Zar nema načina da odpakiram .rar datoteku na Ubuntuu 10.10????
Hvala!
Instaliraj unrar - preko Software Centera ili upisivanjem slijedećeg u Terminal:
sudo apt-get install unrar
Ukoliko dobiješ grešku, provjeri da je uključen Multiverse repozitorij. Postoji i open source verzija - unrar-free - ali ne otvara RAR arhive verzije 3.
Ubuntu...
Sutra ili prekosutra ili za vikend budem na jedan laptop stavil FreeBSD a na drugi Minix...
EDIT: pa zar nevidiš GNOME sučelje?
Desna tipka miša na svojstav i u dozvolam označi kvačicu da datoteka može biti izvršna (executable).
Debian 6, zvučna kartica Realtek ALC889A , radi. Malo sam se gombao (vrijeme je ionako relativan pojam) ali uz pomoć onih koji znaju više od mene (takvih ima dosta) uspio sam. Pa ako netko ima istih problema....
- pa ubij ga flashom i sl..
.. btw mint=ubuntu (=kiwi = SuperOS ...) smo je ubuntu relativno čista verzija, drugih razlika nema ( .. osim DE).
- za sve (i Rar) imaš7z.
edit: ispravak, mint <> ubuntu.
hmmm, da (ili ipak?) .. mint-deb, svakih par redova txta pojavljuje se riječ 'ubuntu' .. pa, ipak ima nešto zajedničko.
.. btw mint=ubuntu (=kiwi = SuperOS ...) smo je ubuntu relativno čista verzija, drugih razlika nema ( .. osim DE).
- za sve (i Rar) imaš7z.
Ovo ti i nije točno. Novije verzije Minta više nisu bazirane na Ubuntu-u.
evo mene opet s par pitanja .
Instalira san qBittorrent preko Menađera softvera i tija bi njega koristit za skidanje torrenta. Kad skinen torrnet ponudi mi samo Transmission za skidanje, kad idem na opciju da koristim drugi program ne mogu naći qBittorrnet. Di je to instalirano, kako da ga nađen i namjestim da s njim otvara?
Još sam htio namjestiti da to što skidam s qBittorrentom sprema na disk na koji spremam kad skidam iz windowsa. U qBittorrnetu sam nemjestio da mi nedovršene i završene torrente stavlja u iste foldere kao kad skidam iz windowsa. Htio sam da kad koristim windowse samo nastavim skidati tamo di sam stao na linuxu i obrnuto. Jeli to uopće moguće namjestiti tako kako sam ja zamislio?
evo mene opet s par pitanja .
Instalira san qBittorrent preko Menađera softvera i tija bi njega koristit za skidanje torrenta. Kad skinen torrnet ponudi mi samo Transmission za skidanje, kad idem na opciju da koristim drugi program ne mogu naći qBittorrnet. Di je to instalirano, kako da ga nađen i namjestim da s njim otvara?
Još sam htio namjestiti da to što skidam s qBittorrentom sprema na disk na koji spremam kad skidam iz windowsa. U qBittorrnetu sam nemjestio da mi nedovršene i završene torrente stavlja u iste foldere kao kad skidam iz windowsa. Htio sam da kad koristim windowse samo nastavim skidati tamo di sam stao na linuxu i obrnuto. Jeli to uopće moguće namjestiti tako kako sam ja zamislio?
Meni je od svih torrent alata pod Ubuntuom najbolje legao Deluge.
a kad ga instaliram kako da namistim da skidam s njim?
edit: rješeno
- za sve (i Rar) imaš7z.
Ovo ti i nije točno. Novije verzije Minta više nisu bazirane na Ubuntu-u.
Samo LMDE nije baziran na Ubuntuu, nego na Debianu. Ostali Mintovi su i dalje bazirani na Ubuntuu.
Imam kompjuter sa dva diska, nije dual boot, dva su posebna diska. Na jednom je instaliran Ubuntu 10.10 a na drugo windows 7. Kada se koristi samo windows sve je u redu, kada se upali ubuntu pa sljedeći put windows vrijeme je pomaknuto. Na ubuntu sat pokazuje točno vrijeme ali na windowsima kasni sat vremena. Ako namjestim točno vrijeme na windowsu opet se pomakne sljedeći put kad bootam drugi disk.
Koja ti je vremenska zona namjestena u Windowsima, a koja u Ubuntu-u?
Isto tako, ne bi bilo zgorega provjeriti sat u biosu.
(...) Na jednom je instaliran Ubuntu 10.10 a na drugo windows 7. Kada se koristi samo windows sve je u redu, kada se upali ubuntu pa sljedeći put windows vrijeme je pomaknuto. Na ubuntu sat pokazuje točno vrijeme ali na windowsima kasni sat vremena. (...)
Windowsi očekuju da sistemski sat koristi lokalno vrijeme, dok unixi (Linux, MacOS X, ...) očekuju da je sat podešen na UTC. Za promjenu jednog ili drugog pogledaj ovdje. Inače, pri instalaciji Ubuntua postoji opcija koja kaže Ubuntuu da sistemski sat koristi UTC ili lokalno vrijeme.
Koji je dobar program za .... skrivanje IP adrese, znate što mislim, nešto tipa Tor...?
Hvala!
EDIT: program za anonimno hak... surfanje internetom
Koji je dobar program za .... skrivanje IP adrese, znate što mislim, nešto tipa Tor...?
Hvala!
nađi si proxy neki
ja sam uz server dobio jedan odlican i brz
no to se placa za free ti nebi znao
Ljudi možete li mi dati link od linux minta? I samo nemojte pisati rečenice kao google is your friend rofl....
EDIT: Kada instlairam mint, jel ću morati skinuti i inst. drivere?
Ljudi možete li mi dati link od linux minta? I samo nemojte pisati rečenice kao google is your friend rofl....
to bas bi trebali napisat
upises u google Mint (pazi netreba cak niti Linux Mint)
i odma na pocetnoj strani ti pise download links
to bas bi trebali napisat
upises u google Mint (pazi netreba cak niti Linux Mint)
i odma na pocetnoj strani ti pise download links
a xD jesam lijen ni googlat mi se neda xD.... Aj m i samo objasni hoću morati drivere isntalirati????
EDIT: Koju verziju linuxa mint da skinem?
trebat ces valjda od graficke i on ce ti to sam ponudit ti samo stisnes yes il vec sto
on skine i instalira i ti restartas i to je to
barem je tak kod mene bilo
zvuk i ostale stvari radile su od prve
Koju verziju linuxa mint da skinem?
EDIT: Sry na spamu :)
Koju verziju linuxa mint da skinem?
EDIT: Sry na spamu :)
obican ne KDE ne Debian nego Linux mint 10
kao na onoj mojoj slici 32 bit ili ti intel32 (nema veze ako imas amd) Cd verziju od 700mb
Hvala!
tor? :D
To znači da treba 64-bitni procesor brzine 1 GHz. Ali ne bih ti preporučio te "divlje, black" distribucije. Ova služi za testiranje odn. penetriranje sustava, a to ti ne treba