Koju da izaberem?

poruka: 19
|
čitano: 5.827
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Koju da izaberem?

Pozdrav!

Eto, konačno, dosta mi je tog Microsoft Windows Operating sustava...

Svaki put se ruši, sve zašteka, prelazim na Linux!

Imam prethodnog iskustva, programer sam (c/c++), kužim se u softver, ne kužim se u hardver...

Koju bi mi vi linux distribuciju predložili da ima hrvatski raspored tipaka na tipkovnici i da mogu imat više particija?

Hvala!

Isprogramirat ću igricu na kojoj ću zaraditi milione. Ali ne znam programirati.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:01 (beno101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koju da izaberem?
beno101 kaže...

Pozdrav!

Imam prethodnog iskustva, programer sam (c/c++), kužim se u softver, ne kužim se u hardver...

Koju bi mi vi linux distribuciju predložili da ima hrvatski raspored tipaka na tipkovnici i da mogu imat više particija?

Hvala!

To sto ti trazis ima valjda svaka distra...

Ali, ti trazis Ubuntu ili Linux Mint jer su dosta prilagodjeni pocetnicima... ;)

I, nisi trebao otvarat posebnu temu za ovako banalno pitanje...

[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer
15 godina
protjeran
Šef kaže...
beno101 kaže...

Pozdrav!

Hvala!

To sto ti trazis ima valjda svaka distra...

Ali, ti trazis Ubuntu ili Linux Mint jer su dosta prilagodjeni pocetnicima... ;)

I, nisi trebao otvarat posebnu temu za ovako banalno pitanje...

Kidding?

Ugl. on topic:

Što mislite o FreeBSDu?

16 godina
neaktivan
Koju da izaberem?

Ti si programer? Koju srednju skolu si zavrsio? Gjde radis? Bas me zanima, daj napisi.

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koju da izaberem?

Ubuntu 10.10

Imao sam ga i ja i stvarno nemam zamjerki

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
protjeran
JURGOLINHO kaže...

Ti si programer? Koju srednju skolu si zavrsio? Gjde radis? Bas me zanima, daj napisi.

Programer???? A u profilu mu stoji da je rođen '97

15 godina
neaktivan
Koju da izaberem?

Koristio sam ubuntu i mint tako da ti ih mogu preporuciti.. {#}

ostale nisam koristio.

0 0 hvala 1
15 godina

UBUNTU dobar je

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
protjeran
JURGOLINHO kaže...

0000 kaže...
JURGOLINHO kaže...

Programer???? A u profilu mu stoji da je rođen '97

Očito sam se krivo izrazio. Ja volim programirati u Cu i C++u.

15 godina
Preporuka za Ubuntu. Jednostavan, lijepog vizualnog izgleda,uglavnom sve 5 :)
Acta, non verba.
16 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Kidding?

Ugl. on topic:

Što mislite o FreeBSDu?

Ja bi ti prije preporučio linux tj ubuntu ili mint najbolji su za početnike. Kad naučis osnove onda odaberi neku drugu distru ako budeš htio :) 

Preporučujem čitanje wikija evo wiki.open.hr a buduči da si početnik ovaj dio svakako pročitaj http://wiki.open.hr/wiki/Linux_upute 

A odgovor za tvoje pitanje Freebsd nije linux, jer koristi bsd kernel a ne linux kernel.  Ustvari linux i bsd su ti slični, princip je sličan samo imas drugačiji raspored. Iskreno prije ti preporučujem linux jer je puno poznatii i ima puno više tutorijala i programa. Dakle počni sa ubuntu ili mint/gnome.

početnici ili napredni posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com i naučit čete više o linuxu
15 godina
neaktivan
Koju da izaberem?

Za pocetnike ne treba nista osim ubuntu-a.

...Queter you become more able you can hear..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koju da izaberem?

Za početnike preporučujem Puppy Linux i to baš verzije 4.3.1 ili 5.11. I to live distribuciju sa CD-a ili USB sticka. Ali ne vidim nikakvog razloga za prelaz na Linux osim toga da se u društvu koje nema pojma o informatici možeš pohvaliti da koristiš Linux, a oni te onda pitaju čemu služi taj program ???. I Windows XP su za svakog tko vodi računa o operativnom sustavu dovoljno dobri i ne ruše se uopće.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrbabalu3 kaže...

Za početnike preporučujem Puppy Linux i to baš verzije 4.3.1 ili 5.11. I to live distribuciju sa CD-a ili USB sticka.

Ja tu ne vidim nikakve logike.

Puppy Linux nije nikakva Desktop distribucija, niti će ikad biti.

Namjenjena je kao LiveCD za spašavanje podataka sa HDD-ova te brisanja virusa i ostale gamadi sa Windowsa.

Ako preporučuješ nešto, onda obrazloži zašto baš to, odnosno zašto Puppy?

Po meni, za "preporođenog" Windows korisnika, najlogičniji izbor je Linux Mint ili Ubuntu, i to s KDE sučeljem (možda ne Kubuntu sa KDE, ali Ubuntu s GNOME-om da!). Iz čistog razloga što dolazi sa već brojnim kodecima za npr. flash, glazbu ili videa (Linux Mint tu vodi glavnu ulogu!).

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
14 godina
neaktivan
Koju da izaberem?

Ubutnu tocnije verziju 10.04 to je long term support, tako da je do 04.2013 podrzana. Ove novije verzije su testne i imaju podrsku 6 mjeseci, tako da ono sto je u jednom ne mora biti na sljedecoj.

Preporucuje GNOME verziju jednostavnija je za koristenje, linux bez problema nade codece, tako da ti to nije problem. KDE je po meni nepraktican, a i ako imas manji ekran ne radi bas kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 22:26 (max360se).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
max360se kaže...

Ubutnu tocnije verziju 10.04 to je long term support, tako da je do 04.2013 podrzana. Ove novije verzije su testne i imaju podrsku 6 mjeseci, tako da ono sto je u jednom ne mora biti na sljedecoj.

Preporucuje GNOME verziju jednostavnija je za koristenje, linux bez problema nade codece, tako da ti to nije problem. KDE je po meni nepraktican, a i ako imas manji ekran ne radi bas kako treba.

Nisu testne ,nego samo imaju kracu podrsku (18 mjeseci)

Izaberi sta oces ...

Ubuntu 

Mint 

Fedora 

PcLinux os

Open suse 

Preporucam Ubuntu (ili neku od ubuntu based distri) radi velikog community-a

15 godina
neaktivan
Koju da izaberem?

Linux Mandriva  2010.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...
mrbabalu3 kaže...

Za početnike preporučujem Puppy Linux i to baš verzije 4.3.1 ili 5.11. I to live distribuciju sa CD-a ili USB sticka.

Ja tu ne vidim nikakve logike.

Puppy Linux nije nikakva Desktop distribucija, niti će ikad biti.

Namjenjena je kao LiveCD za spašavanje podataka sa HDD-ova te brisanja virusa i ostale gamadi sa Windowsa.

Ako preporučuješ nešto, onda obrazloži zašto baš to, odnosno zašto Puppy?

Po meni, za "preporođenog" Windows korisnika, najlogičniji izbor je Linux Mint ili Ubuntu, i to s KDE sučeljem (možda ne Kubuntu sa KDE, ali Ubuntu s GNOME-om da!). Iz čistog razloga što dolazi sa već brojnim kodecima za npr. flash, glazbu ili videa (Linux Mint tu vodi glavnu ulogu!).

Puppy nije stvoren kao glavna desktop distribucija, ali ni kao distra za spašavanje podataka.

Naravno može se koristiti i za jedno i za drugo.

Njegova namjena je brza, lagana, bogata i prenosiva distribucija (koja ima codece).

Naravno da Mint koji zauzima cijeli CD ima više, ali Puppy ima drugu namjenu.

Po meni apsolutno napuštanje Windowsa nije najbolja opcija (pogotovo za početnike!).

42; To be, or not to be – THAT is the question
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 18:01 (bond).
17 godina
neaktivan
Re: Koju da izaberem?
beno101 kaže...

Pozdrav!

Hvala!

Pogledaj ovo:

http://www.bug.hr/forum/topic/linux/koji-linux-mene-najbolji/84404.aspx?page=0&jumpto=1795039&sort=asc&view=flat

42; To be, or not to be – THAT is the question
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice