Backtrack na Windows XP

poruka: 16
|
čitano: 7.294
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Backtrack na Windows XP

Zanima me dali bi mogao na kompu imati instaliran BACKTRACK i WINDOWS XP tako da pri paljenu kompa odaberem željeni sistem, kao što se može sa 2 Windowsa. Razlog tomu je dosta sporo pokretanje sa CD-DVD-a. Znam da će mi mnogi savjetovat da instaliram Vmware player ali nažalost on nemože na moj komp jer nemam dovoljno RAMA.

Takođe me zanima na koji način se vrši očitavanje Wireless kartice u BACKTRACK-u kad se BACKTRACK diže putem CD-a.

Moja kartica zahtijeva instalaciju putem cd-a pa se pitam kako ću je instalirat u BACKTRACK-u ako imam već ubačen CD.

Zahvaljujem na svakoj pomoći!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Backtrack na Windows XP

Može se instalirati u dual boot ali ja to nebih radio. Sporo se čita sa CD/DVD-a? Pa koliko tebi traje instalacija windowsa inače? Kakvu konfiguraciju imaš?

Dali tvoja matična podržava bootanje s USB-a?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Backtrack na Windows XP
Conndor kaže...

Zanima me dali bi mogao na kompu imati instaliran BACKTRACK i WINDOWS XP tako da pri paljenu kompa odaberem željeni sistem, kao što se može sa 2 Windowsa. Razlog tomu je dosta sporo pokretanje sa CD-DVD-a. Znam da će mi mnogi savjetovat da instaliram Vmware player ali nažalost on nemože na moj komp jer nemam dovoljno RAMA.

Takođe me zanima na koji način se vrši očitavanje Wireless kartice u BACKTRACK-u kad se BACKTRACK diže putem CD-a.

Moja kartica zahtijeva instalaciju putem cd-a pa se pitam kako ću je instalirat u BACKTRACK-u ako imam već ubačen CD.

Zahvaljujem na svakoj pomoći!!

Naravno da možeš imati. To se zove dual boot. oslobodi jednu particiju i na nju možeš instalirati BT. Trebaš samo voditi računa o tome koji boot loader želiš imati.

Moj savjet ti je da nabaviš USB stick (8 ili 16 GB) i na njega instaliraš BT. To možeš napraviti uz pomoć Unetbootina ili Lili-a. Instaliraj ga u persistentnom modu (da ti pamti postavke i promjene).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
13 godina
neaktivan
Backtrack na Windows XP

OK, hvala, to sam shvatio a šta sa očitavanjem wireless kartice??

0 0 hvala 0
15 godina

Ako želiš baš unutar windowsa pokrenuti back track možeš to učiniti da skineš program pod nazivom virtual box od oracle-a odabereš koliko želiš imati rama od svoje memorije na back tracku i koliko želiš prostornog mjesta za back track , po meni je to najjednostavniji način, ili pak dual bot.

Ako želiš mogu ti postati tutorial sa jedne stranice kako to najlakše napraviti preko virtual boxa. 

{#}

Off topic- na onu poruku iz prošle teme, samo da ti odg da ne pratim sve tvoje teme več pratimb bug forum i slučajno nabasam na tvoje teme, iznio sam mišljenje o tvojoj predhodnoj temi,tako da bez ljutnje, ja sam tu da pomognem ljudima i da ljudi pomognu meni. lp (sry na off topicu)

GDE VRAG NEMRE NIKAJ ZLA NAPRAVIT POŠALJE BABU
13 godina
neaktivan

U redu je ali kako da napravim da mi očita wireless karticu??

16 godina
neaktivan
Backtrack na Windows XP

Nemaš šta tu praviti, trebali bi pasati driveri koji dolaze u backtracku. A o kojoj se točno kartici radi?

pokreneš terminal i kucaš airmon-ng lupiš enter i prikazati će ti wlan karticu/e koje imaš na računalu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Nemaš šta tu praviti, trebali bi pasati driveri koji dolaze u backtracku. A o kojoj se točno kartici radi?

pokreneš terminal i kucaš airmon-ng lupiš enter i prikazati će ti wlan karticu/e koje imaš na računalu

Kartica je TP-LINK WN510G_550G_551G jedna od te tri, to mi je instalacijski folder koji sam dobio uz karticu na cd-u.

Dali podržava BACKTRACK ove kartice odnosno karticu?

16 godina
neaktivan
Conndor kaže...
Bellatrix kaže...

Kartica je TP-LINK WN510G_550G_551G jedna od te tri, to mi je instalacijski folder koji sam dobio uz karticu na cd-u.

Dali podržava BACKTRACK ove kartice odnosno karticu?

Da! Mislim da će raditi bez problema!

15 godina
neaktivan
crni pauk kaže...

Ako želiš baš unutar windowsa pokrenuti back track možeš to učiniti da skineš program pod nazivom virtual box od oracle-a odabereš koliko želiš imati rama od svoje memorije na back tracku i koliko želiš prostornog mjesta za back track , po meni je to najjednostavniji način, ili pak dual bot.

Ako želiš mogu ti postati tutorial sa jedne stranice kako to najlakše napraviti preko virtual boxa. 

{#}

Off topic- na onu poruku iz prošle teme, samo da ti odg da ne pratim sve tvoje teme več pratimb bug forum i slučajno nabasam na tvoje teme, iznio sam mišljenje o tvojoj predhodnoj temi,tako da bez ljutnje, ja sam tu da pomognem ljudima i da ljudi pomognu meni. lp (sry na off topicu)

ček,jel ti stvarno nisi vidio da je čovjek napiso da neće na virtualki instalirat?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
13 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...
crni pauk kaže...

{#}

ček,jel ti stvarno nisi vidio da je čovjek napiso da neće na virtualki instalirat?

Ima ljudi koji misle da sve znaju a nisu ni pročitali {#}

13 godina
neaktivan

sada imas backtrack codename whydah baziran na slaxu ne na debianu koji je mnogo brzi cita gotovo sve wireless kartice jednostavan je za pokrenuti sa usb-a ili virtualboxa nezahtjeva puno rama imas ga za skinuti na www.backtrack.webuda.com 

15 godina
neaktivan
Backtrack na Windows XP

Učitaš live cd,na desktopu će ti biti install on hard drive(pripazi da imaš neparticioniranog prostora na tvrdom disku),pokreni tu ikonu,next next next,particioniraj po želji,install...

Za obično pokretanje wlana kada instaliraš iz izbornika pokreneš wicd,klikneš ok na error message i izabereš mrežu.Easy as that.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 13:40 (g12356).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Učitaš live cd,na desktopu će ti biti install on hard drive(pripazi da imaš neparticioniranog prostora na tvrdom disku),pokreni tu ikonu,next next next,particioniraj po želji,install...

Za obično pokretanje wlana kada instaliraš iz izbornika pokreneš wicd,klikneš ok na error message i izabereš mrežu.Easy as that.

Hvala, ali već sam to sam shvatio.

13 godina
neaktivan
Backtrack na Windows XP

kod skidanja backtrack nudi mi KDE ili GNOME sta odabrati

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xd_giga kaže...

kod skidanja backtrack nudi mi KDE ili GNOME sta odabrati

Koje sučelje ti se više sviđa,guglaj...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice