Linux Mint terminal

poruka: 13
|
čitano: 2.012
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Linux Mint terminal

Glavno ovako... Linux mint 10, Julia je distribucija...

Driveri grafičke ATI restricted...

Prije instalacije ATI restricted drivera kada bih napravio ctrl - alt - f1 imao bih lijep terminal u ogromnoj rezoluciji...

Sada... imam terminal u valja 320 x 240...

Mozete mi pomoci to promjeniti u nativnu rezoluciju laptopa (1280*800) da bude opet lijepo kao prije :)

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Linux Mint terminal
pa mozes otici do ruba terminala i jednostavno ga razvuci...
Aint no man above the crew
17 godina
neaktivan
Ne terminal unutar x...

nego van x-a...

ono kad stisnes CTRL ALT F1...
17 godina
neaktivan

Ja imam nVidiju na laptopu i tako isto mi se prikazuje u bilo kojem linux CLI-u.

Mislim da je baš tako i zamišljeno. Rezolucija 320*240 je defaultna za shellove.

Cake or Death?
17 godina
neaktivan
trebal bi kms podesiti. proguglaj kak se kms za ati podesava.
i nogom u guzicu je korak naprijed
14 godina
protjeran
Linux Mint terminal

Ako se ne varam to se u grub-u može promijeniti.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moze ali ako se podaesi kms nema smisla. kms ide na antivnu rezoluciju monitora, u grubu se najcesce podesavaju rezolucije sa vga=... unosima koji imaju ako se ne varam samo 4:3 rezolucije. no opet i to je bolje nego 320x240.
znamd a se mogu i napredne postake podesiti u grub liniji ali meni ej to recimo crashalo kernel pa ne preporucam.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan
Ma sad cu pokusati... mogu reci da me malo nervira... ako kms ide na nativnu rezoluciju monitora (1280*800) to je ono sto trebam...
14 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Ma sad cu pokusati... mogu reci da me malo nervira... ako kms ide na nativnu rezoluciju monitora (1280*800) to je ono sto trebam...

Biti će ti prevelika rezolucija. Jer ako mjenjaš grub, promijenit će ti se i rezolucija splash-a, a i onda će ti biti slova u terminalu premala.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
17 godina
neaktivan
Elite N00b kaže...

Biti će ti prevelika rezolucija. Jer ako mjenjaš grub, promijenit će ti se i rezolucija splash-a, a i onda će ti biti slova u terminalu premala.

Ma reko već je bila 1280*800 prije no sam instalirao restricted drivere... meni sasvim dovoljno velika iskreno da ti kazem...

Ali vidjet cu... pokusat cu na oba nacina... ali ako grub daje samo 4:3 onda mi to ne odgovara...

17 godina
neaktivan

Probao preko gruba...

Ne ide...

Idemo dalje...

jedino mi KMS ostaje sada... ups... ati driveri (zatvoreni) ne rade s KMS-om... ma poludit cu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 16:35 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
Elite N00b kaže...

Ma reko već je bila 1280*800 prije no sam instalirao restricted drivere... meni sasvim dovoljno velika iskreno da ti kazem...

Ali vidjet cu... pokusat cu na oba nacina... ali ako grub daje samo 4:3 onda mi to ne odgovara...

Može li se (kao u ubuntu-u) preskočit (isključit) splash npr. pa onda izbjeći ove smetnje.

17 godina
neaktivan
Punti kaže...

Može li se (kao u ubuntu-u) preskočit (isključit) splash npr. pa onda izbjeći ove smetnje.

probao... ništa nije bilo...

Vjerojatno je zbog drivera... a nema veze... i   sam znam da ati ima problema na linuxu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice