[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 598.932
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
i meni nešto baterij slaba, izdrži hm, dan i 10 sati. to da je trom je istina, samo odjedanput uspori, al nema veze. glavno da radi. traka mi normalno radi. ma počeo sam ga koristiti samo za pozive i sms i nešto malo na xda i fejsu pročitati pa se toliko ne živciram zbog tromosti.  
17 godina

Da se čuje i moje mišljenje. Već ga koristim otkako sam ga objavio da je izašao. Smrzavanja "status bar" trake ili kako god već zovete sam imao samo jednom. Baterija traje 2 do 3 dana uz "normalno" korištenje mobitela (pozivi, sms, isključen 3G, e-mail, fejs), a uz stalno korištenje svega i svačega 6 do max 18 sati. Tromost imam samo kod korištenja fb aplikacije jer zauzima cca 40~50MB RAM. Kloknite CPU na min 320MHz i max 768MHz i nećete imati tromost kod normalnog korištenja. Što se tiče baterije, vrlo je "čudna" jer malo padne na 40% te se popne na 60% itd. SS korištenja bateruhe ću uploadati sutra jer nisam sada za laptopom, tek sam se prije 40min vratio s puta. @16OR, obriši sve i nanovo stavi SDSL Final i napravi restore podataka. Ne znam da li sam sam sebe zeznio, ali kod mene je sistemska particija 170MB, nisam stavljao mbn_file sa sistemskom od 180MB ili od 200MB.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

vec 2x sam ga stavljao bez restore podataka (ne bitno) i kad se vratim na obicni home lančer, zajeb, sad na adw sve super

sto se tice cpu stoji mi defoltni 245-600MHz, face apk ne koristim i onak, zasad sto se tice memorije i tromosti sve super, nema je

nego zanima me koje bi trebale biti razlike u postavci ''avaible govenors''na ondemand i recimo smartassV2 kako je kod PC roomova bilo

baterija nakon 11h stoji na 60%, po meni to je lose, danas sam jako slabo koristio telefon, nist pretjerano, samo u jednom pozivu od 7 min mi je brzo spalo na 80%

kod PC mi je baterija i 4 dana znala izgurat, u prosjeku 3dana uvijek

i jos nest makro ne radi, fm radi, jupi, kak se automatski postavljaju stranice???

puno bolje radi zakljucavanje ekrana, kod pc mi se jako cesto znalo desavat kao da 2x stisnem tipku, pa ga odma kak i zakljuca tak i otkljuca, tj prikaze za slide otkljucavanje

edit: sad sam probao 325-768 i na home lanceru i dalje je ta trom, jednostavno kad ocu uc u apk desktop mrak je, par puta moram uci/izac, da se pojave aplikacije, al uvijek onak usporeno ulazi i izlazi

laku noc :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 3:41 (16OR).

0 0 hvala 0
17 godina

@16OR osobno koristim SmartassV2, koja je razlika iskreno nemam pojma, ali bio sam pročitao o tome na xda developers forumu a evo našao sam i LINK. Kod mene zaključavanje zna zezati, moram dvaput stisnuti da ode u sleep, ali mislim da je do tipke jer slabo reagira. Što se tiče ulaženja u home gdje su aplikacije, meni je isto usporeno, tj. primjeti se tromost. Baterija zna varirati, kod mene stalno skaće gore dolje po 10~20%, ali treba trajati bar 48h uz pozive, sms te ne pretjerano surfanje. Korištenje baterije kod mene možete vidjeti na ove dvije slike:

P.S. drugi SS je upravo sada napravljen i vidi se razlika, baterija je toliko trajala jer sam tokom puta se dop preko fb-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 10:46 (Najbrži).
14 godina
neaktivan

hvala za link , idem onda i ja na smartassV2

a sto se tice variranja bat, meni je to oduvijek bilo, malo kad isforsiram, padne za 10% pa se opet digne, nekad zna sa 30% na 50% narast

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima li negdje link od pc figter v6 roma. onaj link s 4 sranice ne radi. i jeel to njegov posljednji rom. sad mi  je na mobu sdsl i nisam nesto zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 16:28 (Dado25).

0 0 hvala 0
17 godina

@Dado25 Sad ću provjeriti sve linkove. Ako koji ne valja, budem uploadao na mediafire jer imam ROM-ove na laptopu.

UPDATE:uploadam Oxygen RC3 i PCF V6

UPDATE: uploadano

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 17:03 (Najbrži).
15 godina

Imam jedan problem,pa sam želio upitati dali ga imate i vi.Koristim trenutno  2.3.7 | CM7 | Miroslav_mm SDSL Final 1.0 i događa se da mi jednostavno kad pustim neku pjesmu zaštekava,kao prikazuje da imam slušalice onda najdenom da nemam onako , mogu slušati ali zna prekidati po 2-3 puta u pjesmi to su stanke od sekunde ali kad slušam glazbu na mobitelu dosta se osijeti {#} kako da to riješim?

Zagorje u srcu
17 godina
crni pauk kaže...

Koristiš Winamp, PowerAMP ili defaultni player? Osobno nemam tih problema na winampu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 17:05 (Najbrži).
15 godina

Deuflat ,prije sam također koristio Cm7 i isto mi je na njemu šteko.Probo sam prije sa power amp i tamo je šteko. Tako da nemam pojima,a znam da je utor uredu i da su slušalice uredu {#} 

Zagorje u srcu
17 godina
crni pauk kaže...

Sad sam maloprije se vratio doma, bio sam s curom u šumarku i bio sam pustio pjesme u winampu, ali spojeno na radio putem kasete i krčile su pjesme, jednostavno nisam mogao slušati. Kada puštam bez sluški preko winampa sve je u redu, nema štekanja. Vjerovatno nije dobro napravljeno za sluške, probaj ovaj FIX za taj ROM.

UPDATE: stavio sam sebi taj fix i testirao na zvučnike preko winampa i default player-a. Nikakvih problema nemam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 19:24 (Najbrži).
13 godina
Najbrži kaže...
crni pauk kaže...

Sad sam maloprije se vratio doma, bio sam s curom u šumarku i bio sam pustio pjesme u winampu, ali spojeno na radio putem kasete i krčile su pjesme, jednostavno nisam mogao slušati. Kada puštam bez sluški preko winampa sve je u redu, nema štekanja. Vjerovatno nije dobro napravljeno za sluške, probaj ovaj FIX za taj ROM.

jep i meni krči prek slušalica. kak staviti taj fix?

17 godina
overlord666 kaže...

kak staviti taj fix?

Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> SDSL_BTFIX.zip

13 godina
Najbrži kaže...
overlord666 kaže...

kak staviti taj fix?

Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> SDSL_BTFIX.zip

sad radi normalno sve :)

14 godina
neaktivan

i meni je fix pomogao. sad svira dokle surfam. znalo raditi par sekundi, pa nestane pa se opet pojavi. defaulti svirač koristim

0 0 hvala 0
17 godina

MikeGapinski ICS Polish Blood Beta 5.

Deep sleep navodno radi.

Changelog for beta 5:

-All the CM updates like overclocking in settings

-Genlock, overlay, libqcomui, titlerender to make rom liquid smooth

-KGSL 3.0 in kernel is supported(the gpu driver from 3.0 kernel)

-Camera works now but it has no preview and recording support(luck of codecs, to be fixed in next ver)

-Wifi shows signal and turns on without any problems(new supplicant)

-The timezone fix is inside for not working sim cards

-System is around 180mb with gapps inside

-You can watch youtube with lags instead(omxcore is inside,now fighting with hardware render)

Now what is left to do for us:

-Full codecs and camera

-Tethers

-Kernel 3.0 I am porting

- Did I forgot anything ?

The rom isn’t bug free due to many 3.0 drivers. Deal with it for now.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

isprobao sam ga i nije loš. brz je, sve radi, mislim ono što treba raditi. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
imam jedno pitanje,da li je neophodno prisiravanje memorije ili moze odma install . ?
13 godina
neaktivan

Imam jedan problem... Imao sam Cyanogenmod 7 2.3.7 android na GT540, pa sam cekao na BETA 5 da uzmem 4.0.3 preko roma. Kada sam instalirao 2.3.7 sve je teklo vise manje bez problema, a sada (BETA 5 4.0.3) prateci uputstva stigao sam do 10-tog koraka (hard reset) i tu sam zapeo... Odradio sam KDZ update i kada je zavrsio i pojavio se LG na ekranu pritisnuo sam tipke VOLUME UP + HOME + SEARCH za reset i nista... cekao sam 1 sat i nista se nije desavalo (samo stojao crn ekran). I pokusavao sam opet da update-ujem ali nije islo, jer mi nije registrovalo telefon. (Fastboot-recovery ne radi) Ako iko zna kako da ovo rijesim, bio bi mu zahvalan. Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 12:01 (Neven112).

0 0 hvala 0
17 godina
ivan95manic kaže...
imam jedno pitanje,da li je neophodno prisiravanje memorije ili moze odma install . ?

Stavi sistem na 200MB (preporuka na XDA, tako sam i ja stavio). Na koliko ti je sad?

Hm, baterija mi je već na 40%, jutros ga skinuo s punjača, a nisam skoro ništa radio...

17 godina
Neven112 kaže...

Oni koji imaju FASTBOOT neka krenu od 10. koraka

Oni koji imaju RECOVERY neka krenu od 17. koraka

Kako najbrže mijenjati ROM-ove pomoću recovery

Jarane prvo dobro pročitaj prije nego kreneš te ako ti nešta nije jasno pitaj prvo jer tu sam/smo da pomognem/o.

14 godina
neaktivan
Neven112 kaže...

Imam jedan problem... Imao sam Cyanogenmod 7 2.3.7 android na GT540, pa sam cekao na BETA 5 da uzmem 4.0.3 preko roma. Kada sam instalirao 2.3.7 sve je teklo vise manje bez problema, a sada (BETA 5 4.0.3) prateci uputstva stigao sam do 10-tog koraka (hard reset) i tu sam zapeo... Odradio sam KDZ update i kada je zavrsio i pojavio se LG na ekranu pritisnuo sam tipke VOLUME UP + HOME + SEARCH za reset i nista... cekao sam 1 sat i nista se nije desavalo (samo stojao crn ekran). I pokusavao sam opet da update-ujem ali nije islo, jer mi nije registrovalo telefon. (Fastboot-recovery ne radi) Ako iko zna kako da ovo rijesim, bio bi mu zahvalan. Hvala unaprijed.

pa što si radio preko kdz updatera? ako si imao cyanogen onda si sigurno imao fastboot i recovery, beta 5 se stavlja samo preko recoverya. ako si ga brickao, nađi upustvo kako ga odbrickati. preko kdz-a. joj joj. mislim da je najbrži imao tutorial, ako ne savio sam ja u neki post kako se to radi. 

14 godina
neaktivan

ja nemogu skinuti novi Beta5 javlja mi eror 404

Dugo nisam vidio svoj rodni kraj proljece je sada mene obuze sjeta Ja ti pisem pismo stari prijatelju moj daj mi reci sto ima novo sve mi reci sto znas I dal jos svirate nocu pored rijeke sad je doslo

0 0 hvala 0
17 godina
pingo18cro kaže...

ja nemogu skinuti novi Beta5 javlja mi eror 404

Overloaded :P ja sam na vrijeme preuzeo. Uploadam na mediafire, a ako dotad ne proradi link objavit ću s mediafire.

NADOPUNA: original link radi, preuzimajte s njega

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 17:53 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Nije losa beta,ali neke aplikacije ne mogu da se pokrenu (opera,fb i jos neke) , cak ni poruke ne mogu da se otvore,Najbrzi,jel isto tako i kod tebe ? i sto je najgore ne radi ni app2sd . I jos mi za svaku opciju koju pokrenem (sms,imenik ,dialer) javlja gresku i nmg da radim nista.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 16:34 (ivan95manic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivan95manic kaže...

Nije losa beta,ali neke aplikacije ne mogu da se pokrenu (opera,fb i jos neke) , cak ni poruke ne mogu da se otvore,Najbrzi,jel isto tako i kod tebe ? i sto je najgore ne radi ni app2sd . I jos mi za svaku opciju koju pokrenem (sms,imenik ,dialer) javlja gresku i nmg da radim nista.

nešto nisi dobro napravio. na 200 particiju stavi. wipaj sve moguće, instaliraj betu 5 i opet sve wipaj. meni je sve normalno radilo.

13 godina
neaktivan
za particiju mi je pomogao Najbrzi preko TV i namestio sam,sad cu opet da odradim renistal pa javljam da li radi .
13 godina
neaktivan
najverovatnije mi je zbog pune memorije kocio,ali i dalje ne mogu da prebacim nista na sd od apps :/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivan95manic kaže...
najverovatnije mi je zbog pune memorije kocio,ali i dalje ne mogu da prebacim nista na sd od apps :/

neznam, možda nešto ne valja. nešto sam na xda pročitao da cache nešto ne radi pa ne idu app na sd

17 godina

Ukratko: valja čekati novu betu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice