Dakle instalirao sam Linux Mint na svom desktopu zajedno sa Win7 kao dual boot.Problem je slijedeci:brzina interneta pada i raste,tj. 5 minuta ce sve biti dobro a zatim ce pasti do tocke da ce jednu stranicu otvarat 30 i vise sekundi.Onda ce nakon nekog vremena biti normalna.Prvo sam naravno pomislio da je to do moje internet veze ali u Win7 nemam nikakvih problema i brzina je konstanta 4 kbps.Molim pomoc jer mi se Mint svida ali dok se ovako ponasa ne mogu ga koristit,
Linux Mint 12-spor internet
- poruka: 11
- |
- čitano: 5.036
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidim da nitko ne zna pa sam na kraju maknuo Mint istavit cu Ubuntu.
Ovo je nevjerojatno.Instalirao sam Ubuntu i imam isti problem kao i sa Mint.Dozlaboga spori internet.Dajte netko,nesto nije vrag da nitko nema pojma zbog cega je ovo.

Gdje da ih nadem?Ili jos bolje kako da ih instaliram?Mrezna mi je na maticnoj a sa dvd od maticne ne mogu.Skinuo sam bio nekakve drivere ali da me ubijes nisam ih znao instalirat.
http://askubuntu.com/questions/71252/slow-wired-internet-connection-on-realtek-rtl8168-8111-rev-6
Možda ima veze, nisi napisao koji internet koristiš, koji modem?
Hvala na pomoci nekakovoj barem.U meduvremenu sam ponovo instalirao Linux Mint jer imam iste probleme u Ubuntu a Mint mi ima bolje graficko sucelje.Imam iskon internet,a mrezna mi je na maticnoj Gigybyte H67M-D2-B3.
OK,jedno veoma bitno pitanje kako si uradio dual boot tj.
da nisi mozda pokrenuo linux u virtual boxu,opisi postupak
AHA,ispricavam se vidim da si suspendiran
isprobaj ga instalirat u virtual boxu
posto imas 8 gigi mos mu dodjelit 3 sto je i vise nego dovoljno
a koristit ce ti vezu od win tako da neces imat nikakvih problema
s driverom
usput imas forum na ubuntu.hr i ask ubuntu
gdje ce ti svi vrlo rado pomoc
Ja sam imao isti problem sa realtek rt 3090 karticom, trebaš blacklistat neke drivere za wlan karticu.
Napisi koju karticu imas pa cemo ti onda moci pomoci.
Pozdrav,
Evo nov sam u svijetu linuxa i instalirao sam si Mint 12, posto mislim da je dovoljno prilagoden pocetnicima. I sada se javlja problem s sporim internetom kako je navedeno u ovoj temi. Jel mi moze netko pomoci, imam i detalje oko svoje wireless kartice
Desktop Gnome (Gtk 2.24.6) Distro Linux Mint 12 Lisa
Network: Card-1 Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
driver r8169 v: 2.3LK-NAPI port 2000 bus-ID: 07:00.0
Card-2 Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller driver brcmsmac bus-ID: 06:00.0
Svaka pomoc je dobrodosla, hvala :D