Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.539.420
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
mario.L_hr kaže...
joannain kaže...

opet jebe*ni problemi sa externim diskom, ntfs, i kad ga prikljucim nikako ga nemre mountat, izbaci cannot mount disk, cannot mount volume fstype.alternative?? imao sam isto takvih problema i onda se samo od sebe riješilo, a sad već par dana i sve po starom

inace koristim sled11

Jesi li ga ispravno odmountao na windowsim? Često puta to zna biti problem, otkad me je to isto zezalo uvijek koristim "safe remove" na winsima (prije sam jednostavno izvlačio kabel.

Evo sad sam to napravio, i na linuxu mi opet javlja problem

nema mi pomoci tu tu tu turuturtutu tu
14 godina
joannain kaže...

Probaj restartati računalo s uštekanim diskom.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
nedIm kaže...
...

Zaključak: kad pređete na tiling WM nema povratka, a lagane i konzolne aplikacije značajno povećavaju produktivnost.

Sad mi se namještanje prozora uz desktop bez workspacea čini nemogućim  za korištenje (moraću instalaciju portati i na

stick da se ne patim u školi:)

{#}

Šteta kaj nemam veći monitor, stavio bi i ja tiling WM. Uglavnom, kao što već rekoh ovdje nedavno, čekam da ekipa iz ArenaNet-a objavi sysreq za GW2, pa da si po tome znam sklepati neku mašinu, već se štedi lagano - trebao bi mi već tak i tak neki novi stroj za primarnu upotrebu, ovak ću samo spojiti ugodno s korisnim (a do onda i SSD-ovi valjda pojeftine još malo :D).

E, onda stavljam tilling WM, što više lightweight aplikacija, polako se (fizički i psihički) pripremam za to da mi vim bude glavni editor (što znači da ću napucati i gedit i Code::Blocks) al to ćemo još vidjeti kak će ići. Najvjerojatnije će izbor pasti na Arch.

Svaka čast na trudu ;)

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Jao,to je i meni danas bilo,pa sam uklonio Ubuntu,i rekoh instalirat ću ga opet. Mislim da je razlog bio to što sam maknio neke kvačice kao u programima koji se odmah pokretaju,pa sam maknio kvačicu koju nisam trebao. Uglavnomimam Ubuntu CD,ali neće mi nikako instalirati,stalno error na 30%. Imam isto 10.04 verziju na stiku,ali neznam kako namjestiti bootanje sa stika. Namjestim kao first boot device "Removable" a, second i third "CDROM" (valjda,nešto sa CD-om je sigurno xD) ali9 neće da boota sa STIKA,POMOĆ?? {#}

Najvjerojatnije CD nije dobar, snimi novi, skroz sporo, 4x na primjer. Bootable USB napravi s Unetbootinom recimo i prilikom boota si digni meni u kojem možeš izabrati boot device, onak on-the-fly, bez da ulaziš u BIOS i izaberi stick (kod mene se taj meni dobije s F12, kod tebe ovisi koja je matična).

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
filipvk1000 kaže...

Jao,to je i meni danas bilo,pa sam uklonio Ubuntu,i rekoh instalirat ću ga opet. Mislim da je razlog bio to što sam maknio neke kvačice kao u programima koji se odmah pokretaju,pa sam maknio kvačicu koju nisam trebao. Uglavnomimam Ubuntu CD,ali neće mi nikako instalirati,stalno error na 30%. Imam isto 10.04 verziju na stiku,ali neznam kako namjestiti bootanje sa stika. Namjestim kao first boot device "Removable" a, second i third "CDROM" (valjda,nešto sa CD-om je sigurno xD) ali9 neće da boota sa STIKA,POMOĆ?? {#}

Najvjerojatnije CD nije dobar, snimi novi, skroz sporo, 4x na primjer. Bootable USB napravi s Unetbootinom recimo i prilikom boota si digni meni u kojem možeš izabrati boot device, onak on-the-fly, bez da ulaziš u BIOS i izaberi stick (kod mene se taj meni dobije s F12, kod tebe ovisi koja je matična).

Pokušo sam i ESC,i F2, i F10,F11 i f12 ali neće,samo pokrene Windows. A kad ubacim CD da instaliram,izbaci error na 30%. Hmm,sutra će moj tata na poslu skinuti verziju 11.04 i spržiti na CD(zato jer nemam flat,samo 5 GB prometa),jel se može sa verzije 10.04 upgrade-ati nekako na 11.04 ili se mora reinstall radit(znaći ponovna instalacija sa formatom)?

Najbolje u vezi ovog potpisa je,što kad ga čitaš,zapravo shvačaš da čitaš gluposti i počinješ shvaćati da u ovom potpisu nepiše ništa korektno nego neka obična glupost.
17 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Pokušo sam i ESC,i F2, i F10,F11 i f12 ali neće,samo pokrene Windows. A kad ubacim CD da instaliram,izbaci error na 30%. Hmm,sutra će moj tata na poslu skinuti verziju 11.04 i spržiti na CD(zato jer nemam flat,samo 5 GB prometa),jel se može sa verzije 10.04 upgrade-ati nekako na 11.04 ili se mora reinstall radit(znaći ponovna instalacija sa formatom)?

Naravno da možeš.

Način koji ja preferiram (iz terminala):

sudo apt-get install update-manager-core (ako već nije instaliran)

sudo do-release-upgrade

Preko GUI-a:

Alt+F2, pa upišeš update-manager -d

Onda klik na Upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 22:11 (1domagoj1).
14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
joannain kaže...

ništa :(

14 godina
neaktivan
joannain kaže...
mario.L_hr kaže...
joannain kaže...

ništa :(

a ručno? prek terminala? to te sigurno HAL jebe

EDIT:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ntfs-3g/+bug/300443/comments/4

??

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 22:32 (sumski).
14 godina
neaktivan
sumski kaže...

EDIT:

??

The best solution to this would probably be adjusting /usr/share/

hal/fdi/policy/10osvendor/20-ntfs-3g-policy.fdi to...
 - append 'ntfs-3g' to volume.fstype.alternative
 - append 'locale=' and 'exec' to volume.mount.ntfs-3g.valid_options

Moze pojasnjenje sta ovo znaci i sta trebam raditi tu

15 godina
protjeran
Linux - pitanja i odgovori

Jel zna tko kako symlinkati steam igre s windowsa s onima na PlayOnLinux-u? Mučim se s tim već duže vrijeme, pokušao i sam tražit po folderima,al nemrem nikako..Bio bih zahvalan...

Straight Edge

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sumski kaže...
Darky kaže...
sumski kaže...

sudo apt-get install -y --fix-broken --fix-missing gnome-power-manager --reinstall

bok ako je to išlo kao odgovor meni samo pitanje

kako da dođem do konzole

ne mogu se uoće ulogirati

svi pokušaji završe kao loop na login ekrenu

Ctrl+Alt+F1

ili u grub odabereš recovery mode, i dok to dođe izbork odabereš net root

eh i dalje imam problem

kod starta se uopće ne pokaže grub već odma odjuri na pokretanje sistema

i samo imam crni ekran niš ne mogu napraviti, tipkovnica ne reagira...

što sad?

imate li neku pametnu ideju ili se ubuntu toliko skršio da mi ostaje samo reinstal?

da li je moguće da preko live usb-a uđem u sistem i popravim stvar i kako?

hvala

14 godina
protjeran
Darky kaže...

eh i dalje imam problem

što sad?

imate li neku pametnu ideju ili se ubuntu toliko skršio da mi ostaje samo reinstal?

hvala

ESC dok se boota i ući ćeš u grub menu. Nakon toga probaj recovery, ako ne funkcionira, onda dropaj u shell with root.

Oblik uvečanog iPhonea iz budućnosti.
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...
Darky kaže...

eh i dalje imam problem

što sad?

hvala

ESC dok se boota i ući ćeš u grub menu. Nakon toga probaj recovery, ako ne funkcionira, onda dropaj u shell with root.

nop, esc ne reagira {#}

jedino da ga kako probam bootati sa live USB, pa onda popraviti ili reinstalacija

14 godina
protjeran
Darky kaže...

nop, esc ne reagira {#}

jedino da ga kako probam bootati sa live USB, pa onda popraviti ili reinstalacija

Reinstaliraj ga. To je samo pola sata i manje i rješen problem. Nekad je tako bolje i shit kao tvoj se događa s vremena na vrijeme.

14 godina
neaktivan

Drži shift kod boota da dođeš do GRUB menia

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sumski kaže...

Drži shift kod boota da dođeš do GRUB menia

ovo je frustrirajuće

držim shift i pojavi se poruka Grub loading

i umjeto gruba dobijem grafički login iz kojeg ne mogu ništa

nakon kaj stisnem ctrl+alt+F1 dobijem crni ekran sa porukom monitora (van dosega)

nisam ni sanjao da se linux može tako slomiti....

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 10:22 (Darky).
14 godina
neaktivan

drži shift dok se ne pojavi izbornik. ili bootaj live , pa chrootaj u instalaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
filipvk1000 kaže...

Naravno da možeš.

Način koji ja preferiram (iz terminala):

sudo apt-get install update-manager-core (ako već nije instaliran)

sudo do-release-upgrade

Preko GUI-a:

Alt+F2, pa upišeš update-manager -d

Onda klik na Upgrade.

Nemogu instalirati ni 10.04,kad sa CD-a error,a sa stika neće bootati. Ajd,ionako će tata skinuti na poslu 11.04 pa ću to instalirati. Ali svejedno,hvala ti na pomoći. Eto sada forumaši,čim trebate pomoć znate ko će vam najprije i najbolje odgovoriti: 1domagoj1 {#}

OFF TOPIC: Sad sam na windows xp,ajme pa samo neke errore izbacuje,I miss Ubuntu {#} P.S. 1domagoj1,ono što si reko da stavim kao da se može executat ili kako već,uspio sam sa nekim drugim programoom kojeg sam bio skinio,kad ga pokrenem ništa,a kad sam označio ono super radi..hvala ti! {#} zbog {#}

Najbolje u vezi ovog potpisa je,što kad ga čitaš,zapravo shvačaš da čitaš gluposti i počinješ shvaćati da u ovom potpisu nepiše ništa korektno nego neka obična glupost.
15 godina
neaktivan

Pogledajte ovaj link: http://forum.skidajmo.com/viewtopic.php?f=12&t=832&p=3113#p3113 i pogledajte zadnja 3 posta. Zašto svi pljuju po linuxu,a nisu ga isprobali (ovo je pitanje,nije off topic?) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Pogledajte ovaj link: http://forum.skidajmo.com/viewtopic.php?f=12&t=832&p=3113#p3113 i pogledajte zadnja 3 posta. Zašto svi pljuju po linuxu,a nisu ga isprobali (ovo je pitanje,nije off topic?) ?

Nemoj se uzrujavat sa glupostima koje lupeta neka polovnjaca na forumu. 

Uostalom taj forum je ionako imho hrpa smeca (bez uvrede) pa se nemoj cudit nicemu sto tamo procitas.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 16:09 (win32).
15 godina
neaktivan
win32 kaže...
filipvk1000 kaže...

Nemoj se uzrujavat sa glupostima koje lupeta neka polovnjaca na forumu. 

Uostalom taj forum je ionako imho hrpa smeca (bez uvrede) pa se nemoj cudit nicemu sto tamo procitas.

Ma znam tamo ima 100 registriranih korisnika koji napišu 2-3 posta i gotovo,ali me takvi ljudi stvarno živciraju! To je ko da pljuješ po BitDefenderu a nikad ga nisi ni probo,niti vidio. Čista glupost! {#} zbog {#} ali moro sam ovo napisati. Stvarno ljudi znaju biti čudni..

14 godina
neaktivan
joannain kaže...
sumski kaže...

EDIT:

??

The best solution to this would probably be adjusting /usr/share/

hal/fdi/policy/10osvendor/20-ntfs-3g-policy.fdi to...
 - append 'ntfs-3g' to volume.fstype.alternative
 - append 'locale=' and 'exec' to volume.mount.ntfs-3g.valid_options

Moze pojasnjenje sta ovo znaci i sta trebam raditi tu

itko??

inace , napominjem nece da mi se mounta externi disk, sled 11 koristim

15 godina
neaktivan

Ovako,na kompjuteru sam instalirao Ubuntu 11.04 sa Unity DE-om. Normalno je sve instalirao,a pri paljenju je javio da fali neki hardware pitaj boga,i kad sam ušo imam onaj stari GNOME ko na 10.04. Želim staviti taj Unity što bi inače trebao doći sa instalacijom. Pomoć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Ovako,na kompjuteru sam instalirao Ubuntu 11.04 sa Unity DE-om. Normalno je sve instalirao,a pri paljenju je javio da fali neki hardware pitaj boga,i kad sam ušo imam onaj stari GNOME ko na 10.04. Želim staviti taj Unity što bi inače trebao doći sa instalacijom. Pomoć?

Vjerojatno ti ne podržava 3D ?? Probaj se odlogirati i izabrati unity 2D 

Kakav ti je to stroj i koja graficka.

14 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Additional Drivers i pokušaj instalirat grafičku... kao što kolega gore kaže, koju grafičku imaš?

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/world-of-tanks/96070.aspx?page=115&jumpto=2006738&sort=asc&view=flat
16 godina
neaktivan

Imam HP 6735b i jedino mi ne radi WLAN, sto mi najvise treba. Nema bas o tome na Netu, a sto sam pokusao nije upalilo. Je li netko to rijesio? Mislim, upali mi se Bluetooth (sto mi se automatski upali sa WLANom), ali WLAN ne radi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem riješen. Samo sam instaliro nVidia driver. Hvala. {#} Sad mi je malo teže naviknut se na Unity hehe...al dobar je ovako DE...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dac kaže...

Imam HP 6735b i jedino mi ne radi WLAN, sto mi najvise treba. Nema bas o tome na Netu, a sto sam pokusao nije upalilo. Je li netko to rijesio? Mislim, upali mi se Bluetooth (sto mi se automatski upali sa WLANom), ali WLAN ne radi.

Koja distra?

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Dac kaže...

Koja distra?

Ubuntu 11 04, ali ni na Mintu 10 ne radi. (Ok, to je skoro isto, al...) Mislim da sam cak i na Ubuntu 10 10 probao, ne radi.

14 godina
protjeran
Dac kaže...

Imaš li drivere za wireless? Koja kartica je u laptopu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice