Koji linux?

poruka: 68
|
čitano: 16.576
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji linux?

Bolje skini Linux Mint 13 , ne samo jer je LTS pa si miran do 2017 nego bolje radi, bar meni.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koji linux?
crow kaže...

Bolje skini Linux Mint 13 , ne samo jer je LTS pa si miran do 2017 nego bolje radi, bar meni.

Zašto? Zamisli,pa ako hoće imat podršku forever nek instalira Linux Mint Debian Edition.. -.-'

On će uvijek imat podršku

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
Koji linux?

Instalirao sam ovaj zadnji, i čini mis e ok, jedino što mi skype ne očitava kameru, ima tko ideju kako to riješiti?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji linux?

Mint, slažem se ali vrijedi probati i Ubuntu. Prije nego instaliraš skini još koju top distru jer ih možeš testirati kao live i koja ti se najviše dopadne nji instaliraj. Evo link http://distrowatch.com/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
rooswelt1991 kaže...

Instalirao sam ovaj zadnji, i čini mis e ok, jedino što mi skype ne očitava kameru, ima tko ideju kako to riješiti?

Da li je instalirana zadnja verzija? Pokušaj update kroz terminal....

14 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...

Otvori terminal i pokreni skype pomoću ovog:

LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype
Ako će detekritati kameru onda napravi novi menu entry i to kao komandu za pokretanje, nazovi ga skype video ili kak oš i to je to.
Ad astra peronospora
12 godina
neaktivan
Jolckan kaže...

Koju linux distribuciju staviti na ovo računalo:

ASUS P5A

AMD K6-2/300

320 MB rama

20 GB hard diska

Svrha kompa je surfanje i pisanje.

Probaj xubuntu. xfce je dovoljno lagan da bi sve trebalo normalno raditi, ja ga uredno vrtim na virtualnim mašinama s pola gige rama a vjerojatno bi se provukao i s manje.

12 godina
neaktivan
paradajz kaže...

Najbolji ste mi vi koji bi surfali na Linuxu sa 7 kilobajta rama i 20 megahercnim procesorom.

E jeb'ga sad, ja sam surfao na Pentiumu 133 sa 32 megabajta rama i 14.4 modemom, dakle može se, pitanje je kako i koliko ima smisla. Moje mišljenje je da se sigurno za parsto kuna može kupiti mbo/cpu/ram set koji je amd64 kompatibilan i vrti geekbench od barem 2000. Čak sam proguglao malo: 

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asrock-maticna-amd-kingmax-oglas-8798109

Dakle matična, sempron i 512 MB rama za 300kn. Moje mišljenje je da je bitno bolje uzeti takvo nešto nego se gnjaviti sa strojem iz doba kad su win98 bili novi OS.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice