Skinuo sam drivere za ATI HD 5770 graficku karticu sa sluzbene AMD stranice i pod operativni sustav odabrao Linux x86 jer imam 32 bitnu verziju Linuxa.Uspio sam pokrenuti datoteku koju sam skinuo ( .run ekstenzija) sa sh narededbom u terminalu.Otvorio mi se wizard koji mi je instalirao drivere i poslije toga sam restartao sustav.No ne vidim da su driveri instalirani u Additonal drivers a i ne vidim nikakvu razliku,prozori su jos uvijek nekako spori a i dock koji sam skinuo ne ide glatko.Sad jesam li nesto krivo napravio i ima li neki nacin da pogledam jesam li instalirao zeljene drivere?
Graficki driveri za Linux
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.644
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja distribucija? Većina ih zahtjeva deinstalaciju prijašnjih ati drivera prije nove instalacije.
A što se tiče drugog, gnome i ATI driveri se ne ljube previše, puno bolje to izgleda na KDE.
Nemoj koristiti driver sa službenih stranica ako nisi barem malo napredniji korisnik,
imati ces problema pri update-u kernela.
Linux ti funkcionira drugacije od windowsa, gotovo nikad nije preporucljivo korisiti
drugi driver nego onaj iz repozitorija (čitaj ne skidaj s interneta).
U tvom slucaju je jos jednostavnije jer imas neku Ubuntu distribuciju, samo odaberi ati
driver pod additional drivers i stisni ok, to je to.
Najsigurnije je neinstaliravat uopće additional grafičke drivere za linux :)
Bilo bi vrijme da proizvođači grafičkih kartica već jednom naprave drivere za linux koji valjaju nečemu.
isti problem sa 5570 ali na driverima sta ih sam instalira radi savrseno i nis ne steka tako da ono