Linux IP konfiguracija

poruka: 3
|
čitano: 1.899
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Linux IP konfiguracija

Dakle na xubuntu 64-bit sam promjenio defaltnu mrežnu konfiguraciju računala na način da sad ima statičku IP adresu.

Postavke /etc/network /interfaces su:

auto eth0
iface eth0 inet static
        address 192.168.1.5
        netmask 255.255.255.0
        network 192.168.1.0
        broadcast 192.168.1.255
        gateway 192.168.1.1

Računalo u mreži funkcionira uredno međutim problem je što nakon svakog restarta, lokalni servisi (recimo apache server ili cups) ne rade

dakle kada u browser ukucam 192.168.1.5 ne dobivam defaultnu apache stranicu (ne mogu pristupiti ni bilo kojem od ptojekata u htdocs folderu recimo 192.168.1.5/frainst/ naime koristim to računalo za razvoj web aplikacija) također ni printerima ne mogu pristupiti tek nakon /etc/init.d/apache restart ili cups restart sve radi kako treba!

Kao da je te promjena sa dinamičke na statičku IP adresu nesto zabucala. Napominjem da sam tekođer deinstalirao dhcp client (sudo apt-get uninstall).

Pomoć?

vatrom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Linux IP konfiguracija

...nisam siguran ali mislim da bi trebao malo pogledati konfiguracije apache servera, to ti je onaj poznati config file (nalazi se negdje u osnovnim konfiguracijskim folderima apache-a), po meni mislim da ti je sve uredu sa postavkama u linuxu oko ip adressa

...provjeri i pod servisima dali su namješteni da se pale kada se pali i računalo, i dali su oni konfigurirani za staticki ip,... mislim da ti je to glavni uzrocnik problema jer svaki puta kada se pali racunalo rekao si da apache ne radi, sto bi meni jedino logicno rjesenje bilo da se ne pali automatski sa racunalom, a kada ti upalis servis na apache restat onda radi, znaci da se uplio,.... na nekim linuxima mreza se automatski ne pali sa racunalimom pa je potrebno pri svakom paljenju racunala ukljuciti ju ili joj promjeniti opcije da budu automatske, ... e sad tocne komande neznam napamet ali svakako potrazi na googlu pomoć oko automatskog podizanja servisa pri paljenju računala, ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 16:50 (Sicily).
17 godina
neaktivan
Linux IP konfiguracija

ok ovo i sa strat radi dakle očigledno servis nije startan pri podizanju sustava,

jedino što me buni je što je mašina mjesecima uredno radila a problem sa servisima se pojavio danas nakon promjene

mrežne konfiguracije na prethodno opisan način (dakle imjena IP adrese iz dinamičke u statičku)

hvala ti na pomoći

e sad je ono što me kopka zašto je došlo do problema?

vatrom

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice