SoftMaker Office 2010 u beti

poruka: 9
|
čitano: 2.798
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SoftMaker Office 2010 u beti".
17 godina
neaktivan

Ja sam koristio SoftMaker Office 2008 i doista sam bio više nego zadovoljan. Aplikacije su munjevite u pokretanju, zahtjevaju malo memorijskih resursa a cijeli SMOffice je moguće instalirati na USB i pokretati ga od tamo odnosno nositi svoj office paket sa sobom. Za 95% potreba pisanja i obrade teksta stvar radi odlično. Kupio sam ga putem interneta za 9 US$ na nekoj njihovoj akciji....

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zanimljivo je vidjet i osvrt "alternativnih" uredskih rješenja. A tu su još i stari znalci poput Corela, Ashampoo i sl., a malo se zna o njihovim varijantama..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja cu opet po ikonama i toolsima. Pa kaj nitko ne moze naci nekog dobrog dizajnera da izdizajnira taj izgled aplikacije nego sve izgledaju kao da su ih programeri radili?

2 0 hvala 0
16 godina
RE: SoftMaker Office 2010 u beti
virtualAThome kaže...

Ja cu opet po ikonama i toolsima. Pa kaj nitko ne moze naci nekog dobrog dizajnera da izdizajnira taj izgled aplikacije nego sve izgledaju kao da su ih programeri radili?

Mozda zato jer su ih programeri radili? Osmijeh

17 godina
virtualAThome kaže...

Pa mozda zato sto je SoftMaker in Nürnberga, DE. 

A to sa ikonama, mislim da je M$ izmislio tu strategiju da sa svakom novom verzijom, malo nasminka interfejs, izmeni ikone i menije, doda nove opcije u Office, i normalno naplati novu verziju. M$ je tako smenio nekoliko generacija Office paketa bez nekih drasticnih promena. Tek zadnja Office 2007 verzija se razlikovala i po formatu i izvedbi od startjih 2003,XP,2000.....

17 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

A to sa ikonama, mislim da je M$ izmislio tu strategiju da sa svakom novom verzijom, malo nasminka interfejs, izmeni ikone i menije, doda nove opcije u Office, i normalno naplati novu verziju. M$ je tako smenio nekoliko generacija Office paketa bez nekih drasticnih promena. Tek zadnja Office 2007 verzija se razlikovala i po formatu i izvedbi od startjih 2003,XP,2000.....

Kad kazem da treba napraviti ikonice ne mislim da treba izgledati kao Office 2007. Pogledaj Operu, to je nezavisna kuca koja ocito ima zaposlene dizajnere u svom timu i Opera izgleda lijepo Out of the Box. Nisu kopirali IE vec su smislili svoje sucelje koje je oku ugodno. Ima takvih primjera jos puno, necu sad nabrajati, poanta je da kad softver izadje da je bitno i kako izgleda, a ne samo kako radi.

17 godina
protjeran

Meni ne treba, jer imam OpenOffice.org.

Kako je dobar osjećaj kada stisneš Alt i mišem označiš blok teksta unutar većeg i kopiraš samo njega (označavanje teksta po vertikali).

Ali, čim više konkurencije, to bolje, zar ne?

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

1 0 hvala 0
17 godina
branko kaže...

Meni ne treba, jer imam OpenOffice.org.

Kako je dobar osjećaj kada stisneš Alt i mišem označiš blok teksta unutar većeg i kopiraš samo njega (označavanje teksta po vertikali).

Ali, čim više konkurencije, to bolje, zar ne?

Pa ista fora sa ALT postoji i u M$ Office.

17 godina
protjeran

A koliko ljudi to koristi?

Tko bi rekao da se i za 0 kuna može dobiti isto.

Veći je problem što navika, marketing, piratstvo i prisila (zakonom vezani dokumenti, koji se oslanjaju na VisualBasic makroe) drže ljude na MicrosoftOffice-u, od stvarne funkcionalnosti nekog Office-a.

A i lijep je osjećaj kada sa Ctrl+ zumiraš stranicu u OpenOffice-u, ili kada cijeli dokument izbaciš kao pdf format (a tek kada taj pdf možeš i editirati kroz plugin...).

Ali, ako netko može zaraditi na prodaji nekog programa, bolje za njega, samo treba prestati pričati 'ovo je bolje, ovo je lošije' jer je to bez veze.

Mislim da je bolje govoriti koliko nešto košta, a gotovo svaki će alat učiniti slično (pogotovo onima koji koriste 1-3% mogućnosti).

Kada bi se iskorijenilo piratstvo, mislim da bi OpenOffice bio najrašireniji program za pisanje na hrvatskom tržištu.

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice