Zanima me dal itko ima iskustva instalacije Linux OS-a na SGI Indigo 2 grafičkim radnim stanicama ? Naime na istoj se nalazi Unix Irix verzija.
Zanima me dal itko ima iskustva instalacije Linux OS-a na SGI Indigo 2 grafičkim radnim stanicama ? Naime na istoj se nalazi Unix Irix verzija.
Irix je SGI-ev Unix i ne vidim zašto bi to mijenjao. Ne vjerujem d aćeš intalacijom Linux distre napraviti nešto pretjerano dobro... stvar je zapravo u driverima i optimizaciji hardware/software... pitanje je li imaš li sve potrebne drivere za sav hardware unutra? oni to rade jako, jako dugo i jako, jako dobro,...
e da, a gdje si dosao do sgi radnih stanica? i koliko je tvoj indigo star?
Ma odustao sam od Indiga, naime mogao bih nabaviti jednu grafičku radnu stanicu, pa sam mislio dal postoji koja distribucija linuxa za nju. Ali pošto mi se ne da zezati s tim ( nedostatak znanja i vremena ) nabavio sam si rasni pentium 4 sa intel server ( i845 sa ATi rage 64 ) pločom koja ima AGP , te sam na njega stavio Ubuntu i stvar radi odlično.Isti mi služi za renderiranje scena iz Blendera.
Pošto imam jedan monitor ( kvalitetan ) zanima me remote između Windowsa i Ubuntu-a ,jer na Windozerima modeliram i upravljam grafičkim engineom, a na Linuxu bih renderio scene ( u AVI RAW format ).
LP
i Sretna Vam Nova Godina !!!!
ako sam te shvatio ti bi spojio jedan monitor na dva kompa? ili si na tom p4 stavio dualboot?
1 monitor i 1 miš i 1 tipkovnica na 2 ili više kompova spajas koristenjem KVM switcheva...
Ne da mogu remote ( tipa Remote Desktop na Windowsima ) povezeti se sa Linux-om i na njem renderirati , a modeliranje bih radio na Windowsima. Znam da ima DLink uređaj s kojim se može uz pomoć jedne tipkovnice, miša i monitora upravljati sa dva računala, ali mislim da bi mi jeftinije rješenje bio neki aka VNC program.
Ne znam mnogo o Linux-u, tako da sada skidam i openSUSE ( pošto mislim da za njega ima veća paleta programa ).