Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.525.227
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
kakapo kaže...
Suddenly Psychotic kaže...
Kako dobiti ovu informaciju o sistemu na desnoj strani kao na slici?
http://www.bug.hr/_cache/58f5fc3f8ebe54dce438befae65a61ad.jpg
Vec sam vidio to na Ubuntuu. Imam 11.04. Zahvaljujem na odg. :)

mislim da je ovo na što misliš

http://mygeekopinions.blogspot.com/2011/06/how-to-install-conky-in-ubuntu-1104.html

instalirao sam ga, ali ga nigdje nema. ako se ne varam, trebalo bi bar nesto biti u applications. ali nema nista.

EDIT: koristio sam naredbu sudo apt-get install conky

Me gusta....
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 18:50 (Suddenly Psychotic).
17 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Naravno, jer se conky "programira" tj. sve se ureduje u konfiguracijskom fajlu. Imas u ovom podforumu sticky temu kako podesiti conky.

@Veliki Brat

Arch ne koristi hal vec ima valjda 2 godine, deprecated je odavno.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 19:00 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jaoo 2 poruka zaredom, malo me {#}, ali sta cete... naime, koji god program(od windowsa) pokusam pokrenuti uz pomoc Winea, dobijem da je onemoguceno pokretanje takvih fileova. a kada u permissions oznacim "Allow executing this program", odmah mi odznaci... Moze pomoc?

Me gusta....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jaoo 2 poruka zaredom, malo me {#}, ali sta cete... naime, koji god program(od windowsa) pokusam pokrenuti uz pomoc Winea, dobijem da je onemoguceno pokretanje takvih fileova. a kada u permissions oznacim "Allow executing this program", odmah mi odznaci... Moze pomoc?

otvori file browser kao root (preko konzole sa SUDO)

ili druga opcija, kopiraj/instaliraj igru u neki Home folder, tamo imaš sva svoja prava kao korisnik

Ovdje može biti VAŠA reklama!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 19:16 (xhopeon).
17 godina
neaktivan

Probaj u terminalu s chmod.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
odjavljen
BenjamiX kaže...
Instaliram Ubuntu Server na mašinu P3 733MHz i 512MB SDRAM.
Prvi puta je pri pokretanju programa za particioniranje stajalo na 50%, i mislio sam da je problem u CDu, pa sam još jednom napržio na novi.
No sad je opet isto, već 10ak minuta samo stoji na 50% to pokretanje programa za particioniranje...
To je uvijek tako ili je to neki problem?
Hvala lijepa, LP!

Znam ja rješenje. Znači kod setupa trebaš negde uključiti nomo

deset i onda će raditi. Imao sam isti problem dok sam se ja igrao s serverom.

Ovog forumaša boli briga kakve ste nacionalnosti, rase i spolnog opredjeljenja i jednostavno ga ne zanimaju vaša mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 20:47 (bobica257).
17 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Znam ja rješenje. Znači kod setupa trebaš negde uključiti nomo

deset i onda će raditi. Imao sam isti problem dok sam se ja igrao s serverom.

nomodeset je vezan za prikaz grafike kod boot-anja (ukoliko ima problema, crni ekran) i upisuje se pri boot-anju kada se pojavi GRUB meni u postavkama iza linux...ro quiet splash linije

17 godina
BenjamiX kaže...
Instaliram Ubuntu Server na mašinu P3 733MHz i 512MB SDRAM.
Prvi puta je pri pokretanju programa za particioniranje stajalo na 50%, i mislio sam da je problem u CDu, pa sam još jednom napržio na novi.
No sad je opet isto, već 10ak minuta samo stoji na 50% to pokretanje programa za particioniranje...
To je uvijek tako ili je to neki problem?
Hvala lijepa, LP!

taj se problem zna javljati i kad se kod instalacije koristi hrvatski jezik; probaj pokrenuti setup na engleskom...

...there is no death; there is the God...
14 godina
neaktivan

krasno, prvi put ću opsovat linux...

lijepo sam ubacio svježe sprženi Live CD OpenSUSE-a (nešto me zahebavao Live USB pa sam morao malo očistit prašinu sa optičkog drivea), odabrao da pokrene Live da malo vidim kako radi, no naštimao mi rezoluciju na 1600x1200 (imao sam neki CRT 17") na frekvenciju 85Hz, a može podnijeti 75 na toj rezoluciji... monitor više ne radi...

dobro da u rezervi imam ovaj 11 godina star LG 15"...

Ovdje može biti VAŠA reklama!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Okej, evo nakon par dana koristenja Lubuntu...erm, iskreno ne znam ni koje verzije, zadnja LTS je, to znam, mogu reci da je meni osobno za kur*ac. Samo da mi prode jos sutra (jos sutra mi treba funkcionalni - koliko/toliko - OS), odmah ide dolje, mislim da cu onda staviti ElementaryOS.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Okej, evo nakon par dana koristenja Lubuntu...erm, iskreno ne znam ni koje verzije, zadnja LTS je, to znam, mogu reci da je meni osobno za kur*ac. Samo da mi prode jos sutra (jos sutra mi treba funkcionalni - koliko/toliko - OS), odmah ide dolje, mislim da cu onda staviti ElementaryOS.

Jednom gnome, uvijek gnome {#}

hacktivist
16 godina

Pozdrav ljudi.

Imam jedan problem sa 11.10. Nakon što sam prominio ploču, procesor i ram internet mi je spor za izluditi. Na win7 radi sve noramalno dok na Ubuntu zafrkava. Radi se o ploči GA-970A-UD3 a procesor je x4 955...

Znači, nisam na novo instalirao niti ubuntu niti win. Sve radi noramlno osim neta kod Ubuntua... Što da radim? Da dižem na novo neku distru (mislio sam mint zbog us*ano*g unty-a i gnoma 3 koji su katastrofa )... ili se može nekako to drugačije rješiti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jesi probao neki update radit da ti prepozna sve to?

sudo apt-get update

onda

sudo apt-get upgrade

i vidi jel ima kakvih promjena..

16 godina
The Acacia Strain kaže...

jesi probao neki update radit da ti prepozna sve to?

sudo apt-get update

onda

sudo apt-get upgrade

i vidi jel ima kakvih promjena..

Jesam samo sudo apt-get update a upgrade nisam....

Probati ču danas nakon posla pa javim rezultate.

17 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

sudo apt-get dist-upgrade

Pametniji je od obicnog upgradea.

17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Jednom gnome, uvijek gnome {#}

GnomeLove{#}

15 godina
neaktivan

Mah, ja se priviknuo na XFCE na Archu.

Zvijer je zvijer. {#}

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Evo domagoj i ja sam nabacio na svoj x100e elemnataryOS. Stvar super šljaka, samo jedno pitanje. Ne bi prozori treabli ići ispod Dock-a? Ovak malo glupo izgleda.

Ovog forumaša boli briga kakve ste nacionalnosti, rase i spolnog opredjeljenja i jednostavno ga ne zanimaju vaša mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Evo domagoj i ja sam nabacio na svoj x100e elemnataryOS. Stvar super šljaka, samo jedno pitanje. Ne bi prozori treabli ići ispod Dock-a? Ovak malo glupo izgleda.

Pa imaš opciju keep below windows, ili intelihide i slično. Da se automatski spusti ispod prozora kad je neki maximizirani prozor pokrenut.

hacktivist
17 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Da mozes, to sam prvo trazil xD. Imas opciju kad kliknes desnim klikom na dock, samo trebas naciljati izmedu ikona :D

15 godina
odjavljen

I evo nakon deset minuta sam uspio naciljati, Evo savjet za sve gađajte gornje kutove. Fala domagoj. Sve u svemu zadovoljana samo mi se javljaju isti problemi kako i prije ne radi modem_manager kak spada zbog gobi_loadera i ima jako loše drajvere za rtl8192se. Osim to je sve super.

14 godina
protjeran

Malo je puno glupo od elementary-a da makne mogućnost uređivanja panela. Stvarno bezveze.

Q.E.D.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Bypass kaže...

Malo je puno glupo od elementary-a da makne mogućnost uređivanja panela. Stvarno bezveze.

Vrlo lako se rješava u gconfu.

16 godina
1domagoj1 kaže...
amater_2 kaže...

sudo apt-get dist-upgrade

Pametniji je od obicnog upgradea.

Evo samo da javim da sam riješio svoj problem.

Hvala Domagoj....

17 godina
neaktivan

Konacno se skrasio. Linux Mint Debian. Gnome. Dobaaar je.

0 0 hvala 0
14 godina
1domagoj1 kaže...

Konacno se skrasio. Linux Mint Debian. Gnome. Dobaaar je.

Isprobaj i openSUSE 12.1 (gnome), imam ga u paralelki s Mintom (istina nije Debian već Lisa), i čini mi se dorađenijim i bržim. Hebiga možda sam samo subjektivan.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Isprobaj i openSUSE 12.1 (gnome), imam ga u paralelki s Mintom (istina nije Debian već Lisa), i čini mi se dorađenijim i bržim. Hebiga možda sam samo subjektivan.

Hvala, ali mozda jedino kao live. Dosta mi je isprobavanja i mijenjanja distri za ovih tjedan dana xD. oS nisam nikad imao, vise sam na ovu drugu stranu, Debian i derivati...

14 godina
1domagoj1 kaže...

Hvala, ali mozda jedino kao live. Dosta mi je isprobavanja i mijenjanja distri za ovih tjedan dana xD. oS nisam nikad imao, vise sam na ovu drugu stranu, Debian i derivati...

Onda bolje u virtualki, jer ćeš trebati skinuti poveću hrpu zakrpa, nisam siguran da su upgradeali verziju na serveru.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan

dosta sam lutao. dosta dugo bio i na linux mintu, ali nakon ovoga s gnome3 i nedovršenim mint shellom skasio sam se na kubuntu 11.10. na poslu gdje je nabavljen novi laptop također sam prešao s linux mint debian xfce na kubuntu. imam hardware koji lagano vrti kde4, ostajem u ubuntu obitelji s najboljom podrškom na webu i dosta velikim brojem paketa softwarea. svijetla točka je novi software centar moun koji je stvarno brz i odličan. po meni distra godine, tu ostajem do daljnjeg

*siguran sam da će i u izboru dedeimede ova distra zauzeti prvo mjesto na tablici za 2011. samo ne znam šta još čeka s reviewom ;)

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo, nedavno, prije par dana otkrio sebi zamjenu za foobar2000-a (skoro :D). Napokon mi je zivot potpun. :D

Dakle, cmus (C* Music Player), maleni konzolni audio player za *nix sustave. Malac je mrak. Prakticki ima sve.

Podrzava veliku vecinu formata, instantan startup - cak i sa par tisuca traka, gapless playback (to trazim obavezno od playera, kad sam skuzio, rekoh to je to :D), replaygain, mp3 i ogg streaming, queue, pretraga i naredbe u vi stilu, preko TCP/IP-a ili Unix socketa moze se ostvariti remote kontrola, radi s PulseAudiom, OSS-om, ALSA-om, RoarAudiom...

Interno stringove handla u Unicodeu, podrzava scrobblanje na last.fm, libre.fm, status display u Pidginu, Gaimu... Zvjercica mala... :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 23:29 (1domagoj1).

0 0 hvala 4
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice