jedan frend kupio dijeci laptop a na laptopu došao instaliran linux pa tako da dijeća kao i on neznaju se koristiti tin os kao ni ja.Pa bi želi istalirati xp ali neznam pokrenuti cd pritiskao sam f8 f9 f7 samo mi digne linux ? kako da ga pokrenem
Instalacija xp na linux
- poruka: 25
- |
- čitano: 4.390
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prvo udji u bios sa tipkom Delete ili koja je vec za taj laptop, onda otiđi na Boot Meni i tu stavi first boot device DVD ili CD pogon pa onda probaj.
Nema s time linux nikakve veze. Potrazi u manualu koji je dobio s laptopom kako uci u boot menu, ili BIOS.
wow monitor se neće da upali
laptop je compaaq prescario cq56 nakon što sam ga upali , monitor je sotao crn a ugasiti ga nemogu jednostavnio neće
Pa sto si napravio da sada odjednom ne radi?
f2?
f12?
ništa na dugme ga ugasio i upali i pajdo radi tuta forca smijem li izvaditit bateriju
ništa na dugme ga ugasio i upali i pajdo radi tuta forca smijem li izvaditit bateriju
Smiješ.
pardon a kako izvinite nisam glup iza ima neko bugme na kliz ali nemogu da ga pomaknem nikakao jedino da klišta uzmeme
pardon a kako izvinite nisam glup iza ima neko bugme na kliz ali nemogu da ga pomaknem nikakao jedino da klišta uzmeme
Gledaj, ako nisi potpuno siguran šta radiš, rađe nemoj nego pita nekoga tko zna. Vezano i za bateriju i za instalaciju windowsa, jer to su banalne stvari.
da znam da su banelne stvar
nisam ameter znam šta radim a baretiju sam vadio 1000 puta reko.
dugme je prečvrsto nemogu ga pomaknuti s mista jednostavno neće da se pomakne a ono izbacije bateriju
da znam da su banelne stvar
nisam ameter znam šta radim a baretiju sam vadio 1000 puta reko.
dugme je prečvrsto nemogu ga pomaknuti s mista jednostavno neće da se pomakne a ono izbacije bateriju
Nekad postoji još jedna bravica koja zablokira tu kvačicu od baterije... Bar je tako na Acerima.
je li ta druga bude blizu jer ja nevidim nikakvu drugu
je li ta druga bude blizu jer ja nevidim nikakvu drugu
A blizu da. Ne znam stvaro šta bi moglo još biti, ajde uslikaj laptop sa svih strana.
nema 2 jedna je nego je pretvrdo za pomaknuti znam da prvi put bude teže ???
samo se nadam da ga nisam sjebo totalno
nema 2 jedna je nego je pretvrdo za pomaknuti znam da prvi put bude teže ???
samo se nadam da ga nisam sjebo totalno
Ako je baš tako tvrda možda se treba na neki drugi način pomaknut...
Evo našao sam review, kaže
Unlocking and removing the battery works single-handedly. It can be removed for use on the desk since it doesn't have any feet.
Dakle, ne bi trebalo biti problema, možda da probaš mao stisnut bateriju...
ugasio je se valjda nema struje a nemam punjač tako da
nadam se da ću sutra ga upalit i da će biti ok
monitor me je sjebo totalno nekontam ništa
f9 je boot menu
nakon veliki muka sa curinim laptopom i linuxom na njemu, natjerala me da joj instaliram windows os, nabavio sam win7. i sad kako da formatiram disk, sve podatke sam stavio na vanjski disk, ako netko ne zna koristi se sled11 ;)
nakon veliki muka sa curinim laptopom i linuxom na njemu, natjerala me da joj instaliram windows os, nabavio sam win7. i sad kako da formatiram disk, sve podatke sam stavio na vanjski disk, ako netko ne zna koristi se sled11 ;)
Potraži na yt "kako instalirati windows 7" da ti sad ovdje ne pišem cijeli tutorial
prvo da formatiram disk i rijesim se linuxa.
itko??
Uključiš laptop, staviš Win7 DVD u njega, onda potražiš koji ti je shortcut za Boot Menu (to učiniš prije nego se digne OS), neka od F-tipki.
Kad vidiš koja tipka služi za Boot Menu pritisneš je (ako se linux već digao, rebootaj laptop i onda kad ti se pokaže pritisni) i otvorit će ti se Boot Menu. U njemu biraš CD ili DVD drive, onda će on nastavit, pisat će ti nešto poput "Press enter to continue" ili nešto tako, pritisni enter, setup će ti se uključit.
Kad se on uključi, dovoljno ti je znat engleski da bi instalirao windows.
EDIT: Trebalo mi toliko dugo da smislim poruku da me ovaj preduhitrio...