Jeste li probali instalirati?
Dependencies radi? wmctrl? Mislim da li upozori na to?
Jeste li probali instalirati?
Dependencies radi? wmctrl? Mislim da li upozori na to?
tri tjedna se foram na Ubuntu 11 koji je sam našao i grafičku i Nvidia wizard... šljaka kao urica
imam pitanje, več par puta sam instalirao ubuntu i uvijek sam odustao iz razloga kaj nisam mogo namjestit rezoluciju, meni je potrebna 1680x1050, instalirao sam ponuđene drajvere, al nikak nisam uspio dobit tu rezoluciju, grafika je nvidia 9600 gso, a ostatak kompa je se vidi pod moj pc, nešto sam nalazio da se treba ukucavat preko terminala, al isto nikad nije upalilo, drage volje bi prešo na linux, jer me win baš previše ne zanima više ne igram previše, a i ako mi se bude igralo postoji wini, al eto ta rezolucija me uvijek zezne....ako bi mi neko mogo bolje objasnit postupak mjenjanja te nesretne rezolucije bio bi mu zahvalan....
tri tjedna se foram na Ubuntu 11 koji je sam našao i grafičku i Nvidia wizard... šljaka kao urica
sorry na dupliranju
Dali mi netko moze dati link do nekih Backtrack 5 tutoriala, a da nisu sa sluzbene stranice, ili YT!
Dali mi netko moze dati link do nekih Backtrack 5 tutoriala, a da nisu sa sluzbene stranice, ili YT!
The three major threats to a system are:
3) A programmer with a screwdriver
2) A technician with a patch
1) A user with an idea
PS:
Arhivirano.
Ako se ovdje ne radi o terminalu dobivaš TD.
(mislim na podlogu itd :D)
tri pitanja: kako se radi trial boot - imam win7 i elementaryOS, a htio bih još neku linux distru, tipa SUSE, i sada me zanima što moram napraviti tokom instalacije treće distre
i drugo - kako se "reinstalira" grub? (ako nešto sj*bemo, a manual mi nažalost nije pomogao...)
i jedno općenito - bootam SLAX u RAM, i prilikom detekcije particija on mi jednu particiju ne želi mountati jer je koruptirana čini mi se, a sve ostale distre mi ju detektiraju... i sada me zanima da li je to problem do te kpije SLAXA, jer je relativno stara, ili je možda problem u particiji, jer sam i sam imao ponekad neke probleme tamo, ali bi to bilo možda par puta u godinu dana
tri pitanja: kako se radi trial boot - imam win7 i elementaryOS, a htio bih još neku linux distru, tipa SUSE, i sada me zanima što moram napraviti tokom instalacije treće distre
i drugo - kako se "reinstalira" grub? (ako nešto sj*bemo, a manual mi nažalost nije pomogao...)
i jedno općenito - bootam SLAX u RAM, i prilikom detekcije particija on mi jednu particiju ne želi mountati jer je koruptirana čini mi se, a sve ostale distre mi ju detektiraju... i sada me zanima da li je to problem do te kpije SLAXA, jer je relativno stara, ili je možda problem u particiji, jer sam i sam imao ponekad neke probleme tamo, ali bi to bilo možda par puta u godinu dana
Nema bas puno distri "tipa suse" ima opensuse i SLED/SLES.
1. suse jos uvijek ima grub2 po defaultu, kod instalacije te pita di ces stavit grub i auto-detect-a ostale sustave.
2. ako imas DVD na njemu ima "repair installed system" skripta s kojom mozes pokrpat grub, mislim da tog nema na live CD-u
3. nisam ziher za slax, mozda nema ntfs support ili ext4 support ako je zbilja star, ovisi koji je file system, mozda je encrypted.
U svakom slucaju, prvo backup /boot/grub pa onda testiraj dalje.
http://git.xfce.org/xfce/thunar/commit/po/hr.po?id=8d288b33f6ba65436e6f86eeb8c54127cc8ba5e1
http://git.xfce.org/xfce/libxfce4ui/commit/po/hr.po?id=9a99a6a01ea29c5f2d6f0bef70054d0b78c14abc
http://git.xfce.org/xfce/libxfcegui4/commit/po/hr.po?id=971f757dd5d73f493674dd9a0b0ff36d532b521f
http://git.xfce.org/xfce/xfce-utils/commit/po/hr.po?id=3d5678b5c0dc18507cc91fa457fb102db0d67d68
http://git.xfce.org/xfce/xfce4-session/commit/po/hr.po?id=5f1fd98ad808b9f0e7042bf71d9aa05845560c0d
http://git.xfce.org/xfce/xfdesktop/commit/po/hr.po?id=6ff9dee607338668a8043495b1996929c4e2bbe4
Možda je ovo ipak jednostavnije :)
https://translations.xfce.org/projects/p/apps/r/master/l/hr/
https://translations.xfce.org/projects/p/panel-plugins/r/master/l/hr/
https://translations.xfce.org/projects/p/xfce/r/xfce-4-8/l/hr/
Eh,htio bih napraviti triple boot instalaciju Windowsa 7,mandrive i backtracka-5(znam da je on live dvd al ću ga namjerno staviti na hard).
Prvo namjeravam staviti windowse(300GB),zatim Mandrivu pa onda backtrack(svaki po 100GB).Dli je to ukratko u redu?
Eh,htio bih napraviti triple boot instalaciju Windowsa 7,mandrive i backtracka-5(znam da je on live dvd al ću ga namjerno staviti na hard).
Prvo namjeravam staviti windowse(300GB),zatim Mandrivu pa onda backtrack(svaki po 100GB).Dli je to ukratko u redu?
Samo ti mogu rec da je win7 gubljenje vremena.
Mandriva nema jacih sponzora iza sebe pa nemoj previse ocekivat, zadnja stabilna verzija ti je od prosle godine.
BT je live distra koja nije zrela za desktop a jos manje za produkciju. Kompilacija security alata koje mozes buildat na svakoj distri.
Neznam kaj planiras s tim delat, ak trebas up-to-date stabilni desktop to ti je ubuntu/suse/fedora.
Ak je server u pitanju onda centos ili freebsd. Ili kupi RHEL ako imas cash, isplati se.
Planiraj particije tak da sistemsku uvijek mozes skrsit bez da izgubis podatke.
4x boot primjer :
[c:ntfs_system-100gb][d:ntfs_storage-200gb][swap:swap-4/8gb][root0:ext4-20gb][root1:ext4-20gb][root2:ext4-20gb][home_shared:ext4-100g]
primaryextended
Pozdrav svima...
imam jedan problem, ne znam kako bi ga nazvao niti kada se pojavio, no sve je pocelo ovako...
danas sam htio instalirati program MComix, i da bi ga instalirao moram imati Setuptools/Distribute package ali ja to nemam...
e sad ja odem u synaptic package manager da to instaliram, nadem taj package, stisnem tamo mark for install i stisnem apply da se to instalira...
dobijem onaj "box" za instalalaciju i pise da ide to skinuti ali nema nicega, pricekam min-dvije i dobijem error da nije instalacija uspjela itd...
probam preko ubuntu software centra i ista stvar, nadem taj package i stisnem install i nece ga skinuti niti instalirati...
malo googlam i vidim da preporucuju da napravim update....
upisem sudo apt-get update i zatim sudo apt-get upgrade i zasteka opet..probam preko GUI.a, tj. onog update managera i opet isto...
sjetim se ja mozda to ima veze s onim sta sam ukljucio firewall, napisem sudo ufw disable, iskljucim ga i opet isto...
onda sam opet googlo i neki lik je imao slican problem i rekli su mu da pod system---administration ode na neki software centar i tam promijeni server da mu bolje skida te updajte al opet, ja tog nemam...
ima li itko rjesenje il da mu se nest slicno dogadalo...
hvala unaprijed svima...
(Ubuntu 11.04)
Samo ti mogu rec da je win7 gubljenje vremena.
Mandriva nema jacih sponzora iza sebe pa nemoj previse ocekivat, zadnja stabilna verzija ti je od prosle godine.
BT je live distra koja nije zrela za desktop a jos manje za produkciju. Kompilacija security alata koje mozes buildat na svakoj distri.
Neznam kaj planiras s tim delat, ak trebas up-to-date stabilni desktop to ti je ubuntu/suse/fedora.
Ak je server u pitanju onda centos ili freebsd. Ili kupi RHEL ako imas cash, isplati se.
Planiraj particije tak da sistemsku uvijek mozes skrsit bez da izgubis podatke.
4x boot primjer :
[c:ntfs_system-100gb][d:ntfs_storage-200gb][swap:swap-4/8gb][root0:ext4-20gb][root1:ext4-20gb][root2:ext4-20gb][home_shared:ext4-100g]
primaryextended
Zapravo nisam pitao oko odabira sustava nego sam pitao kako šta planiram realizirati.Odabir sustava kod mene više nije ni upitan.
ima li itko rjesenje il da mu se nest slicno dogadalo...
hvala unaprijed svima...
(Ubuntu 11.04)
gksu software-properties-gtk u terminalu i probaj tamo promijeniti server, stavi Main server na primjer.
Zapravo nisam pitao oko odabira sustava nego sam pitao kako šta planiram realizirati.Odabir sustava kod mene više nije ni upitan.
Daj postavi onda pitanje kak treba. Pitas kako "realizirati" kaj tocno?
Ovo gore mi izgleda ko da pitas jel u redu ta kombinacija sustava za tvoj komp.
SeleS : Zakaj Mcomix a ne Comix?
gksu software-properties-gtk u terminalu i probaj tamo promijeniti server, stavi Main server na primjer.
puno hvala, pomoglo i uspjelo iz prve :D
samo jel mi moze netko objaniti zasto se to "tak odjednom" dogodilo a prije je radilo dobro...
tamo je bilo po defaultu Croatian i to sam promijenio u Main kao sto si i rekao...
Comix imam u ubuntu software centru i tamo samo kliknem install i gotovo, ovo mi je ovak vise fora da se malo ispraksiram i nazivciram a mozda nesto i naucim usput ;)
a kazu i da je MComix novija verzija ovog Comix.a, i da je Comix.u istekla podrska u 2009 il tak nest...
inace hvala vam oboje :D
A sad sam tek vidio, to je fork, nisam ni znao da se vise ne razvija.
Jos imam ovaj stari, otvara sve *.cbz pa nisam ni trazio novu verziju.
puno hvala, pomoglo i uspjelo iz prve :D
samo jel mi moze netko objaniti zasto se to "tak odjednom" dogodilo a prije je radilo dobro...
tamo je bilo po defaultu Croatian i to sam promijenio u Main kao sto si i rekao...
A vjerojatno nešto ne šljaka s hrvatskim serverom, ja si uvijek prebacim na main server, pa nek radi...
ok, ma bitno da je uspjelo :D
sada neka stoji tako na Main serveru, necu nista dirati niti vracat pa dok ide ide...
hvala vam oboje :)
Daj postavi onda pitanje kak treba. Pitas kako "realizirati" kaj tocno?
Ovo gore mi izgleda ko da pitas jel u redu ta kombinacija sustava za tvoj komp.
SeleS : Zakaj Mcomix a ne Comix?
Pa u biti prvi puta radim triple boot pa me zanima dali je proces sličan kao i kod dual boota samo ponovljen više put ili ima kakvih zamki?
Pa u biti prvi puta radim triple boot pa me zanima dali je proces sličan kao i kod dual boota samo ponovljen više put ili ima kakvih zamki?
Gle BT je zamka sama po sebi jer nije klasicna distra nego tzv honeypot.
A kaj se tice boota, napravi si backup pa testiraj.
Imas menu.lst i tam odredis di je root za koji sustav, pazi samo da svaki ima svoj initrd.
Nema neke razlike. Pazi samo koji GRUB želiš imati instaliran. Nadam se da nisi jedan od onih koji preferira Win BCD.
Gle BT je zamka sama po sebi jer nije klasicna distra nego tzv honeypot.
A kaj se tice boota, napravi si backup pa testiraj.
Imas menu.lst i tam odredis di je root za koji sustav, pazi samo da svaki ima svoj initrd.
??? Honeypot?
Nemoj davati čovjeku krive informacije koje nemaju veze s vezom.
Backtrack 5 je Ubuntu 10.04 LTS vulgaris, sa dosta uklonjenih (neinstaliranih) defaultnih programa. Ali je i dalje ubuntu 10.04 koji se instalira kao ubuntu 10.04.
Distribucija, kao i svaka druga.
Jel itko tu koristio mpd? Možda u kombinaciji s gmpc-om? Već je kasno i neda mi se čačkati po tome, ali ako ima koji dobar link ili osobno iskustvo, be my guest...
Distribucija, kao i svaka druga.
Ko financira? Canonical?
Samo ti i dalje reklamiraj BT, ja ti nemam vise kaj za rec, jedino ak imas nalog.