Linux nije Windows zaključana tema

poruka: 20
|
čitano: 3.246
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
GNU/Linux nije Windows...

Dakle o ovome su vec mnogi pisali, ali htio bih nesto reci domacim korisnicima koji zele imati nekakav "odnos" s Linuxom :) Razlog je sto vidim da puno ljudi ide na Linux s totalno krivim ocekivanjima i onda od toga ne bude nista.

Sto GNU/Linux nije:

• GNU/Linux nije Windows, to nije zamjena za Windows i to nikada (u bliskoj buducnosti) nece biti bolji Windows od Windowsa, niti bolji OS X od OS X-a.
  • GNU/Linux nije (u vecini slucajeva) sucelje ugodno kao Windows da u njemu napravite ono sto svaki dan automatski radite na Windowsu, niti je nesto gdje ce te bolje igrati Windows igre, nego na Windowsu.

Sto GNU/Linux je:

• Alternativni pristup koristenju kompjutera
  • Bijeg od gadosti licenci, softverski patenata, zakulisnih igara velikih imena IT-a
  • Nesto gdje kad shvatite filozofiju funkcioniranja puno stvari mozete napraviti bolje, brze, ugodnije! (tocka dodana naknadno jer sam to izostavio, a bitno je ;-))
  • Vrlo zabavan za onoga kome se svidi, vrlo mocan, mocniji od Windowsa za neke stvari
  • Nesto gdje mozete biti dio "obitelji" koji na razne nacine razvija upravo to sto koristi (artwork, programiranje, pomoc korisnicima, pisanje ovakih postova itd.)
  • Nesto sto produzava penis (ovo nije znanstveno utemeljeno)

Dakle, ako zelite nesto drugacije, nesto ljudskije (recimo to tako) - dajte sansu GNU/Linuxu. E, da - kad mu date sansu, nemojte od njega traziti da bude nesto sto nije, nego uzivajte u onome sto je!

Pozdrav od kvarka koji trenutno ima visak vremena :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 15:41 (kvark).

6 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: GNU/Linux nije Windows...
ne slazem se da linux, pogotovo ubuntu ili mint, nija lak za korištenje...
a linux nije alternativa, sto je bilo prije, windows ili UNIX?
:)
I)0/\/7 I_3412/\/ 70 I-I4(I(, I-I4(I( 70 I_3412/\/
17 godina
neaktivan
kvark kaže...

Ti,dečko moj nemaš blage veze o čemu pričaš.

Linux nije zamjena za Windows?

Sučelje nije ugodno kao na Windowsima?

Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći. Nitko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.
17 godina
kvark kaže...

• Bijeg od gadosti licenci, softverski patenata, zakulisnih igara velikih imena IT-a
  • Nesto gdje kad shvatite filozofiju funkcioniranja puno stvari mozete napraviti bolje, brze, ugodnije! (tocka dodana naknadno jer sam to izostavio, a bitno je ;-))
  • Vrlo zabavan za onoga kome se svidi, vrlo mocan, mocniji od Windowsa za neke stvari
  • Nesto gdje mozete biti dio "obitelji" koji na razne nacine razvija upravo to sto koristi (artwork, programiranje, pomoc korisnicima, pisanje ovakih postova itd.)

Kvark,

ono što se meni čini jest da linux još uvijek nije dostigao windowse samo zbog toga jer je korisnicima puno bitnije pod kojom licencom će se izdati neki program nego da taj program bude upotrebljiv.

Što se onog brže i ugodnije tiče, mp3/aac enkoder ne radi ništa brže pod linuxom nego što radi pod windowsima. Ovaj tekst ne bih brže natipkao pod linuxom nego što ga sada tipkam. No da je zabavno pod linuxom raditi, jest, posebno raditi troubleshooting :)

A što se "obitelji" tiče, bojim se da ću te razočarati činjenicom da je slično kao i sa windows "obitelji"; puno "znalaca", malo onih koji stvarno razumiju o čemu pričaju.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan
kvark kaže...

Dakle o ovome su vec mnogi pisali, ali htio bih nesto reci domacim korisnicima koji zele imati nekakav "odnos" s Linuxom :) Razlog je sto vidim da puno ljudi ide na Linux s totalno krivim ocekivanjima i onda od toga ne bude nista.

Sto GNU/Linux nije:

• GNU/Linux nije Windows, to nije zamjena za Windows i to nikada (u bliskoj buducnosti) nece biti bolji Windows od Windowsa, niti bolji OS X od OS X-a.
  • GNU/Linux nije (u vecini slucajeva) sucelje ugodno kao Windows da u njemu napravite ono sto svaki dan automatski radite na Windowsu, niti je nesto gdje ce te bolje igrati Windows igre, nego na Windowsu.

Sto GNU/Linux je:

Dakle, ako zelite nesto drugacije, nesto ljudskije (recimo to tako) - dajte sansu GNU/Linuxu. E, da - kad mu date sansu, nemojte od njega traziti da bude nesto sto nije, nego uzivajte u onome sto je!

definitivno se ne slažem sa tobom.

ako nije zamjena za OSX i Win čemu onda služi? za klinčadiju da se "igraju" ? NHF

Sučelje je i na win odvratno kad na njega ubaciš 250 ikona i ne vidiš pozadinu i niš nemreš naći, linux ima drugačije sučelje i bolje ni lošije, jednostavno drugačije.

Što je to alternativni pristup ? umjesto da gledaš u ekran zamišljaš slike?

Bijeg od licenci? dečko dragi stavi neki komercijalni IBM ili Oracle softvare i probaj nekaj raditi, pa da vidiš kad te dohvate odvjetnici...

Kad shvate što? a na win se slobodno može prčkati i kad ih uništiš kriv je win, a ne idiot koji nema pojma kaj radi

Moćniji za što konkretno? (NHF ja imam u firmi DVA linux servera i lap na win, točno sa određenom namjenom za svaki od poslova), svaki os ima svoju namjenu, nijedan nije moćniji, već se korisiti kako ti je zgodnije i praktičnije.

LOL a win nisu dio obitelji ili OSX (pa to im je glavni prodajni argument)

Dečko dragi na kojim si ti drogama sinoć bio ? {#}

14 godina
protjeran
Linux nije Windows

Naravno da nije zamjena. To zato što vi koristite windowse cijeli život, to ne znači da su oni standard i mjerilo za opertivne sustave. Unix je davno prije postojao nego windows, pa onda po vašem su windowsi zamjena za Unix.

Jeli Fiat zamjena za Opel?

Koje gluposti.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Linux nije Windows
Elite N00b kaže...

Naravno da nije zamjena. To zato što vi koristite windowse cijeli život, to ne znači da su oni standard i mjerilo za opertivne sustave. Unix je davno prije postojao nego windows, pa onda po vašem su windowsi zamjena za Unix.

Jeli Fiat zamjena za Opel?

Koje gluposti.

neznam kome si odgovorio, ali nekako mislim da si meni

Ja nigdje ne kažem da su win bolji.

I lijepo sam rekao da imam dva servera koja su pod linux u firmi (da nisu dobri nebi ih ni imao)

Ne postoji moćniji OS, postoji praktičniji i sad zavisno od potreba posla odabereš računalo i OS

Ja sam za svoj posao odabrao Win xp (jer su inako već bili predinstalirani sa tvornčkom licencom) i imam dva servera pod FreeBSD (i podešeni su tako da makismalno iskoriste HW koji imaju na raspolaganju)

No da mi treba još jedan win server je također točno jer neke aplikacije ne rade pod linuxom a trebaju mi i tu nema pomoći pa ću u neko dogledno doba morati nabaviti i win server skupa sa ovima koje već imam.

Unix (Irix, AIX itd), Linux Win svaki ima prednosti i mane, svaki ima programe i aplikacije koje rade na njima

U poslovnom svjetu se uzima paket usluga (HW, program i održavanje) i tamo vladaju malo drugačija pravila nego kod tebe doma.

često ne možeš birati jer alikacija uvjetuje na čemu će se raditi.

Meni su osobno svi OS dobri ako rade ono što ja želim da rade.

Win mi rade kako ja hoću, a bogme i freeBSD radi ono što ja hoću.

I da, FIAT je zamjena za Opel (onome kome se opel ne sviđa i nije zadovoljan sa njime)

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 11:11 (Darky).
17 godina
neaktivan
kvark kaže...

Sto GNU/Linux nije:

Sto GNU/Linux je:

svaka čast

Također, vjeruje se da ljudi koji koriste Tutuntu i Mint imaju male penise (čekamo da netko znanstveno dokaže).

15 godina
neaktivan
Linux nije Windows

@autor

Vi Linux entuzijasti, gori ste od Jehovinih svjedoka...

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
stef kaže...
kvark kaže...

svaka čast

Također, vjeruje se da ljudi koji koriste Tutuntu i Mint imaju male penise (čekamo da netko znanstveno dokaže).

Jeli veličina spolnog organa uopće važna? Nije.

Utječe li veličina na pamet? Ne

Na vrijedost čovjeka? Ne

To su izmislili bedaci,bedaci to i promoviraju.

Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći. Nitko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.
17 godina
neaktivan
Linux nije Windows

Sad znamo tko ima mali penis {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 12:18 (stef).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
stef kaže...

Bas tako...

Da budemo preciziji, treba definirati sto znaci velicina:

Duljina nije toliko vazna, ako je dovoljno dugacak...

Ali sirina je itekako vazna...

{#}

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
stef kaže...

ha-ha-ha  -.-

17 godina
Linux nije Windows

Ne vidim smisao u otvaranju ove teme...

Zar nije dovoljno rečeno u žučnoj raspravi u temi Windows vs. Linux: Očima korisnika?!

U općem nedostatku argumenata, jedino u što se ova tema može pretvoriti je bespoštedni rat "nepismenih" Linuxaša i Majkrosoftovaca gdje pobjednika nema niti ga može biti!

Jedino mi je žao što ljudi koji žele nešto naučiti o Linuxu to ovdje NE MOGU!  Pitate se zašto? - Ljudi koji poznaju problematiku najradije preskaču ovakve teme i otvaraju teme u kojima zaista mogu nekome pomoći!

AMEN!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Linux nije Windows

Djeca i neki koji su manje djeca su krivo shvatili moj post koji sam nespretno napisao. Nema veze.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Linux nije Windows

Rijec koju ti ne znas je operativni sistem (OS). Stoga, Linux je drugi OS, drugaciji od OS-a nazvanog Windows. Doista, citanjem tvog posta sam dobio dojam da ti zelis objasniti nesto sto niti sam ne znas. Je, Linux jest zamjena za Windows. Pa pobogu to je drugi OS (sto znaci da njime zamjenjujes onaj stari). Nije ugodan rad kao s Windowsima? o.O Igre napravljene za Windows? Koje? Pinball i Minesweeper?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dario111cro kaže...

Rijec koju ti ne znas je operativni sistem (OS). Stoga, Linux je drugi OS, drugaciji od OS-a nazvanog Windows. Doista, citanjem tvog posta sam dobio dojam da ti zelis objasniti nesto sto niti sam ne znas. Je, Linux jest zamjena za Windows. Pa pobogu to je drugi OS (sto znaci da njime zamjenjujes onaj stari). Nije ugodan rad kao s Windowsima? o.O Igre napravljene za Windows? Koje? Pinball i Minesweeper?

Ja imam preko 30 godina, koristio sam C64, Amigu, PC na kojem sam cesto probavao razne Linuxe od sredine 90-ih, ako ne i prije, dok je jos Slackware bio najjaca stvar, a meni osobno orgazam je bio kad sam digao Mosaic ili Netscape (tako nesto) s Jagora remotly na svom X-u doma. Nisi shvatio post, nema veze, lose sam ga napisao.

15 godina
neaktivan

Da znam da si ga lose napisao. To sam ti i rekao post iznad. {#}

16 godina
protjeran
Linux nije Windows

Uspio sam naci clanak koji sam davno procitao i zbog kojeg sam ovo bio napisao, pa mozda je taj clanak spretnije napisan za one koje interesira:

http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux nije Windows

Joše jednom, odlično si naveo bit stvari.

Linux nije Windows niti bi se trebao direktno uspoređivati, niti bi ikad trebao funkcionirati na način kako to očekujemo od Windowsa.

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice