Graficki driveri za Linux

poruka: 5
|
čitano: 1.644
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Skinuo sam drivere za ATI HD 5770 graficku karticu sa sluzbene AMD stranice i pod operativni sustav odabrao Linux x86 jer imam 32 bitnu verziju Linuxa.Uspio sam pokrenuti datoteku koju sam skinuo ( .run ekstenzija) sa sh narededbom u terminalu.Otvorio mi se wizard koji mi je instalirao drivere i poslije toga sam restartao sustav.No ne vidim da su driveri instalirani u Additonal drivers a i ne vidim nikakvu razliku,prozori su jos uvijek nekako spori a i dock koji sam skinuo ne ide glatko.Sad jesam li nesto krivo napravio i ima li neki nacin da pogledam jesam li instalirao zeljene drivere?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Graficki driveri za Linux

Koja distribucija? Većina ih zahtjeva deinstalaciju prijašnjih ati drivera prije nove instalacije.

A što se tiče drugog, gnome i ATI driveri se ne ljube previše, puno bolje to izgleda na KDE.

16 godina
neaktivan

Nemoj koristiti driver sa službenih stranica ako nisi barem malo napredniji korisnik,

imati ces problema pri update-u kernela. 

Linux ti funkcionira drugacije od windowsa, gotovo nikad nije preporucljivo korisiti

drugi driver nego onaj iz repozitorija (čitaj ne skidaj s interneta).

U tvom slucaju je jos jednostavnije jer imas neku Ubuntu distribuciju, samo odaberi ati

driver pod additional drivers i stisni ok, to je to.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najsigurnije je neinstaliravat uopće additional grafičke drivere za linux :)

Bilo bi vrijme da proizvođači grafičkih kartica već jednom naprave drivere za linux koji valjaju nečemu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

isti problem sa 5570 ali na driverima sta ih sam instalira radi savrseno i nis ne steka tako da ono

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice