Linux i igre

poruka: 46
|
čitano: 6.855
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Linux i igre

bok, linux hmm, sad mi doslo odjednom na pamet xD pa da vas pitam, dal ima mogucnosti igranja igara na linuxu?? poput cod i wow i tako ??

sory mozda maLLLo glupo pitanje al ..

Linkin Park Rules!! xFire: Domeee2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Linux i igre

Linux i igre se baš ne vole. Ima čak igara koje su napravljene i za linux, npr UrbanTerror i Open Arena (obje su free).

Opcenito, za pokretanje win aplikacija na linuxu imas emulator po imenu Wine. Preko njega se da pokrenuti i neke igre. Ja sam konkretno uspio Unreal Tournament igrat bez muke. Malo proguglaj dal je netko vec uspio natjerati to da radi.

Guglaj pojmove tipa:

wine wow, wine call of duty, wine štogod..

ziher ima nečega :)

16 godina
Linux i igre

neznam dal da stavim, to mi odjednom doslo na pamet xD

mislim mogu probat, al igre igram pa neznam, nisam siguran

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Linux i igre

ja sam igrao dosta igara preko wine-a da se slozit dosta dobro

a bas nativna igra za linux imas world of goo meni predobra 

Death Cube K
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DommY kaže...

al igre igram pa neznam, nisam siguran

Bolje nemoj, na linuxu možeš komotno zaboraviti igranje novijih igara.

Čak i kad radi najčešće ne radi jednostavno, tako ako ti je igranje najbitnija stvar na kompu, zaobiđi linux.

17 godina
neaktivan
Linux i igre

Ako ne nameravaš pokretati nativne Linux igre, na službenim Wine stranicama imaš listu igara koje su podržane i stepen kompatibilnosti, tipa platinum radi iz kutije, dok ćeš se za bronzu morati namučiti, ali generalno čak i za one najbolje rangirane postoji mogućnost da ćeš se morati namučiti da ti proradi, čak i ako se radi o Linux nativnim igrama.

Tu ide pravilo, što je igra/aplikacija starija, veća je šansa da je u međuvremenu dorađena i da će raditi sa manje komplikacija.

EDIT:

Igrao sam Wolfenstein: Enemy Territory na Linuxu (nativna igra) i imao sam problema sa zvukom, koji je nasumice nestajao, probao sam pokušati srediti problem ali bezuspešno. Situacija je bila da kad uđem u igru, zvuka nema, izađem pa ponovo uđem i zvuka ima, nekad bi mi se kad bih izlazio iz servera zaglavila igra na pozadini i nisam mogao ništa uradit, ako bih nešta pritisnuo samo bi se ekran na tren zacrnio.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 16:00 (Quark).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

ja sam igrao dosta igara preko wine-a da se slozit dosta dobro

a bas nativna igra za linux imas world of goo meni predobra 

haha preluda igra, igaro sam je odavno :DD

16 godina
Quark kaže...

Ako ne nameravaš pokretati nativne Linux igre, na službenim Wine stranicama imaš listu igara koje su podržane i stepen kompatibilnosti, tipa platinum radi iz kutije, dok ćeš se za bronzu morati namučiti, ali generalno čak i za one najbolje rangirane postoji mogućnost da ćeš se morati namušiti da ti proradi, čak i ako se radi o Linux nativnim igrama.

Tu ide pravilo, što je igra/aplikacija starija, veća je šansa da je u međuvremenu dorađena i da će raditi sa manje komplikacija.

po ovom popisu, vidim da je wow i cod2 moguce igrat!

cemu slizu linux, zas ga ljudi stave inace?

a sta kazete o onom dual boot? :D

EDIT: sry 2 posta zaredom :S

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 15:59 (DommY).
16 godina
protjeran
DommY kaže...
Quark kaže...

Ako ne nameravaš pokretati nativne Linux igre, na službenim Wine stranicama imaš listu igara koje su podržane i stepen kompatibilnosti, tipa platinum radi iz kutije, dok ćeš se za bronzu morati namučiti, ali generalno čak i za one najbolje rangirane postoji mogućnost da ćeš se morati namušiti da ti proradi, čak i ako se radi o Linux nativnim igrama.

isto cem sluze i windowsi 

bi ga vise nasih ljudi koristilo da moraju windowse kupovat

Death Cube K
17 godina
neaktivan
DommY kaže...
Quark kaže...

Za većinu stvari koje će prosečan korisnik raditi: uređivanja dokumenata, multimediju, internet, komunikacija...generalno, za sve osim igara i naprednih aplikacija i poslova kao rad u AutoCadu ili Photoshopu, iako i tu postoje alternative.

16 godina
protjeran

Za većinu stvari koje će prosečan korisnik raditi: uređivanja dokumenata, multimediju, internet, komunikacija...generalno, za sve osim igara i naprednih aplikacija i poslova kao rad u AutoCadu ili Photoshopu, iako i tu postoje alternative.

moze se i photoshop preko vina slozit

ma uvjek se nađe zamjena neka 

da mi radi coh na linuxu nebi se vise nikad vratio na windows 

na linuxu mi cak  media server bolje radi 

Death Cube K
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 16:06 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
Linux i igre

a sta kazete na dual boot??! nije mi niko reko

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DommY kaže...

Što te zanima kod dual boota?

17 godina
neaktivan

Nisam probao Photoshop pa neznam kako se ponaša, ali ako ti nisi vezan za njega dovoljan će bit i GIMP.

DommY kaže...

Ako nisi nikada probao Linux, najbolje ti je da ga instaliraš, koju god distribuciju odlučiš, preko aplikacije Wubi iz samog Windowsa. I dalje ćeš imati dual-boot, ali ako budeš hteo uklonit Linux, samo ga deinstaliraš iz Windowsa kao bilo koju drugu Windows aplikaciju.

15 godina
neaktivan

Pa imas oba sistema, i prilikom bootanja biras koji ces OS podici, windows ili linux

EDIT: pretekli me :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 16:11 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Quark kaže...

najbolje ti je da ga instaliraš, koju god distribuciju odlučiš, preko aplikacije Wubi iz samog Windowsa.

Nije baš da može bilo koju distribuciju instalirati sa wubijem, wubi je Windows UBuntu Instaler.

16 godina
Quark kaže...

Nisam probao Photoshop pa neznam kako se ponaša, ali ako ti nisi vezan za njega dovoljan će bit i GIMP.

DommY kaže...

Ako nisi nikada probao Linux, najbolje ti je da ga instaliraš, koju god distribuciju odlučiš, preko aplikacije Wubi iz samog Windowsa. I dalje ćeš imati dual-boot, ali ako budeš hteo uklonit Linux, samo ga deinstaliraš iz Windowsa kao bilo koju drugu Windows aplikaciju.

ej kako mislis, ja sad nemam dual boot!

16 godina
protjeran
dekstroza kaže...
Quark kaže...

najbolje ti je da ga instaliraš, koju god distribuciju odlučiš, preko aplikacije Wubi iz samog Windowsa.

Nije baš da može bilo koju distribuciju instalirati sa wubijem, wubi je Windows UBuntu Instaler.

jl bi se dao onda mint natjerat na wubi

Death Cube K
17 godina
neaktivan

Mint ima to isto, samo što se tamo zove mint4win čini mi se.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 16:19 (dekstroza).
15 godina
protjeran

s time,nitko ti nije rekao,da u slučaju dual-boota,ako ideš instalirati kroz windowse,putem,wubi-ja..performanse u linux-u će ti nešto biti degradirane...ali pošto je to ionako proba,zanemari moju opasku....

15 godina
protjeran
dekstroza kaže...
Quark kaže...

samo verzija mint 7,osmica radi novoga ext4 datotečnog sustava nema wubi..bar još...sorry,moja greška,ne radi ext-a nego radi GRUB-a...Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 16:22 (linuxjuzer).
16 godina
dekstroza kaže...
DommY kaže...

pa da napravim dual boot, neznam kako, al ono da imam xp i linux instaliran pa da kad palim komp mogu odabrati sta cu da se boota, kuzis?

EDIT: jel je brz komp  i to na linuxu?? i dal ce bit sta vise fps u codu? :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 16:24 (DommY).
17 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
Quark kaže...

Moja greška.

17 godina
neaktivan
DommY kaže...
dekstroza kaže...

pa da napravim dual boot, neznam kako, al ono da imam xp i linux instaliran pa da kad palim komp mogu odabrati sta cu da se boota, kuzis?

Za početnika ti je onda kao što je kolega predložio najbolje instalirati ubuntu preko wubija, vodič je tu: https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide

Ako te zanima pravi dual boot morao bi reparticionirati disk, detaljnije ovdje: https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide

DommY kaže...

CoD na linuxu možeš zaboraviti, SP bi još možda i mogao odigrati, ali MP ti neće raditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 16:30 (dekstroza).
16 godina
dekstroza kaže...
DommY kaže...
dekstroza kaže...

Za početnika ti je onda kao što je kolega predložio najbolje instalirati ubuntu preko wubija, vodič je tu: https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide

Ako te zanima pravi dual boot morao bi reparticionirati disk, detaljnije ovdje: https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide

DommY kaže...

CoD na linuxu možeš zaboraviti, SP bi još možda i mogao odigrati, ali MP ti neće raditi.

hvala ti puno, cini mi se ovo prejednostavno Smijeh

a znaci ostat ce mi win xp a i imat cu ubuntu? probat cu ja to kasnije :D

EDIT: sad vidim za cod mp :// a igram mp aaa xD

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 16:32 (DommY).
15 godina
protjeran

windowsi za igre,linux za ostalo...Namigiva

16 godina
linuxjuzer kaže...

windowsi za igre,linux za ostalo...Namigiva

da znaci, tako bi mogao :)

imat cu dual boot i tako cu i napravit win za igre, a za radit nes Linux (il ubunti po onom tut :D)

16 godina
protjeran

kak ne,mozes cod2 1.0 mp bez problema i 

ja sam uspio igrat cod4 1.7 mp isto bez problema al neradi punkbuster 

pa je frend pokretao server bez pb i bezbrizno sam igrao (naravno samo smo igrali sa poznanicima)

Death Cube K
16 godina

kak ne,mozes cod2 1.0 mp bez problema i 

pa je frend pokretao server bez pb i bezbrizno sam igrao (naravno samo smo igrali sa poznanicima)

hahah imas pravo, al igram 1.3 inace ://

a 1.0 ima malo servera, dobro mozda ima puno al neznam, svi iz clan igraju 1.3!://

al oke imat cu duaL boot i win za igre i ubuntu za drugo ^^

17 godina
neaktivan

Na ovo sam mislio, većina servera je sa punkbusterom pa je MP praktički neigriv.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice