Ovdje sve neke stare konjusine,hehe,fala bogu da nisam nikad čul za ZX
Ovdje sve neke stare konjusine,hehe,fala bogu da nisam nikad čul za ZX
I ove stare konjusine su pocele od negdje sa informatikom, hehe
Kao ponosni vlasnik ZX 48+ moram ispraviti grešku koju očigledno nitko nije uočio. Nije Sinclair Systems nego Sinclair Research Ltd. Autor vijesti možda tada još nije bio ni živ ili je kakio u pelene no neki su priloženu sliku gledali svaki dan, programirali u assembleru, pravili hardverske dodatke, lemili po njemu... eh.
Tu sliku gotovo da i nisam vidio, jer sam ROM zamjenio EPROM-om. Onda sam unutra napucao nešto napredniji BASIC, crni BORDER i PAPER (INK 7 + BRIGHT 1) i obaveznim POKE 23609,100 (za neupucene - softverska klik tastatura). I naravno, umjesto pozdravne poruke je bila custom: "Play it again, mr.ZX" :-)
Ahh... BORDER 0 PAPER 0 INK 7 i POKE 23609, 50 (više volim kraći klik) ... hvala na uspomeni!
sabrewolf ... uuu
Ma Amiga je jela sve te igracke....
ports of call i čekanje u near relatime da ti brod iz vankuvera dođe u karači. :D
zaboravili ste na amstrad/schneider cpc 464 sa ugrađenim kazetofonom i locomotive basic om.
- floppy 1541-2, printer, MagicModul (catridge koji je sadržavao assembler, prebacivanje dijela ROMa za ukupno 80kb na raspolaganju, ...), GEOS (''bolji'' od windowsa, samo stoljeće ranije).
I nezaboravni intro u npr Supremacyju (JMJ-Oxygene?...), sprite, paralaxscrolling, ili ... ma do zadnjeg peek&pokea je superioran ZXu.
Naravno (na svima) je radila Elite... Dok se u noćnim satima 'torrentiralo' sa stojedinice na tape pa šarafljanje azimuta....
Potpisujem. Imao spectruma (negdje je i danas na tavanu :o)) i nakon nekog vremena nabavio C64 s flopyjem. Naravno 5,25", kutija veća (i skuplja) od C64. I u to vrijeme je to bio bolji stroj od ZX-a i logičan prelazak na bolje..
eh da .. Commodore 64 je dosao jednog ljeta nakon duuggoog cekanja 1985 godine..
jaooo jaooo kuukuu lelee...
dani , noci .. noci .. dani.. , sjecam se da sam procitao onu knjigicu i prije nego je dosao.. ajmmee ma kako se zove neka od nasieg nekog tada autora.. ma joojj onako pravokutna knjiga.. neki frajer bio na njoj nacrtan kako programira... i onda nisam imao igre pa sam progamirao u basicu iz originalne knjige koja je dosla sa njim.. (ajme sto nadjoh na netu.. Commodore 64 Type-In Program Books- http://www.btinternet.com/~pweighill/music/books/)
a u sjecanju mi ostale:
Elite, Zaxxon, Uridium, usagi yojimbo, 1942, International Karate, boot camp, commando, raid over moscow... ufff sada da ne nabrajam :)))
A neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee seriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ajme kako me presjeklo kada sam vidio stranicu!!!!!!
Za nostalgicare - Retro gaming RetroBytes na FaceBooku