Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.519.967
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
mario.L_hr kaže...
hrvooje kaže...

samo mi reci gdje da nađem taj stari, ružni, stabilni gnome2, jer gnome3 to sigurno nije. možda jedino na red hatu. gnome3 je sve, samo ne star, ružan i običan. i kod njega su zamjenjeni gas i kočnica ili se izmišlja topla voda. taman kad neki DE postane dovoljno stabilan, oni krenu u novu avanturu punu bugova, pa izgube 40% korisnika i nekoliko godina da se vrate na pravi put.

MATE (Mišo Kovač).

http://www.linuxzasve.com/ubuntu-14-10-mate-ubuntu-kakav-je-nekad-bio

http://www.soundstream.com/
11 godina
Linux - pitanja i odgovori

Kod Gnome2 današnji MATE me najviše žiciralo otvaranje glavnom menua koje je trajalo 100 godina. Uz ostalih 1000 bugova i gluposti.

Cinnamon je po meni 5x bolji nego to čudo, a i brži. Ova zadnja verzija me oduševila koliko je brza (uz sve đinđe od efekta upaljene).

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 13:01 (Entry Point).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovo mate ubuntu to je nešto novo. a tu je problem što nikad ne znaš dokle će priča trajati. prije ili poslije ti one-man-show projekti ili ne mogu pratiti razvoj i krpanje bugova ili zamru. što se tiče minta, mislim da oni sad imaju uposleno nekoliko developera koji žive od toga. 

*evo isprobavam MATE i u live modu na dva monitora mi nema gornjeg panela. dodao sam jedan svoj da imam menu. mogu reći da je to to. file manager ima extra pane,  ventilator tih, jedino što je stalno jedna od četiri jezgre na 100%?! zaista mi nije jasno zašto je gnome2 napušten

**probat ću i cinnamon, al on mi je zna smrznit se tek tako random ranijih godina pa ga nisam ni koristio

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 14:49 (hrvooje).

0 0 hvala 0
15 godina

Koristim Cinnamon (Linux Mint 17) već nekoliko dana i jedino sam imao problema sa USB-ovima. S vremena na vrijeme se zna desiti da ne prepoznaje USB. I prilikom kopiranja datoteka na externi HDD mi ga je zaključao, pa sam imao samo read only pristup dok nisam s prvog računala dostupio sva prava na HDD.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
TD collector
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 23:33 (Killua).
17 godina
neaktivan

zanimljivo je kako Linux Mint iz godine u godinu sve više dobija donacija. Svaka čast.  

4 0 hvala 0
15 godina

Ako nekoga zanima, a nije bio u toku, izašao je novi openSUSE - 13.2 {#}

0 0 hvala 0
16 godina
ministar kaže...

Ako nekoga zanima, a nije bio u toku, izašao je novi openSUSE - 13.2 {#}

Već je skinut sada ćemo vidjeti kako radi :)

11 godina
protjeran

Malo trendova....

{#}

0 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...

zanimljivo je kako Linux Mint iz godine u godinu sve više dobija donacija. Svaka čast.  

-ljeto.. (mint, u hladnijim danima pada popularnost, traži se neka toplija distra).

bunkermax kaže...

Malo trendova....

{#}

-linux je u padu..

koliko su (bes)korisni ovakvi grafovi? Kao Rorschareove mrlje, svatko vidi... (sise!).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Google trend kaže da je u porastu,  jer treba gledati brojke, a brojke rastu.  Krivulja pada jer je sve više korisnika interneta i priključenih uređaja sa kojih se pristupa tražilici, i onda je globalno sve više raznih upita, pa se svaki konkretan upit u postotku smanjuje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
hrvooje kaže...

-ljeto.. (mint, u hladnijim danima pada popularnost, traži se neka toplija distra).

2013. više nego 2012., 2014. više nego isti mjesec 2013. što je odličan pokazatelj da se ljudima sviđa posao koji rade. pogotovo, jer će mint 17.1, 17.2, 17.3 biti bazirani na Ubuntu 14.04 LTS

17 godina
neaktivan

pitanje: ako želim skriptu da se izvrši pri bootu sa root ovlastima, da li u /etc/rc.local moram staviti i sudo ispred nje ili ipak ne

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

pitanje: ako želim skriptu da se izvrši pri bootu sa root ovlastima, da li u /etc/rc.local moram staviti i sudo ispred nje ili ipak ne

Skripte u /etc/rc.local se i izvrsavaju kao root. Svakako, vlasnik im takoder mora biti root.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina

.. + jer ih root kreira (exec + chmod npr 755..), owner. Da je juzerovo tad bi išao sudo..

ali se češće rješava s cronom i sl.

16 godina
neaktivan

Nezz dal koga zanima,al upravo sam skinuo Talos Principle, igra je vrlo zanimljiva, no razlog mog posta su driveri, sa 304 verzijom dobio sam 16 FPS-a a sa verzijom 340 sam dobio 20 FPS-a na benchmarku.

Moja konfa je : Intel Core 2 Duo E8200 na 2.66GHz , Nvidia GeForce 210 sa 1GB VRAM-a, 4GB RAM-a, znam da je slaba ali eto sa drugim driverima sam dobio 4 FPS-a više.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 1
16 godina
zerocool12 kaže...

Nezz dal koga zanima,al upravo sam skinuo Talos Principle, igra je vrlo zanimljiva, no razlog mog posta su driveri, sa 304 verzijom dobio sam 16 FPS-a a sa verzijom 340 sam dobio 20 FPS-a na benchmarku.

Moja konfa je : Intel Core 2 Duo E8200 na 2.66GHz , Nvidia GeForce 210 sa 1GB VRAM-a, 4GB RAM-a, znam da je slaba ali eto sa drugim driverima sam dobio 4 FPS-a više.

super primjer, jer se prečesto u 'ratu OSeva' nabacuju brojke.. u konkretnom primjeru je jasno da je razlika driver, ne OS.

kao i sam prikaz brojki, +4fps ne zvuči kao +25%..

-to su 'sitnice' koje treba uzeti u obzir kad se raspravlja o OSu, performansama, gamingu i argumentima.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
super primjer, jer se prečesto u 'ratu OSeva' nabacuju brojke.. u konkretnom primjeru je jasno da je razlika driver, ne OS.

-to su 'sitnice' koje treba uzeti u obzir kad se raspravlja o OSu, performansama, gamingu i argumentima.

pa i nije 25% ,nego 20%  ;)

17 godina
hrvooje kaže...
ihush kaže...

Zapravo i je +25%  :)

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 13:53 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
hrvooje kaže...
ihush kaže...

Zapravo i je +25%  :)

u pravu si :)

17 godina
neaktivan

Čitam ranije članak dedeimede o opadanju zanimanja blogera za Linux teme, kao i osvrt čitatelja na taj članak. Moram reći da sam i sam primjetio taj trend. Nekad je bio hype 20 dana prije izlaženja novog Ubuntua, a danas samo pročitam u vijestima "Izašao novi Ubuntu". I Canonical je pomalo kriv za to, jer je LTS postao ono čega se većina drži. Našao sam par aplikacija čiji su autori naglasili da neće raditi ppa repozitorije za novije verzije Ubuntua, nego samo za 14.04. I ima to sve nekog smisla. Veliku prednost stabilnosti LTS izdanja lijepo će iskoristiti autori Minta, evo šta kaže autor Clem:

Hi Clem,

Thanks for the precisions. I will wait and see how this turns out. I am pretty sure that as long as the Linux Mint team enjoys it (and it seems to be the case), the result will be great.

Keep the fun going!

Edit by Clem: We’re not looking back, working on 17.1 is a real treat.. we’re not wondering what might break, what new components might introduce regressions or changes we haven’t yet adapted to, we’re really focused on improving the user experience and on developing new features on top of a base we already know and which we continue to fine-tune month after month. It’s really enjoyable and it makes a lot of sense. It also empowers us much more than before to make a difference on things that really matter to most users. There’s less gamble, less risk, less rushing, more certainty, and we don’t start from a new random snapshot of unstable Debian packages every 6 months, but from our best release to date. We already know the next release will be just like this one, only better.

I to je to. Dvije godine naganjanja bugova i poboljšanja korisničkog iskustva. Bez ponovnog izumljivanja tepsije za burek. Da, mislim na KDE5, GNOME3, Unity i micanje search polja iz start menija, pa micanja power gumba i vraćanja, pa micanje alatne trake sa vrha prozora i vraćanje i tako te nebitne stvari

* I sad kad se ovako lijepo raspisao, uvijek se pitam zašto windows command promt ne pamti komande nakon restarta i da li je to moguće namjestiti? Super je osjećaj kad dođeš za neko Windows računalo i znaš da si neki dan koristio komande koje i sad trebaš i pritisneš strelicu gore, a ono ništa. 

**Svima koji koriste Linux na laptopu preporučujem instalaciju TLP-a. Očituje se manjoj vrtnjom ventilatora, manjom temperaturom i većom autonomijom baterije. Instaliraj i zaboravi. Ako vam je laptop stalno na žici, a želite da radi (štedi) kao da je na bateriji onda odradite komandu 'sudo tlp bat'. Za obrnuto ide 'sudo tlp ac'. Evo postupka instalacije na Ubunut:

sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp

sudo apt-get update

sudo apt-get install tlp tlp-rdw

sudo tlp start

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 23:10 (hrvooje).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Update na temu s driverima, poćeli su problemi sa firefoxom, web stranice titraju/gube se, igre rade super, nakon instalacije 331 drivera taj problem nestaje.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
12 godina

Jučer uredim update za Ubuntu 14.04 LTS nakupilo se nekih 200+mb i odem na restart neće Unity , Compiz (Core) nešto error izbaci, sreća u Downloads imao raspakiran AMD driver.run i napravim ponovnu instalaciju i restart i radi Unity.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Našo sliku na netu. Don't get me wrong,i ja koristim Linux,al mi je smiješna slika,a pomalo i istinita

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Našo sliku na netu. Don't get me wrong,i ja koristim Linux,al mi je smiješna slika,a pomalo i istinita

Fali odjeljak za svađu oko systemD {#}

Trava raste tamo gdje je posadiš.
17 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Recimo, kod mene je ovo plavo "yelling at [any OS] users for not using standard formats", a ostalo je "using their Linux computer to do things".

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
neaktivan

kod mene je zeleno 90 % {#}

ostalih 9 je zuto, a 1 % koristenja {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Cijeli chart plavo. Ne zamaram se glupostima.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Entry Point kaže...

Cijeli chart plavo. Ne zamaram se glupostima.

(promil promila.. šteta.)

-indikativno.. oker-kaki boja je duboko simbolička.. nasuprot 'plavih' usera, kaki ima daleko više koji se tad preslikaju u zelenoj temi..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice