Everest za Linux

poruka: 5
|
čitano: 3.086
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Everest za Linux

treba mi neki program tipa everesta za linux jer moram saznat šta imam u kompu koji sam dobio jer mislim preć na windowse pa da znam koje drivere i za što skinuti!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
RE: Everest za Linux

Ovisno koliko se snalazis u linuxu mogao bi probati i lshw

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
RE: Everest za Linux
BoDdAH kaže...

treba mi neki program tipa everesta za linux jer moram saznat šta imam u kompu koji sam dobio jer mislim preć na windowse pa da znam koje drivere i za što skinuti!?

Osmijeh ... pod linux temom, samo zbog ... zgodno.

Ako planiraš (vjerojatno) windows 7, onda većinu drivera netrebaš tražiti-skidati. OS će sve obaviti sam. Važno je samo mrežni driver (jer bez tog nema mogućnost skidanja ostalih) ali s mrežom rijetko tko ima problem.

Drivere koje ćeš morati sam naći su ugl za uređaje koji nemaju win7 driver ili nije certificiran, većinom TV kartice stare nekoliko godina i sl.

Prepoznavanje komponenti je ipak najtočnije čitanjem.

MBO točan naziv, model i verzija (revizija, pogotovo ako treba flashati BIOS). Sve drivere dalje tražiš na str. proizvođača, ako nema onda tek generički.

Svaka komponenta bi morala imati neki naziv-deklaraciju, čak i na chipovima... to je konkretnije nego software. Software je dobar za diagnostiku (kvarove-test) ili kad nemožeš otvoriti računalo.

Također, u BIOSu ili POSTu imaš dovoljan broj podataka koji su bitni, sve ostalo je lagano.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Everest za Linux

Nekad bih i razumio ovako nešto i ne bih dijelio ovakve savjete. Čemu prelaziti na Windowse. Instaliraj si ih na drugu particiju ako baš moraš. Jedino što se tiče pokretanja novijih igara se isplate dok sve ostalo bolje ide pod linuxom.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice