To znači da treba 64-bitni procesor brzine 1 GHz. Ali ne bih ti preporučio te "divlje, black" distribucije. Ova služi za testiranje odn. penetriranje sustava, a to ti ne treba
Misliš?
Hehe... treba mi vjeruj....
To znači da treba 64-bitni procesor brzine 1 GHz. Ali ne bih ti preporučio te "divlje, black" distribucije. Ova služi za testiranje odn. penetriranje sustava, a to ti ne treba
Misliš?
Misliš?
lol, kolko sam ja skužio jedina razlika je što black ima black temu i par predinstaliranih paketa, ništa šta nemožeš s običnim ubuntuom
Misliš?
Backtrack, anyone?
Uostalom ak se dobro sjećam, Ubuntu namjenjen pentestingu je nUbuntu, al ne znam više jel živ taj projekt... Ne pratim u zadnje vrijeme te stvari, tak da nisam ni čul za taj CrniUbuntuTM XD
Misliš?
Backtrack, anyone?
Uostalom ak se dobro sjećam, Ubuntu namjenjen pentestingu je nUbuntu, al ne znam više jel živ taj projekt... Ne pratim u zadnje vrijeme te stvari, tak da nisam ni čul za taj CrniUbuntuTM XD
Backtrack 3 imam na live-cdu dobar je, stvarno dobar!
A sad oću probat neš novo, a možda i skinem novi backtrack....
Ljudi kako da koristim naredbu netstat da dobijem ip od osobe s kojom se preko msna razgovaram bez da mi se ispiše previše redova???
Jer nemogu skrolat gore i vidjet ip...
Ljudi kako da koristim naredbu netstat da dobijem ip od osobe s kojom se preko msna razgovaram bez da mi se ispiše previše redova???
Ne isplati ti se to, ako baš hoćeš saznat ip, moraš ga "tražit" točno u trenutku prijenosa, npr. dok ti šalje sliku, preko netstata gledaš ip. A sad za naredbu, neznam.
to mozes napravit odma nakon instalacije
upgrade na dvd verziju,a ovak mu stane tocno na cd
grep?
grep?
Kako je naredba?
grep netstat?
Ne isplati ti se to, ako baš hoćeš saznat ip, moraš ga "tražit" točno u trenutku prijenosa, npr. dok ti šalje sliku, preko netstata gledaš ip. A sad za naredbu, neznam.
Jako je malo vjerovatno da msn prekida konekciju, puno vjerovatnije je da su 2 klijenta stalno spojena jer bi stalno odspajanje bilo pre neefikasno, ako konekcija uopće postoji(postoji i mogučnost da se tvoj klijent uopće ne spaja na drugi klijent nego da se komunikacija odvija preko msnovih servera)-
lol, kolko sam ja skužio jedina razlika je što black ima black temu i par predinstaliranih paketa, ništa šta nemožeš s običnim ubuntuom
I meni izgleda kao da je ta cijela distra samo izlika nekome da nabije black temu na ubuntu xD
grep?
Kako je naredba?
grep netstat?
netstat |grep port ili nešto drugo po čemu se zna da je to msn konekcija
pozz ekipi...
imam jedan problem, pa bi molio malo pomoći:
imam integrirani mikrofon na laptopu i problem je što ga nikako nemogu isključiti (probao sam u postavkama audia, ali nije išlo), e sad to i ne bi bio takav problem da nije povezan sa zvučnicima, tako da kad bilo što kažem to čujem ponovljeno na zvučnicima...
jel se može taj mikrofon nekako mute-ati ili samo zaustaviti to ponavljanje na zvučnicima?
pozz ekipi...
imam jedan problem, pa bi molio malo pomoći:
imam integrirani mikrofon na laptopu i problem je što ga nikako nemogu isključiti (probao sam u postavkama audia, ali nije išlo), e sad to i ne bi bio takav problem da nije povezan sa zvučnicima, tako da kad bilo što kažem to čujem ponovljeno na zvučnicima...
jel se može taj mikrofon nekako mute-ati ili samo zaustaviti to ponavljanje na zvučnicima?
Netko bi ti možda i odgovorio da si napisao koji Linux koristiš :) i u kojem ti se to programu događa.
Netko bi ti možda i odgovorio da si napisao koji Linux koristiš :) i u kojem ti se to programu događa.
da... sry... koristim ubuntu 10.10 i to mi se ne događa u nekom programu već u cijelom sustavu.
to mozes napravit odma nakon instalacije
upgrade na dvd verziju,a ovak mu stane tocno na cd
I odna mi sve to mint instalira?? Codeci i programi i sve što mi treba??? Zvijer...
da... sry... koristim ubuntu 10.10 i to mi se ne događa u nekom programu već u cijelom sustavu.
Trebao bi imati opciju za mjutanje mikrofona u Sustav > Postavke > Sound, odeš na karticu Input i uključiš mute.
Ako ti je nedostupno (zasivljeno), trebaš odabrati koji input (može biti mic1, mic2, line-in, ovisi što imaš na računalu.
za sve ubuntuljupce dosta dobrih i novih stvari na dnevnoj bazi možete pročitati i naći na:
inače stigao je i flash 10.2 koji za fullhd smanjuje rad procesora za 70-ak % link . već se nalazi u ubuntu repozitorijima pa zato:
sudo apt-get install update
sudo apt-get install upgrade
.. o FOSS-u:
-poznata stvar, odavno i nikom ništa. Pod Nacionalna Norma, Open-DOC.
dopuna: točno je za .xls format (MSove igre), ali nije točno za certifikat. -Taj dio krivice je na linuxu (bezbrojnim distrama, koje nemaju standardizirano CA..), za to najviše krivim HULK i slične, koji su mogli to predložiti-riješiti (a nisu)....
Trebao bi imati opciju za mjutanje mikrofona u Sustav > Postavke > Sound, odeš na karticu Input i uključiš mute.
Ako ti je nedostupno (zasivljeno), trebaš odabrati koji input (može biti mic1, mic2, line-in, ovisi što imaš na računalu.
to sam već isptobao, ali sustav kao da to ne ragistrira... stvarno ne kužim zašto. da siguran sam da sam odabrao pravi mic jer sam to radio 10 puta i nikada nije uspjelo :(
jel ima neki način da blokiram taj mikrofon tj da ga potpuno isključim?
to sam već isptobao, ali sustav kao da to ne ragistrira... stvarno ne kužim zašto. da siguran sam da sam odabrao pravi mic jer sam to radio 10 puta i nikada nije uspjelo :(
jel ima neki način da blokiram taj mikrofon tj da ga potpuno isključim?
Pokušaj pronaći nešto za sebe ovdje. Komandom alsamixer pokrenuti ćeš mikser u kojme odabereš svoju karticu i poigraš se malo s postavkama.
Meni je pomogao i HD Analayzer.
Ja šaram po distribucijama, Ubuntu je gore kao nešto što ne mijenjam a ostle distibucije koliko se uspiju zadržati.
Vidim da si instalirao Debian 6. Probaj aptosid - to ti je Debian unstable iliti sid ali sa malim preinakama (npr. sadrži posebno konfigurirani kernel, prikladniji za uporabu na desktop računalima, neke posebne skripte za lakše adiministriranje, trude se prije donjeti ispravke nekih problema u sid-u koje bi se inače duže čekalo... ali ništa previše i 100% je kompatibilan sa Debian-om). U odnosu na stable Debian (ovo što si ti instalirao) dobiješ najnovije verzije aplikacija - što sa sobom nosi ipak određeni rizik (npr. sada kako je tek nedavno izašao Debian 6, većina novih verzija aplikacija s kojima su Debian developeri čekali da ih uključe u Debian, ulaze u unstable te stvaraju poneke probleme, koji nerijetko eskaliraju i do toga da cijeli Xorg stack bude odbijen u update-u pa ljudi ako ne paze lako ostanu bez funkcionalnog X window servera - fun, happy times )
Ubuntu...
Sutra ili prekosutra ili za vikend budem na jedan laptop stavil FreeBSD a na drugi Minix...
EDIT: pa zar nevidiš GNOME sučelje?
Mogao si koristiti GNOME na freeBSD kernel-u ;)
inače stigao je i flash 10.2 koji za fullhd smanjuje rad procesora za 70-ak % (...)
Da, ali je ubrzanje postignuto korištenjem VDPAU-a, tj. akceleracija videa radi samo ako je u računalu Nvidijina kartica koju pogone Nvidijini driveri. Korisnici Nvidijinih kartica s noveau driverom (open source driver) i korisnici Radeona (bilo s open source driverima ili AMD-ovim) neće dobiti akceleraciju videa, budući da driveri ne podržavaju VDPAU.
BTW, izgleda da je akceleracija defaultno isključena - u komentaru jedne vijesti naišao sam na slijedeće:
It seems that HW Acceleration is disabled by default.
I had to create /etc/adobe/mms.cfg with:
EnableLinuxHWVideoDecode=1
Try to watch a youtube video and open the "show video info" window (right click on video).
Pokušaj pronaći nešto za sebe ovdje. Komandom alsamixer pokrenuti ćeš mikser u kojme odabereš svoju karticu i poigraš se malo s postavkama.
Meni je pomogao i HD Analayzer.
hvala uspio sam kroz terminal:
--$ alsamixer <Enter>
i tamo ga ugasio (tj. stišao)
Koji su to smradovi, nevjerojatno... Baš me zanima razlog zašto je defaultno isključena...
Koji su to smradovi, nevjerojatno... Baš me zanima razlog zašto je defaultno isključena...
beta, testna faza. još je u povojima
beta, testna faza. još je u povojima
Pa ne znam baš... još mi je uvijek svježe ovo: http://blogs.adobe.com/penguinswf/2008/05/flash_uses_the_gpu.html a pazi koja je to godina bila... I vidi komentare... Za one kojima se neda čitati: još tada, 2008 je Flash počeo očito iskorištavati GPU, međutim da bi testirali da li kartica ima uopće mogućnost (morala bi podržavati određene OpenGL ekstenzije) oni su tvrdoglavo provjeravali nešto što, sudeći prema ljudima koji se više od mene kuže u to, nema apsolutno nikakve veze sa time... Tako su svi koji su koristili drivere a da to nisu bili službeni od ATI-ja ili NVIDIA-je, bili zakinuti za brži Flash. Potpuno nepotrebno.