Star8+crack najbolji
Dati 5 - 6 tisuća kuna za PC ,40 $ za Windows 8 i onda crackat program od 3 ili 5 $?! Svaka ti čast!!
veliki dusebriznik koji vrlo vjerovatno i sam koristi sve piratizirano...
Star8+crack najbolji
Dati 5 - 6 tisuća kuna za PC ,40 $ za Windows 8 i onda crackat program od 3 ili 5 $?! Svaka ti čast!!
Da ,svakako! Pogotovo volim piratizirati sve živo na Linuxu!!
(inače ,na Windowsima ,jedini pirat je novi Photoshop)Star8+crack najbolji
Ti ako imaš daj ... ja ne dam di ne moram.
btw. dao sam samo za komp 4 soma !
Star8+crack najbolji
Ti ako imaš daj ... ja ne dam di ne moram.
btw. dao sam samo za komp 4 soma !
hehe, mislim da je veći problem skužit kako uplatiti tih par dolara nego sam iznos
Ni meni nije jasno zasto se neko mora uvijek javljati sa ovim sranyima o piratiziranju. Ne koristim PC za posao, ne zaradjujem od njega i ne vidim nikakav problem u piratiziranom softveru. I necu davati pare za nesto sto mogu nabaviti dzabe. A ako ne moze dzabe, onda pogledati alternative. A ako nema alternative, pogledati isplativost. Jeli ti bas to potrebno, i td...
U svakom slucaju, ima puno vaznijih stvari za trositi pare od nekog softvera na kompu...
Ni meni nije jasno zasto se neko mora uvijek javljati sa ovim sranyima o piratiziranju. Ne koristim PC za posao, ne zaradjujem od njega i ne vidim nikakav problem u piratiziranom softveru. I necu davati pare za nesto sto mogu nabaviti dzabe. A ako ne moze dzabe, onda pogledati alternative. A ako nema alternative, pogledati isplativost. Jeli ti bas to potrebno, i td...
U svakom slucaju, ima puno vaznijih stvari za trositi pare od nekog softvera na kompu...
Džabe možeš nabaviti i kilo pršuta, uđeš u dućan uzmeš i odeš.
e upravo to, al čini se da neki baš i ne shvaćaju to (očito se ima previše). s prosjećnom plačom od 5500 kn (sam median bi mogao biti dosta manji) nije sam tak iskeširati cca 300kn za svaku igru koja izađe, ili još bolje, neki profi alat koj je neophodan za fax. e sad, zamislite kako je tek ekipi malo južnije i istočnije od nas (npr. makedonija i rumunjska gdje još voze aute iz ranih 90ih, a prosjećna plača je oko 300€ (asistenti na faxu imaju 250€). pa si sad ti priušti luksuz kupovanja softwera čija se cijena određuje negdje daleko daleko na zapadu...
Jesi pokušao sam napraviti neki program? Naučiti neki programski jezik? Znaš koliko je tu posla, truda i vremena potrebno uložiti? Ja sam dev pa znam. Da si išta od navedenog pokušao, nebi ti padalo na pamet ukrasti ikakav program - ako košta 3$ a treba ti, plati - isto vrijedi za 30 ili 300$. Programeru koji ga je napisao treba taj novac, ne prodaje softver jer mu je dosadno u životu.
Ako nemaš za platiti, imaš besplatnog softvera koliko god hoćeš. Pošto ga ne koristiš za posao, imaš lijepo linux i podosta besplatnih alternativa za praktički bilo koji windows program.
Zašto ne odeš u dućan i ne ukradeš kilu kruha?
Jesi pokušao sam napraviti neki program? Naučiti neki programski jezik? Znaš koliko je tu posla, truda i vremena potrebno uložiti? Ja sam dev pa znam. Da si išta od navedenog pokušao, nebi ti padalo na pamet ukrasti ikakav program - ako košta 3$ a treba ti, plati - isto vrijedi za 30 ili 300$. Programeru koji ga je napisao treba taj novac, ne prodaje softver jer mu je dosadno u životu.
Ako nemaš za platiti, imaš besplatnog softvera koliko god hoćeš. Pošto ga ne koristiš za posao, imaš lijepo linux i podosta besplatnih alternativa za praktički bilo koji windows program.
e pa piratizirao on tvoj software ili koristio neku besplatnu alternativu (ukoliko postoji) tebi nije ništa izbio iz džepa. zar ste ti i onaj koj spominje pršut zaboravili onu sliku koja objašnjava razliku između piratiziranja i krađe (s kopijom i originalom)?
naravno da ne opravdavam piratstvo u globalu, da ekipa koja si itekako može priuštiti kupovinu piratizira, ali pogledaj moj prethodni post. ima puno onih koji si ne mogu priuštiti iskeširati 30 il 300$ pa makar mu to nešto bilo itekako potrebno. gdje bi studenti završili da svatko mora kupiti matlab, mathematicu, labview? zamisli kaos na faxu da 500 studenata radi dz i labose na par desetaka dostupnih pc-ova s legalnim matlabom na sebi? OK, možeš sada spomenuti maple i slične besplatne alternative, ali što ako se na faxu zahtijeva izrada labosa u matlabu?
zar češ siromašne obitelji kojima je dijete krenulo u školu te mu je potreban pc tjerati da kup windowse/office, ili da se od prvog dodira s kompom pati s linuxom? zar bi siromašnima trebalo uskratiti uživanje u crysisu, bioshocku i sl. samo zbog osjećaja 'pravde' prema ekipi koja garant zarađuje preko $100k godišnje? zar bi se trebali odreći walking dead-a, game of trones i sl. samo zato što živimo u nešto zaostalijem dijelu svjeta gdje nema te ponude na telki?
btw što se tiće snobova s grafičkim od preko 2kkn koje su pritom spojene u sli/crossfire te onda plaću da im crysis ne radi na ultra-mega-giga-high na 120, nego na bijednih 50fps-a... molim vas da se ne uključujute u raspravu o ispravnosti piratiziranja...
1. Ako moj program nema alternativu (a jedan od mojih nema) i treba mu a piratizira ga, da meni je izbio u tom konkretnom slučaju 4k kuna. Ako ima alternativu ja neću plakati za izgubljenom dobiti jer očito nisam bio dovoljno sposoban da prodam svoj program. Oportunitetni trošak u kojem ja gubim a autor alternative (plaćene ili besplatne) dobiva.
2. Postoje studentske licence i sl. načini pribavljanja licence - samo treba pitati. Uz to, postoje free alternative.
3. Ima linux i libreoffice. I po čemu se to pati ajd me molim te prosvijetli? Pa više se patiš sa windowsima oko updatea, drivera, AVa, instalacije dodatnog softvera - na linuxu je skoro sve navedeno out of the box, besplatno i legalno.
Ako su siromašni, otkud im za j****i PC koji može pokrenuti Crysis a nemaju za igru? Daj molim te ne lupaj. Walking Dead uredno gledam na MaxTVu a GoT ću također. Ili preko satelita, isti mi klinac.
1. Ako moj program nema alternativu (a jedan od mojih nema) i treba mu a piratizira ga, da meni je izbio u tom konkretnom slučaju 4k kuna. Ako ima alternativu ja neću plakati za izgubljenom dobiti jer očito nisam bio dovoljno sposoban da prodam svoj program. Oportunitetni trošak u kojem ja gubim a autor alternative (plaćene ili besplatne) dobiva.
Ako su siromašni, otkud im za j****i PC koji može pokrenuti Crysis a nemaju za igru? Daj molim te ne lupaj. Walking Dead uredno gledam na MaxTVu a GoT ću također. Ili preko satelita, isti mi klinac.
ne razumiješ da ako nema alternative, jako teško če se kupit tvoj program (koji kako kažeš nema konkurenciju) ili uopće neće, tako da nezarađena tvoja lova nije izgubljena lova jer tu lovu nikad nisi ni imao. Tako se ponašaju i velike games\movies kompanije koji prijave ogromne gubitke novaca zbog piratiziranja. Znači nisi u gubitku ni ti ni velki igrači. Druga stvar, spomenuo si sposobnost prodaje programa, nema tog čovjeka koji če mi moči uvalit bilo šta dok se ne ukaže potreba za istim. I kad se ukaže onda sam proguglam di je najkvalitetnije i jeftinije. Da se tvoj program prodaje ko kruh ti sad nebi bio tu, nadam se da ti ova zadnja rečenica nešto govori. Da se još nadovežem za ovu tvoju zadnju izjavu, recimo npr. 4 igre po 400 kn, to je več nekom malo bolja nadogradnja kompa. I sigurno im nečeš utuvit u glavu da je bolje kupovat igre nego npr. nadogradit komp.
Malo nejasno, ha?
Kao prvo, svaka piratska kopija ne znači da bi ta kopija bila i prodana - malo bolje pročitaj moj post. Evo, da ti pojasnim. Tebi treba (za posao) program za knjigovodstvo. Umjesto da kupiš moj ili od konkurencije, ti se odlučiš koristiti piratsku kopiju mojeg. Kako su ti novci izbijeni iz mog džepa? Pa, umjesto da si kupio od konkurencije i na taj način mi dao do znanja da je taj program bolji od moga, ti "kradeš" kopiju mojeg - priznaješ da je moj bolji od konkurentskog ali mi ne daješ novac. Nadam se da si razumio.
Dokle god se konkurentski prodaje više nego moj a ne koriste se ni piratske kopije mog programa, za mene nema izgubljene dobiti jer se ništa ne prodaje a ni ne krade. A ako postoji konkurencija (bolja ili lošija) koja se također može piratizirati a ti kradeš od mene, ja sam u gubitku jer na kraju, da se ni konkurentski ni moj ne mogu piratizirati a program ti je nužan, tvoj novac bi otišao meni (dokazano time što si uzeo piratsku kopiju mog, ne konkurentskog).
Sposobnost prodaje koju ja spominjem se ne odnosi na prodavanje nepotrebnog. Odnosi se na sposobnost "uvjeravanja" kupca da kupi B a ne A jer je B bolji i isplatljiviji za njega.
Iduća stvar koja je na tapeti je prodaja mog programa - hvala na pitanju ali ide dovoljno dobro. Ako imaš neki obrt/tvrtku koja ima puno papirologije i općenito radi sa velikom količinom dokumenata koje bi trebalo srediti nekako, javi mi se na PP. Možda budeš zainteresiran za poprilično jeftino a dobro rješenje. Ne, piratska kopija nije dostupna jer aplikacija ima server kojeg treba postaviti i konfigurirati. Not a piece of cake + nije samo .exe koji bi mogao maznuti.
Što se tiče ove gluposti sa cijenom igara - Steam ima vrlo fine akcije gdje se za par eura dobije vrhunski naslov ili čak paket naslova. Ne moraš igrati igru odmah po izlasku, sačekaj koji mjesec i kupi ju na akciji.
[edit] - TDeri, argumente molim. Ne grizem.
Džabe možeš nabaviti i kilo pršuta, uđeš u dućan uzmeš i odeš.
Da ali imam alternativu - susim ga kod kuce. A to svakako spada u ono sto sam naveo na kraju posta - puno vaznija stvar za potrositi pare (hrana, osnovna potreba) od kompjuterskog softvera...
Alternative se gledaju samo ako su bolje. U ovom slucaju Linux nije bolji od piratiziranog Windowsa za moje potrebe. Ako mi bude trebalo za posla, kupicu ga. Nikakav problem.
Sto se tice odakle mi za komp, to se ne kupuje tako cesto. Sad bi ja trebao potrositi na igre ili nesto slicno koliko i na sam komp. Da trebas pare za nesto vaznije sigurno nebi razmisljao da ih dajes za par sati zabave na kompu...
Postoje prioriteti. Lako je pricati nekome ko se rodio sa zlatnom kasikom.
Da ali imam alternativu - susim ga kod kuce. A to svakako spada u ono sto sam naveo na kraju posta - puno vaznija stvar za potrositi pare (hrana, osnovna potreba) od kompjuterskog softvera...
Pršut i nije baš neophodan ali eto...
Imaš također i alternativu piratiziranju - besplatni program.
Ono sto si ti rekao i naglasio bilo je podcjenjivacki, bezobrazno i glupo. Tko si ti da bi odlucivao o cemu cemo i kako raspravljati? Tko si ti da bi odlucivao tko ce o tome raspravljati (pa cak i ako su takva niza bica kao... fakin kroatisti ili nedaojezusimarija pravnici)? Rasprava je o tekstu kojeg je netko napisao, da li ce se pricati o formi ili sadrzaju ostavi onima koje to zanima. Vjerojatno ne znas, ali to nekako ide jedno s drugim ruku pod ruku. Bez jezika sad ne bi bili ovdje, nego bi jos uvijek visili repom pricvrsceni za grane... mozda tebi pase, ali ima i drugih koji drze do nekih standarda i civilizacijskih dosega.
Sasvim sigurno tvoje 'publikacije' necu citati, takve jezicne bravure vjerojatno citaju samo psihijatri po sluzbenoj duznosti (nemoj pomijesati s pravnicima, nije isto!).
Teško je shvatiti da se treba raspravljati o temi iz naslova?
Jos teze je za shvatiti sto su forma a sto sadrzaj i kako nije dobro biti nepismen?
Jos teze je za shvatiti sto su forma a sto sadrzaj i kako nije dobro biti nepismen?
Uživaj u vlastitoj pismenosti i druge pusti na miru. Vjerujem da nepismeni imaju puno bolji društveni život od tvrdoglavih i dosadnih.
Ajde ga onda ''osuši'' tj. napravi svoj program. Jel ,crackiranje nije isto što i ''sušenje'' tj. izrada programa.
Svatko pametan zna razliku.
Jesi ti uopće probal koji Linux?! Očito nisi ,jel onda nebi pričal ovakve nebuloze.
Nitko se ovdje nije rodio sa ''zlatnom kašikom''. Neki od nas ipak radimo i možemo si priuštiti i platiti program ako je dobar.
A sad ,pustimo crackiranje i vratimo se na temu ,a to je Windows Blue.
Alternative se gledaju samo ako su bolje. U ovom slucaju Linux nije bolji od piratiziranog Windowsa za moje potrebe. Ako mi bude trebalo za posla, kupicu ga. Nikakav problem.
Sto se tice odakle mi za komp, to se ne kupuje tako cesto. Sad bi ja trebao potrositi na igre ili nesto slicno koliko i na sam komp. Da trebas pare za nesto vaznije sigurno nebi razmisljao da ih dajes za par sati zabave na kompu...
Nekima je lakse napisati aplikaciju nego osusiti prsut kod kuce. Imam i ja puno vaznijih stvari za potrositi novac od, recimo, helikoptera i zato nemam helikopter.
Suti i skidaj torrente, kao i ja. Ovi argumenti koje navodis su totalno bezvezni.
Uživaj u vlastitoj pismenosti i druge pusti na miru. Vjerujem da nepismeni imaju puno bolji društveni život od tvrdoglavih i dosadnih.
Cini se da ti je nepismenost najmanja briga. Mozda prvo poraditi na logici, uzrocno-posljedicnim vezama i manjku opcepriznatih ljudskih kvaliteta?
Nekima je lakse napisati aplikaciju nego osusiti prsut kod kuce. Imam i ja puno vaznijih stvari za potrositi novac od, recimo, helikoptera i zato nemam helikopter.
Suti i skidaj torrente, kao i ja. Ovi argumenti koje navodis su totalno bezvezni.
Nemas helikopter jer imas puno vaznijih stvari na koje trosis novac? O Manitou Svevisnji, sto sve necu procitati. Pa daj onda jedan mjesec smanji malo kruh i parizer, pa si kupi helikopter. Ajd molim te, vidjet ces da je helikopter prava stvar. Isto tako, uzmi si i jednu jahtu od 120 metara, da taj helikopter moze negdje i sletiti.
Sreca da znas koji su argumentni totalno bezvezni.
I da, skidanje piratiziranih programa preko torrenata je inace nelegalno, drago nam je da se time hvalis ali nije bas lijepo da i druge nagovaras na to. Ako vec zagovaras nepismenost, cemu jos i kriminal?
Kao prvo zašto koristit nešto besplatno ako je ono što se plaća isto dostupno kao besplatno a bolje je? Drugo ne brini se za programera, oni rade i prodaju programe netko ipak taj program i kupi a da ne pričam o naknadama intelektualnog vlasništva, pratstva itd. Da budem moralan u svijet kapitalizma? Živimo di živimo i tome se prilagođavamo ... ono što nam zakon i njegova provedba nalaže da bude legalno to legaliziramo što ne je stvar nečije volje i mogućnosti. Da nam je standard bolji nikom ne bi bio problem izdvojit 150 eura za windowse ... al malo se okreni i pogledaj gdje živiš i čime te država sve kalemi nema dana da ne izađe neki novi namet. Tamo di moram kupim (posao) i radim sve legalno po zakonu. Di ne moram nisam lud da plaćam. A uspoređivat software sa kilom kruha je krajnje besmisleno ....
A ti kao takav moralan čovjek sigurno kupuješ sve filmove koje si pogledao ... i pjesme koje si poslušao ... njima možeš ukrast to je legalno? Držiš predavanja o moralu a zadnji si u redu kao ogledan primjer ... isti si ko crkva ...
A ti kao takav moralan čovjek sigurno kupuješ sve filmove koje si pogledao ... i pjesme koje si poslušao ... njima možeš ukrast to je legalno? Držiš predavanja o moralu a zadnji si u redu kao ogledan primjer ... isti si ko crkva ...
A to da je Crkva nemoralna si, pretpostavljam, saznao iz novina ? Ili si dio Crkve, pa znaš ?
A to da je Crkva nemoralna si, pretpostavljam, saznao iz novina ? Ili si dio Crkve, pa znaš ?
Ne, saznao sam tokom života al kad si već kod novina osvrni se samo na jučerašnju izjavu našeg nadbiskupa odnosno njegov komentar na njegovog poglavara SV. Oca Papu, htio sam biti dio crkve al sam odustao ... iz nekih drugih razloga!
bit će free, eto sad znaš
Ne, saznao sam tokom života al kad si već kod novina osvrni se samo na jučerašnju izjavu našeg nadbiskupa odnosno njegov komentar na njegovog poglavara SV. Oca Papu, htio sam biti dio crkve al sam odustao ... iz nekih drugih razloga!
Jel ono da nema njemu sta Papa dijeliti lekcije o skromnosti? Puko sam od smijeha. Pa ja kao totalni ateist imam toliko postovanja prema poglavaru neke vjere, pogotovo one kojoj bi genetski trebao pripadati, da takvo nesto nikad ne bi izjavio.
A da usput odgovorim i na ovo boldano povise:
Iz novina sam saznao i za npr. tsunami u Japanu. Nisam iz Japana niti sam ga uzivo vidio pa opet vjerujem u ono sto sam procitao i vidio na TV.
Iako se sa Memphisom u pravilu ne slazem oko vecine tema ovdje je apsolutno u pravu. Ovi "moralisti" koji nekoga ko za doma koristi piratski software ili igre nazivaju lopovima imaju 2 moralna problema. Em su po istim mjerilima lopovi, jer sigurno doma imaju koji ilegalni mp3, film, seriju ili prate sportske dogadjaje po streamovima, em su licemjeri koji drugima zamjeraju ono sto i sami rade.
Iz novina sam saznao i za npr. tsunami u Japanu. Nisam iz Japana niti sam ga uzivo vidio pa opet vjerujem u ono sto sam procitao i vidio na TV.
Sretno vam bilo s vjerovanjem novinama i televiziji.
Sretno vam bilo s vjerovanjem novinama i televiziji.
Sretno tebi s vjerovanjem u Djeda Mraza, Inkviziciju i fra Šimu. Ja sam tsunami bar vidio.
Ja nikad nisam vidio zivot van naseg planeta, pa opet sam 101% uvjeren da isti postoji.
BTW ima već 2 stranice da je tema otišla u kuac
... keep going
A sad ,pustimo crackiranje i vratimo se na temu ,a to je Windows Blue.
Hvala Bogu jedan pametan.
Pola sata čitam ove nabuloze ne bi li naišao na informaciju gdje skinuti te Plave Prozore, kad su već tako procurili. Pa zamolio bih ove koji ovo pročitaju da me upute na dotičan link, naravno na PM. :)