mi itko oobjasni ovo

EDIT:::Evo ovaj imo isti problem.......ja cu krenut kao i ovaj

I cannot follow steps 1 and 4.

Or I couldn’t – but I figured out them eventually.

Problem with step 1: there is no such file as vmlinux. There is vmlinuz. Is this what you meant?

Solution: vmlinuz is the correct filename.

Problem with step 4: I have Windows XP. It does not have FDISK. How do I make the USB stick bootable? How to install syslinux?

Solution:

I think that my USB stick was rendered bootable by a tool named UNetbootin. Download and run it, and install your .iso file onto your USB stick. Afterwards, delete all files from your USB stick.

Now download the newest syslinux zip from *******************************

Extract the contents of the syslinux zip, then go there with the command prompt and say

> cd win32
> syslinux g:

(G: was my USB disk)

Now follow with step 5.

I oću li kao sto kažu ovdje....da izbrišem sve sa USB.....ovo ne kužim

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 17:27 (MuQe.).
16 godina
protjeran
Linux pitanje......

Uspješo dignut Linux

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux pitanje......

Ovako recimo da si hocu staviti linux kubuntu-trebam li naruciti njihov CD ili to ide i nekako drukcije(sto je bolje?) ?ako trebam naruciti gdje to mogu napraviti?-Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux pitanje......

ili ubuntu ne znam sta je bolje za nekog pocetnika recimo?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
bruzi kaže...

Ovako recimo da si hocu staviti linux kubuntu-trebam li naruciti njihov CD ili to ide i nekako drukcije(sto je bolje?) ?ako trebam naruciti gdje to mogu napraviti?-Hvala.

Možeš naručiti njihov cd sa službene stranice, a isto tako možeš i skinuti iso image s njihovih stranica.

Nema potpisa jer egomainiaci odmah polude :)
16 godina
neaktivan
Linux pitanje......

Zaboravih hocu da mi XP svakako ostane vidio sam da to moze.Ja na kompu najmanje igram igrice od svega pa mi linux ne bi predstavljao problem sto se toga tice.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux pitanje......

jel sa ISO isto kao i kad sa CD-om instaliram,koja razlika?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Linux pitanje......

Možeš napraviti dual boot. Napraviš dvije particije, jednu za file system i jednu za swap (mada nije potrebno ako imaš dosta RAM-a). A možeš instalirati unutar XP-a preko wubi-a. Dakle wubi će se sam pokrenuti kad staviš cd u računalo i ponudit će ti instalaciju unutar win XP.

Nema potpisa jer egomainiaci odmah polude :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux pitanje......

imam 4 gb RAM-a,dobro znaci narucit CD i onda kad dodje lagano.-OK HVALA mozes zatvorit temu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2009 13:20 (bruzi).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MuQe. kaže...

E zapeo sam na

Step 4

Make the stick bootable: Use fdisk to set the boot flag,

Install syslinux using the following command

sudo aptitude install syslinux

Now use syslinux to install a boot sector on your USB device

sudo syslinux /dev/sdbX

where sdbX is the device name and number of your USB device, check with “sudo mount”. A file called “ldlinux.sys” will be created in the root direcotry of the USB device......

Može li mi itko oobjasni ovo

EDIT:::Evo ovaj imo isti problem.......ja cu krenut kao i ovaj

I cannot follow steps 1 and 4.

Or I couldn’t – but I figured out them eventually.

Problem with step 1: there is no such file as vmlinux. There is vmlinuz. Is this what you meant?

Solution: vmlinuz is the correct filename.

Problem with step 4: I have Windows XP. It does not have FDISK. How do I make the USB stick bootable? How to install syslinux?

Solution:

I think that my USB stick was rendered bootable by a tool named UNetbootin. Download and run it, and install your .iso file onto your USB stick. Afterwards, delete all files from your USB stick.

Now download the newest syslinux zip from *******************************

Extract the contents of the syslinux zip, then go there with the command prompt and say

> cd win32
> syslinux g:

(G: was my USB disk)

Now follow with step 5.

I oću li kao sto kažu ovdje....da izbrišem sve sa USB.....ovo ne kužim

pa napravi bootabilni USB drive, tj kada ti je ubacen otvori bios u windowsu i stavi pod opcijom boot da ti je na 1. mjestu USB flash drive

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novi temu  ili pitanje ,ako netko ima link za Red Hat Linux neka stavi.....nekoliko linkova koje sam ja našao jednostavno banana , zato ako netko ima koji svoj link neka ubaci...unaprijed hvala.

Private
17 godina
neaktivan

skini fedoru.

Najbolje su vinske mušice...
16 godina
neaktivan
Linux pitanje......

Imas trenutno besplatnu Feodoru, imas Red Hat Enterprise Linux (RHEL) koji se placa te stari, besplatni Red Hat Linux koji se prestao update-at (no neki serveri ga koriste). Dakle ako mozes biti precizniji jer sve navedeno su Red Hat proizvodi :-)

I'm not buddy, friend.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 18:13 (kajmak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...za ovaj stari ne mogu naći pravi link ,ako netko može neka ga stavi , taj mi treba, pokušao s dva ,tri ne ide ....?......Imam Fedoru ali pokušaću i ja još koji put za ovaj stari googlati ali meni nije zasad uspješno(????)....ako netko ima link neka stavi.

Private
15 godina
protjeran
Linux pitanje......

Bojkot RedHat-u!

Koja glupost prodavati linux. Uništavaju duh otvorenog koda.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Private kaže...

...za ovaj stari ne mogu naći pravi link ,ako netko može neka ga stavi , taj mi treba, pokušao s dva ,tri ne ide ....?......Imam Fedoru ali pokušaću i ja još koji put za ovaj stari googlati ali meni nije zasad uspješno(????)....ako netko ima link neka stavi.

RHL Download

Tu ti je najnoviji RHL - Shrike (9.0). Inace najlakse ih nades preko http://distrowatch.com/table.php?distribution=redhat - imas sve RHL verzije ispred RHEL verzija i kliknes na link za download.

I'm not buddy, friend.
16 godina
neaktivan

...thanx!

Private
16 godina
neaktivan
Linux pitanje......

Pozdrav!-moze malo objasnjenje razlike linux desktopa i servera(ubuntu)-recimo da meni treba za raditi na Acad-u,za igranje na mnogobrojnim poker stranicama(texas holdem),da imam MSN,Skypei jesu li tu potrebni neki antivirusi ili neki dodaci za zastitu(koji?)-HVALA!-u cemu je razlika(server i desktop) i koji bi meni bio bolji.(dali se przi na dvd-BURN IMAGE ili obicno przenje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 10:21 (bruzi).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Desktop - namijenjen korisnicima
Server - namijenjen poslužiteljima - npr. web stranica

Za ono što si naveo, uzmi desktop verziju. Antivirusi nisu potrebni, dok firewall možeš postaviti ako želiš (ja imam firewall na routeru, pa ne koristim softverski firewall) - uputstva su ovdje (za GUI firewall, pogledaj Firestarter).

Distribucije se (uobičajeno) distribuiraju u obliku .iso image datoteka - na CD/DVD ih snimaš pomoću "Burn image".

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 11:40 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice