Bolje skini Linux Mint 13 , ne samo jer je LTS pa si miran do 2017 nego bolje radi, bar meni.
Koji linux?
- poruka: 68
- |
- čitano: 16.576
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Bolje skini Linux Mint 13 , ne samo jer je LTS pa si miran do 2017 nego bolje radi, bar meni.
Zašto? Zamisli,pa ako hoće imat podršku forever nek instalira Linux Mint Debian Edition.. -.-'
On će uvijek imat podršku
Instalirao sam ovaj zadnji, i čini mis e ok, jedino što mi skype ne očitava kameru, ima tko ideju kako to riješiti?
Mint, slažem se ali vrijedi probati i Ubuntu. Prije nego instaliraš skini još koju top distru jer ih možeš testirati kao live i koja ti se najviše dopadne nji instaliraj. Evo link http://distrowatch.com/
Instalirao sam ovaj zadnji, i čini mis e ok, jedino što mi skype ne očitava kameru, ima tko ideju kako to riješiti?
Da li je instalirana zadnja verzija? Pokušaj update kroz terminal....
Otvori terminal i pokreni skype pomoću ovog:
LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype
Ako će detekritati kameru onda napravi novi menu entry i to kao komandu za pokretanje, nazovi ga skype video ili kak oš i to je to.
Koju linux distribuciju staviti na ovo računalo:
ASUS P5A
AMD K6-2/300
320 MB rama
20 GB hard diska
Svrha kompa je surfanje i pisanje.
Probaj xubuntu. xfce je dovoljno lagan da bi sve trebalo normalno raditi, ja ga uredno vrtim na virtualnim mašinama s pola gige rama a vjerojatno bi se provukao i s manje.
Najbolji ste mi vi koji bi surfali na Linuxu sa 7 kilobajta rama i 20 megahercnim procesorom.
E jeb'ga sad, ja sam surfao na Pentiumu 133 sa 32 megabajta rama i 14.4 modemom, dakle može se, pitanje je kako i koliko ima smisla. Moje mišljenje je da se sigurno za parsto kuna može kupiti mbo/cpu/ram set koji je amd64 kompatibilan i vrti geekbench od barem 2000. Čak sam proguglao malo:
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asrock-maticna-amd-kingmax-oglas-8798109
Dakle matična, sempron i 512 MB rama za 300kn. Moje mišljenje je da je bitno bolje uzeti takvo nešto nego se gnjaviti sa strojem iz doba kad su win98 bili novi OS.