Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.513.849
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Linux - pitanja i odgovori
nick54312 kaže...

Instalirao sam linux mint 10, sad ne mogu instalirati niti jednu igru, niti google chrome, šta sad trebam učinit, jel treba drivere instalirat ili?

To mi je prvi linux

Po Bog zna koji put receno, Windows programi ne rade na Linuxu(osim putem wine-a).  

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
17 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Gdje u linux mintu 8 mogu vidjet koji model mrežne kartice imam u kompjuteru?

Molim uputstva za debila, sa slikicom po mogućnosti, jer trebam to objasniti telefonski drugoj osobi, a ja nemam linuxe instalirane da sam vidim to.

Cijeli problem je da sam prijatelju ostavio windowse xp da mu se instaliraju i sad nema drivere za mrežnu, pa sam mu rekao da digne linuxe sa cd-a koji sam mu ostavio. Ovih dana ne mogu do njega pa sam mislio da iz linuxa skine drivere za mrežu, stavi na usb stick i instalira iz windowsa. Onda se mogu teamviewerom spojit i poštelat dalje...

btw Da li je usb stick na mintu, idiot-friendly?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Ovak su postavke kod mene, ako ti išta znači, možeš probat.

Hvala, ali bez uspješno. Probao sam i staviti postavke koje su mi iz windowsa. Ali ne pomaže.

Ali primjertio sam da se to sve poremetilo kad sam instalirao skype, jer mi je potpuno isti font bio kao u skypu što je,

probao sam s deinstalacijom skypa. Opet isto.  Ništa se ne mjenja. hebat ga.

*-*
16 godina
majkell kaže...

Molim uputstva za debila, sa slikicom po mogućnosti, jer trebam to objasniti telefonski drugoj osobi, a ja nemam linuxe instalirane da sam vidim to.

Cijeli problem je da sam prijatelju ostavio windowse xp da mu se instaliraju i sad nema drivere za mrežnu, pa sam mu rekao da digne linuxe sa cd-a koji sam mu ostavio. Ovih dana ne mogu do njega pa sam mislio da iz linuxa skine drivere za mrežu, stavi na usb stick i instalira iz windowsa. Onda se mogu teamviewerom spojit i poštelat dalje...

A da mu veliš da odavde skine TV za linux i instalira (pošto je Deb ,instalacija je ko i na windowsima ,double click) i onda ti možeš radit i na tom linuxu?

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan

Kak će to instalirati na LiveCD-u? XD

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

0 1 hvala 0
16 godina

Možda ovako :

Open with Software center Open with Software center

Install Install

Run Run
Trenutno ne znam gdje mi je cd od Minta ,ali postupak je isti ,radil sam to prije mjesec dana!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 16:55 (kizo2703).
16 godina
majkell kaže...

freindly manje više, ali s idiotima nikad neznaš.. {#}

-čemu unaprijed paničarenje, OS je 7? 99% ima driver, osim jako nove MBO, ali tad ima CD...

drugo rješenje, je napamet, Realtek i intel driveri pokrivaju 90% NICova, uz par Marvell, VIA, SiS...

Uvijek se driveri traže na stranici proizvođača (MBO) tek u slučaju da tamo nema za konkretan OS, ide se na generic...

-jednostavno, koja MBO (točan model i revizija..)  i skineš driver, just in case...

mint = Debian = ubuntu = ... tako da ti bilo koje rješenje radi, ili ALT+F2 i utipkavanje ''sudo cat /etc/network/interface'' ili kroz GUI na samoj kartici.

više mi se sviđa windowsovski ''ipconfig /all''.

btw. na linuxu stvarno nevidim neke potrebe za dodatnim mrežnim alatima.. bar to linux ima. (RDC, VNC... sve što to treba je vanjska IP koju vidiš i na forumu...)

edit: ...vidi stvarno piše XP.. (tnx) {#}

-enivej, i dalje je dovoljno dobra šansa da prepozna NIC. Pa tek u slučaju da zapne ima smisla dalje kemijati.. uz prijašnju napomenu, www proizvođača

edit2: .. 'senilnost il slično...' pošto je već problem tu, umjesto linuxa, prijedlog za miniPE, jer tad je barem OS sličan, uz ostale info alate kao Everest..

.. i portable verzije spomenutog TeamViewera (nema za linux?)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 17:12 (ihush).
16 godina
ihush kaže...
{#}

-čemu unaprijed paničarenje, OS je 7? 99% ima driver, osim jako nove MBO, ali tad ima CD...

drugo rješenje, je napamet, Realtek i intel driveri pokrivaju 90% NICova, uz par Marvell, VIA, SiS...

OS je XP ,tak da je to sasvim druga priča ....

''Cijeli problem je da sam prijatelju ostavio windowse xp da mu se instaliraju i sad nema drivere za mrežnu'' 

A o idiotima bolje ne pričat ,svašta je moguće ...

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Možda ovako :

Jesi zicer da bude to sa LiveCD-om radilo? Moguće je, jer kolko znam LiveCD se loada u RAM, pa onda vjerojatno to "instalira" u RAM-u, ali onda nema gašenja računala ako hoćeš da ti to ostane... Drugo je pitanje količina RAM-a. Ako je naknap s RAM-om (ne znam kolko TV zauzima kad se raspakira)...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina

Jesam - dokaz :

I sad možeš raditi u oba smjera :

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 17:21 (kizo2703).
16 godina
protjeran

eh kad ste vec kod teama 

ja cu si uskoro nabavit novi komp i na jednom bi imao xp,a na drugom mint 

i bili bi spojeni preko lana....i sad dali je moguce slozit neki file transfer i remote desktop 

znaci sve preko lana

da sa xp-a vidim sve sta je na mintu i da sa jednog na drugi saljem datoteke

CyberPunk
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Jesam - dokaz :

Hehe, ko da u ogledalo gledam :D.

hrvatskafarkasevec kaže...

eh kad ste vec kod teama 

i bili bi spojeni preko lana....i sad dali je moguce slozit neki file transfer i remote desktop 

znaci sve preko lana

Samba.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 17:26 (1domagoj1).
16 godina
protjeran

eh kad ste vec kod teama 

znaci sve preko lana

Samba.

jel ima remote desktop :) ?

CyberPunk
17 godina
neaktivan

E tolko ne znam. Ja sam sambu koristio samo za file sharing između *nix-a i Windowsa.

16 godina

-ponuđena su dva točna odgovora, zaokruži...

da ili da.

-naravno, sve mrežne stvari moraju raditi, nešto sasvim drugo je kako ćeš ih konfigurirati.

smb, rdc, itd.

edit ima i RDC za win, barem na ubuntu repo..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 17:33 (ihush).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
majkell kaže...

...

A da mu veliš da odavde skine TV za linux i instalira (pošto je Deb ,instalacija je ko i na windowsima ,double click) i onda ti možeš radit i na tom linuxu?

Odlična ideja! {#}

16 godina
protjeran

ok hvala 

ugavnom slozit ce se nekak :)

CyberPunk
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

ne mogu pristupit kolegi koje je na xp sp3. obojica smo na worgroup, ja preko sambe na ubuntu. svim ostalim računalina koji su također na xp-u (nisam siguran da su svi sp3) u mreži bez problema pristupam. kaže da mu je u group policy "allow network access - everybody" . također, ima omogućen guest account i uključen simple file sharing.

Ja sam ti imao slican problem sa spajanjem Ubuntua i racunala sa Windows 7 koji je imao instaliran Windows Live Messenger (da, vjerovao ili ne ali Samba server sa kojim Ubuntu 10.04 dolazi ima problema sa spajanjem na sedmicu koja ima instaliran Windows Live Messenger). Ukratko, google-ao sam i nasao neki repozitorij (mislim da je OVAJ) sa novom verzijom Sambe, dodao ga, napravio update i nakon toga sam se uspio spojiti.

Probaj, mozda ti pomogne instaliranje nove verzije Sambe kao sto je i meni.

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.
15 godina
neaktivan
jel mi moze objasnit sto je to tocno repozitorij?
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
17 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
jel mi moze objasnit sto je to tocno repozitorij?

http://searchoracle.techtarget.com/definition/repository

15 godina
protjeran

Postoji li hamachi za linux( Ubuntu 10.10) ?

Isprogramirat ću igricu na kojoj ću zaraditi milione. Ali ne znam programirati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Linux Questions&Answers
spremiste digitalnog materijala.
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
15 godina
protjeran
RE: Linux Questions&Answers
8ax kaže...
spremiste digitalnog materijala.

Oprosti ali to to je odgovor na moje pitanje ili?

17 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Postoji li hamachi za linux( Ubuntu 10.10) ?

Postoji ako se ne varam, izgooglaj malo. Naišao sam na ovaj link, samo ovo je za Fedoru i treba se kompajlirat valjda, nisam gledal baš, no sličan je princip na svakoj distri.

http://www.howtoforge.com/how-to-install-hamachi-on-fedora9

beno101 kaže...

Oprosti ali to to je odgovor na moje pitanje ili?

Nije.

15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Jesi zicer da bude to sa LiveCD-om radilo? Moguće je, jer kolko znam LiveCD se loada u RAM, pa onda vjerojatno to "instalira" u RAM-u, ali onda nema gašenja računala ako hoćeš da ti to ostane... Drugo je pitanje količina RAM-a. Ako je naknap s RAM-om (ne znam kolko TV zauzima kad se raspakira)...

Ja sam na fedoru live instalirao wine, atijeve drivere, i redovito instaliram najnoviji stabilni firefox kao i flash player. I to na racunalu koje ima samo 1 GB RAM-a. Istina nakon restarta sve ofc. nestaje. Ali ako ima dovoljno memorije moze stvasta natrpati gore prije nego nastanu problemi {#}

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
neaktivan
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
17 godina
neaktivan

Zna li netko kako i gdje skinuti recimo avidemux za linux i kako ga onda instalirati na komp na kojem je linux Mint 10. P.S., nalazim se negdje gdje nemam internet tako da jedino mogu u gradu skinuti nešto na njihov komp koji ima windows xp. Našao sam neku verziju sa nastavkom tar.gz ali ne može se instalirati. Kod linuxa mi se ne sviđa to što kad nemaš dostupnu vezu na internet ne možeš instalirati gotovo ništa ili je to dosta teško. Skinuo sam neke pakete i onda prilikom instalacije jednostavno opet želi na net kako bi skinuo ostalo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
davorsite kaže...

Zna li netko kako i gdje skinuti recimo avidemux za linux i kako ga onda instalirati na komp na kojem je linux Mint 10. P.S., nalazim se negdje gdje nemam internet tako da jedino mogu u gradu skinuti nešto na njihov komp koji ima windows xp. Našao sam neku verziju sa nastavkom tar.gz ali ne može se instalirati. Kod linuxa mi se ne sviđa to što kad nemaš dostupnu vezu na internet ne možeš instalirati gotovo ništa ili je to dosta teško. Skinuo sam neke pakete i onda prilikom instalacije jednostavno opet želi na net kako bi skinuo ostalo.

Treba potražiti nešto i sam, a ne samo kukati kak se neda ništa bez neta i takve fore. Evo:

http://keryxproject.org/

Jednostavno da jednostavnije ne može biti.

17 godina
neaktivan

Hvala, ali piše da je to samo za Ubuntu.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ZZ ekipa!

Čujte, oču hostat server ali problem s portovima...

Treba mi program za virtualnu privatnu mrežu tipa hamachi... (ne hamachi) a da radi i na pingvinu i na prozorima...

Hvala!

p.s. : tekstualno korisničko sučelje ne dolazi u obzir

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice